agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar (https://www.agaclar.net/forum/kucuk-ve-buyukbas-hayvanlar/)
-   -   Saanen (zanen) Sütçü Keçi (https://www.agaclar.net/forum/kucuk-ve-buyukbas-hayvanlar/14895.htm)

skanatlar 21-12-2009 09:03

Sn.Todor ilginiz için teşekkürler.
Sizin söylediklerinize ek olarak arkadaşı yazım ve imla kurallarına dikkat etmeye davet ediyorum. Ayrıca uslubu da hiç hoş değil.

Alıntı:

BAZI KONULARDA LÜTFEN BU KEÇİYİ EN AZ 3 GUN BOYUNCA MEMELRİNE YAPIŞIP SAĞMIŞ KİŞİLER KONUŞSUN DAHA SPACULA NEDİR BİLMEYEN KİŞİLERİN KONUSARAK VEYAHUT KEÇİSİ OLMADAN KEÇİ SATAN KİŞİLERİN FORM SİTELERİNDE İLAN VEREREK TUZAKALRINA DÜŞMEYİNİZ doğruluk dürüstlük çizgimizdri elbet birgun tüm keçi sahipleri bize gelecek
SAYGILAR
Bazı konularda bilgi ve tecrübe sahibi olan kişiler bir şey sorulduğu zaman kendilerini dev aynasında görmeye başlayıp insanlara yukardan bakan bir ede ile konuşmaya başlıyorlarya işte bende buna dayanamıyorum.

Sn.Saanen.org

Ben keçiden anlamam. Ben Elektrik Elektronik Mühendisi'yim. Bir doğasever olarak "Bilgi Biriktiriyorum" ve ilgi duyduğum konularda araştıma yapıyorum. Bu sitede bulunan arkadaşların hepsi elit insanlar. Bunu unutmayın

Bütün bilgiler sizin olsun.

Saygılar

ensar 21-12-2009 21:01

Sayın Ajanse 1978,

Saanen keçisi ile ilgili olarak çok değişik yerlerden bilgi alabilmek mümkün. İnternet oratamından bulabileceklerinizin ancak bir kısmını bilenler bu konunun üstadı gibi davranabilir.

Google Damızlık koyun ve keçi birlikleri ile ilgili sitelerle dolu.

ARAYIN MUTLAKA YARDIMCI OLURLAR.

Zamanınız olduğunda Çatalca-Karaağaç Köyüne giderseniz TREK Hayvancılık çiftliğinden her türlü küçükbaş hayvan ırklarını görme şansınız olur.

Sevgiyle kalın.

nariçi 21-12-2009 21:46

Ben de küçük bir keçi ahırı yapıyorum (İki keçilik) henüz yarım baharda tamamlayacağım, yakınımızda ki mah. keçi besleyenler var beyaz renkte ve iki-üç oğlaklı ya bunlardan alacağım, ya da halep keçisi denen sarı ipek kıllı, uzun kulaklı keçilerden almayı düşünüyorum.

Cumhur Tonba 21-12-2009 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ajanse1978 (Mesaj 549882)
Bazı konularda bilgi ve tecrübe sahibi olan kişiler bir şey sorulduğu zaman kendilerini dev aynasında görmeye başlayıp insanlara yukardan bakan bir ede ile konuşmaya başlıyorlarya işte bende buna dayanamıyorum.
Sn.Saanen.org
Bütün bilgiler sizin olsun.
Saygılar

Sayın ajansel 1978
Size tamamı ile katılıyorum. Belkide Türkiye'ye toplu olarak bu keçileri getiren ekipte olduğum halde, arkadaşımız bizden daha çok uzman olmuş. Olabilirde. Fakat nerede olduğunun ve bu sitenin gayesinden bi haber. Biraz daha zeki olmasını dilerdim. Hiç olmazsa yazı yazdığı sitenin amacı nedir? Bunu incelemesini dilerim.

Cumhur Tonba 21-12-2009 22:18

sayın saanen.org
Acaba 5o kg. canlı ağırlığında, laktasyondaki süt verimi ortalama 600 kg.olan 2 aylık hamile bir keçiye, verim payı, yaşama payı ve hamile olduğunu da dikkate alarak günlük ne kadar enerji ve protein ihtiva eden yem verebiliriz. Verdiğimiz yemlerin ne kadarı kaba yem ve ne kadarı kesif yem olmalı.
Teşekkürlerimle.

skanatlar 22-12-2009 08:36

Sn.Ensar

Karaağaç Köyü'nü biliyorum. Hadımköy ile Çatalca arasında. Trek Hayvancılığı bilmiyodum. Ayrıca Kırklareli'nde de bir saanen çiftliği var. Toprak TV ye çıkmıştı. Dediğiniz gibi Çiftlik çok.

İlginiz için teşekkürler

skanatlar 22-12-2009 08:40

Sn.Cumhur Tonba

Beyfendinin bu sitenin amacı ve tarzı ile ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum. Siteye giriç tarihi 13-12-2009 mesaj sayısı 3. Bu site kendisi için büyük potansiyel arz ediyor farkında değil.

Saygılarımla

ensar 22-12-2009 09:29

Sayın Nariçi

Maraş ta Mado dondurmacılık Halep ile SANEEN melezlemesinden MADO BEYAZI veya MARAŞ BEYAZI denilen bir ırk geliştirdi. Bu ırk bulunduğunuz bölge için uygun olabilir.

Sayın Ajanse

TREK çiftliği Karaağaaç köyünden Bahşayış a giderken yolun sağında. Köyde kime sorarsanız bulmanıza yaardımcı olurlar.

Sevgiyle Kalın

skanatlar 22-12-2009 09:38

Sn.Saanen.org

Alıntı:

şimdide rüzgar enerjisi ile keçi sağma makinası üzerine çalışıyorum. bunun yanında rüzgar enrjisi ile bahce sulama elektrik üretip kendiş yağında kavrulma da diyebilrisiniz
Demişsiniz aşağıdaki siteyi inceleyin bence.Bu firmada Çanakkale'de.

http://www.ruzgarenerjisi.net/ruzgarjenaratoru.htm

Sizin oralarda rüzgar eksik olmaz. Düşünceniz güzel. Dikkat etmeniz gereken birkaç nokta:

1) Kuvvetli rüzgar durumunda panellerin kırılmamamıAlternatör ün yanmamamsı için fren mekanizması mı var rüzgara yan dönerek mi kendini koruyor.
2) Enerjiyi depolamak için kuru akü de kullanabilirsiniz oto aküsü de.Ben oto aküsünü tavsiye ederim.
3) Şarz mekanizması çok önemli Alternatör ün ve akülerin ömrünü direk etkiler.
4) İnvertör Tam Sinüs olmalı ve kapasitenizden biraz büyük seçin. Isınmasına dikat edin.

Başarılar

Todor 22-12-2009 11:46

Sayın Saanen.org ile forum kuralları ve işleyişi konusunda hem fikir olamadığımız için şu anda üyeliği geçici olarak dondurulumuş durumda. Dolayısı ile sorularınıza cevap veremeyecek. Problemler çözülünce kaldığı yerden devam edecektir.

Musti 24-12-2009 10:26

Yukarıda yazılı olan rüzgar enerjisi ile ilgili sitenin içeriğinden anlaşılan, sadece para kazanma amaçlanmış.Bilgilerin hiç biri sağlıklı değil.Örnek:Çap115cm-500W ile Çap86cm-60W farkı ortaya koyuyor.(Şu cm işide mm olmalı, 1150mm vs. gibi).Saygılar.

Oğuz Karsan 24-12-2009 14:02

Merhaba.

Alıntı:

Sayın Saanen.org ile forum kuralları ve işleyişi konusunda hem fikir olamadığımız için şu anda üyeliği geçici olarak dondurulumuş durumda. Dolayısı ile sorularınıza cevap veremeyecek. Problemler çözülünce kaldığı yerden devam edecektir.
Sn. Todor , Saanen.org adlı arkadaşımızın yazdıkları tamamen ticari endişeler ile dolu. Forumumuzun amacını da anlayabildiğini sanmıyorum. Eğer bilgiyi paylaşmak amacıyla bildiklerimizi paylaştığımızın farkına varmış olsaydı. Şimdiye kadar öğrendiklerinin standart keçi pazarlamaya çalışan çobanın bilgilerinden ziyade bir bilgi olması gerektiğini ve bizim keçi satmaya çalışan ticari rakipleri olmadığımızın da farkına varmış olması gerekirdi

Ayrıca, bu işi iddia ettiği kadar iyi yapabildiğinin ispatı olabilecek yetiştiriciliği de gösterememiş olacak ki, Saanen.org'un keçileri, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Odası ve İl Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle birkaç dalda düzenlenen Keçi Güzellik Yarışmasında dereceye girememiş.

Boş yere böbürleneceğine, Bayramiç, Biga ve Yenice Bölgelerindeki çiftlikleri de ziyaret etmesini öneririm.

Saygılar.

skanatlar 24-12-2009 14:56

Sn.Musti,

Linkini verdiğim site ile hiçbir ilgim yoktur. Sn.Saanen.org' un Çanakkale de olmasından dolayı Çanakkale firması olan bu firmanın linkini verdir. Ona da internetten rüzgar enerjisini araştırırken tesadüf etmiştim. En azından fikir verebilir diye.

Saygılarımla

nariçi 24-12-2009 15:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ensar (Mesaj 550327)
Sayın Nariçi

Maraş ta Mado dondurmacılık Halep ile SANEEN melezlemesinden MADO BEYAZI veya MARAŞ BEYAZI denilen bir ırk geliştirdi. Bu ırk bulunduğunuz bölge için uygun olabilir.

Teşekkür ederim, alış aşamasına gelince dikkate alacağım.

ahmetuzun2010 28-12-2009 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan (Mesaj 398846)
Merhaba.

Sn. muammer74,

Yaklaşık beş yıldan beri Saanen Keçileri ile bilgi toplamaktayım. Çanakkale, Bayramiçte süt keçisi yetiştirme projemden dolayı, bu konu hakkında bir dosya hazırlamıştım. Bazı aksilikler yüzünden projemi hep ertelemek zorunda kaldım.

Keçilerin nereden temin edilebileceği dahil, saflık dereceleri, Aşıları, beslenmeleri vs.ÇÖMÜ ( Çanakkale 18 Mart Üniversitesi) ve İzmir Bornova Üniversitesi ile ilgili çalışmaların da bulunduğu Dosyamın fotokopisini alabilirsiniz.

Saygılar

Oğuz bey,

ben çanakkale tarafında (bayramiç ezine ayvacık..) saanen keçi çiftliği kurmayı planlıyorum.
süt satışı konusunda sorun oluyor mu?
düşünürseniz beraber çalışabiliriz.
selamlar

ensar 29-12-2009 14:34

Sanen Çiftliği Kurmayı DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR.

Ortak bir proje geliştirmeyi düşünürseniz, bende katılabilirim. Halen benim Saanen - Maltız melezi yaklaşık 40 adetlik bir sürüm KIRKLARELİ -Karıncak kÖYÜNDE durmakta.

Bir şeyi hatırlatmam da fayda var.

BAŞINDA DURMA İMKANINIZ YOKSA HAYVANCILIK PROJELERİNE HİÇ KALKIŞMAYIN.

Sütün pazarıda enteresan.

Müşterisi hazır ama mandracıların büyük bir çoğunluğu KASKETLİ ŞEYTAN.

Düzgün mandracılarla karşılaşmanızı dilerim.

Sevgiyle kalın.

Oğuz Karsan 29-12-2009 23:42

Merhaba.

Alıntı:

ben çanakkale tarafında (bayramiç ezine ayvacık..) saanen keçi çiftliği kurmayı planlıyorum.
süt satışı konusunda sorun oluyor mu?
düşünürseniz beraber çalışabiliriz.
selamlar
Sn. ahmetuzun2010,

Değerli teklifiniz için teşekkür ederim. Hala araştırma safhasındayım. Çanakkale taraflarında bu işin en iyi yapılabileceği yer bence Bayramiç veya Ezinedir. Neden derseniz, Türkiyenin en büyük peynir üreticileri orada. Tahsildaroğlu, Çamlıcalı(Tacettin Temel), Özsoylar, RK, Öztürkler, Hak, gibi isimlerin o bölgede özellikle de Bayramiç-Ezine arası bu iş için uygundur.

Ayvacık veya başka bölgeler de olmaz değil. Olabilir ancak mandralar belli bir alanda süt topluyorlar. Tahsildaroğlu'nun Bornovaya kadar gidip süt topladığını duymuştum. Mandralardan uzaklaştıkça da süte ödedikleri para azalıyor. Yani süt toplama menzili uzadıkça, mazotu bir anlamda çiftlikler öder duruma gelir.

Alıntı:

BAŞINDA DURMA İMKANINIZ YOKSA HAYVANCILIK PROJELERİNE HİÇ KALKIŞMAYIN.
Sn. ensar, Bu lafınızı her çiftliğin duvarında bulunması gereken bir yazı olarak nitelendiriyorum. Çok doğru bir tesbitte bulunmuşsunuz. Kasketli şeytanlara da dikkat etmeli. Veteriner olan bir dostum şöyle demişti " Peynircier Mercedes ile gezerler, Sütü satanlar ise Mobilet ile" Yıllar geçtikçe bu lafın da çok doğru bir tesbit olduğuna kanaat getirdim.

Saygılar

sistem_ 19-01-2010 09:19

herkese merhaba ben kendi bildiğim kadar ve öğrendiğim kadar bilgilerimi sizinle paylaşacam ..

ben bu keçilerden almak istedim ...... org çiftliği ile görüştüm herşey tamam alacaken vazgeçtim çünkü

1 bu keçiler çok nazik ve nazlı apatasyon süresince çok dikkatli plmak gerekiyor..

2 memeleri çok hasas olduğu için elle sağılmaması lazım makinede sağılması gerekli

3 besleyecek olanalar alt yapısını iyi hazırlamaları kapalı ve mera üsülü olsa bile parazit ve pirelerin ürememesini sağlamak lazım...

ben mardin de yaşıyorum bırada çok güzel süt ve döl verimi yüksel olan maltiz kırması var onlardan temin eteme çalışıyorum verim özelliklerini kendim gördüm sizinle paylaşayım ..

2 doğdum sonra ikiz ve üçüz

süt verimleri 3-5 kilo arası

sağım süresi yaklaşık 6 ay bu benim kendi komşumda gördüm almak istiyorum bana oğlakları bedava vereiyor ama ben keçi istiyorum bakalım o stamasazma başımın çaresine bakarım...

birde bilgisi olan arkadaşlardan keçilerin bitlenmesini nasıl engelleriz **** önlem olarak ne yapabiliriz birçok araştırmama rağmen bir çözüm bulamadım ..

herşey için teşekkürler düzgün yazamadığım için özür dilerim...

Oğuz Karsan 01-02-2010 15:09

Merhaba.

Sn. sistem_,

Saanen Keçileri, bizim kara keçi dediğimiz keçilere nazaran daha verimli tabi bakarsanız. Bu keçiler soğuğa ve sıcağa dayanıklı ancak, belli bir bölgede büyüyen keçiyi başka bir iklime taşımada problemler olabiliyor.

Ağılınız temiz olmalı, tercihen beyaz veya mavi renge boyanmalı(mavi rengin, böceği ve sineği uzak tuttuğu bir gerçek) Hayvanların altı temiz ve kuru olmalı. Birçok yerde keçilerin veya koyunların ıslak zeminde yattığını gördüm. Bu hayvan ne kadar sağlıklı oplabilir?

Aşılar da önemli. Tarım İlçe Müdürlüğüne başvurursanız size yardımcı olacaklarını sanıyorum. Köylü arasında yerleşmiş bir laf da şudur: " Aşı olan hayvan süt vermez" bu laf da yanlıştır. Belki bir iki gün süt veriminin azaldığı doğrudur ama sonra bu verimi telafi ederek katlar.

Bir de fuarda görmüştüm sinek kağıdı gibi bir malzeme vardı. Onu da kullanabilirsiniz bulamaz iseniz kavanoza bir parça reçel veya şeker koyun sinekleri veya haşaratı bu şekilde azaltabilirsiniz. Ama en önemlisi hayvanların altı kuru olmalı ve tercihen kuru saman sık sık(kirlendikçe değiştirilmeli.

Şimdi artık teknoloji herşeyi yapıyor. Köpeklere takılan pire tasmaları gibi büyük ve küçükbaşlara da takılanları var. Ama fiyatlarını bilmiyorum.

Bulabildiklerim ve bildiklerim bundan ibaret.

Saygılar

sistem_ 02-02-2010 08:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan (Mesaj 572267)
Merhaba.

Sn. sistem_,

Saanen Keçileri, bizim kara keçi dediğimiz keçilere nazaran daha verimli tabi bakarsanız. Bu keçiler soğuğa ve sıcağa dayanıklı ancak, belli bir bölgede büyüyen keçiyi başka bir iklime taşımada problemler olabiliyor.

Ağılınız temiz olmalı, tercihen beyaz veya mavi renge boyanmalı(mavi rengin, böceği ve sineği uzak tuttuğu bir gerçek) Hayvanların altı temiz ve kuru olmalı. Birçok yerde keçilerin veya koyunların ıslak zeminde yattığını gördüm. Bu hayvan ne kadar sağlıklı oplabilir?

Aşılar da önemli. Tarım İlçe Müdürlüğüne başvurursanız size yardımcı olacaklarını sanıyorum. Köylü arasında yerleşmiş bir laf da şudur: " Aşı olan hayvan süt vermez" bu laf da yanlıştır. Belki bir iki gün süt veriminin azaldığı doğrudur ama sonra bu verimi telafi ederek katlar.

Bir de fuarda görmüştüm sinek kağıdı gibi bir malzeme vardı. Onu da kullanabilirsiniz bulamaz iseniz kavanoza bir parça reçel veya şeker koyun sinekleri veya haşaratı bu şekilde azaltabilirsiniz. Ama en önemlisi hayvanların altı kuru olmalı ve tercihen kuru saman sık sık(kirlendikçe değiştirilmeli.

Şimdi artık teknoloji herşeyi yapıyor. Köpeklere takılan pire tasmaları gibi büyük ve küçükbaşlara da takılanları var. Ama fiyatlarını bilmiyorum.

Bulabildiklerim ve bildiklerim bundan ibaret.

Saygılar

bilgileriniz ve araştırmanız için çok teşekkür ediyorum...

sistem_ 02-02-2010 17:20

Saanen Keçileri Hakkında Önemli Bilgiler ve Tavsiyeler…

ilindiğinin aksine saanen ırkı keçilerin 3 litre ve üerinde süt verebilmeleri için en a 3 yaşına gelmiş ve 3. laktasyon dönemine girmiş olmaları gerekmekte.

2- İlk 2 yıl boyunca 1.7 litre süt ortalamasının üstüne çok nadir çıkabilirsiniz

3- Yüksek süt verimine sahip olan hayvanlarınızı (3.5 litre ve üzeri) günde 3 defa sağmanız önerilir.

4- Saanen ırkı keçilerin meme yapıları çok narin ve hassas olduğu için ve çok çabuk mastit ya da diğer meme rahatsızlıklarına yakalanabildiklerinden dolayı hayvanlarınızı süt sağım makinesi ile sağmanız önemle önerilir. Aksi takdirde hayvanlarınızın memelerini kör etme riskiniz artar.

5- Sağım işlemi bittikten sonra Hayvanların memelerini Summer Teatcare Plus gibi Mastit önlemeye yardımcı, sinek kovucu özelliğe sahip Meme başı Daldırma sıvılarıyla memeyi dezenfekte edin. Bu sayede hayvan yere yatsa da memeye herhangi bir mikrop ya da bakteri bulaşmasını engellerisiniz.

6- Hayvanları sağmaya başlamadan önce memeleri hafif ılık bir suyla önceden temizleyin ve Süt sağım makinesinin proplarını ondan sonra hayvana takın.

7- Normal keçilerde teke katımı 7 aylık olmasına rağmen saflık derecesi yüksek olan Saanen Irkı Keçiler diğer ırklara göre biraz daha geç geliştiği için dişilere tekeyi en az 14 aylıkken katmanız tavsiye edilir. Bunun nedenleri de;

a) 7 aylıkken teke katıldığında alacağınız yavru anne rahminde tam olarak gelişmediği, gelişse de ufak bir yavru elde edeceğiniz için ne yavrudan verim alabilirsiniz nede anneden. Yavrunun ölme Riski %70 oranında artar.

b) Anne Halen oyun çağında ve ergenliğin başında olduğu için doğurduğu yavruya ne yeterli oranda süt verebilir ne de onunla diğer anneler gibi ilgilenir. Bir bakarsınız anne yavrusunu kabul etmez ve kabul etmediği içinde bir çok sorunla uğraşırsınız.

8- Yüksek Süt verimi alabilmek için Mutlaka ama Mutlaka Yapay mera ya da kaliteli meranız var ise oda olur ve Fabrikasyon yemlerini kombine olarak kullanmalısınız. Aksi takdirde hayvanlardan 2-2.5 litre sütün üzerine çıkmazsınız.

9- Bu hayvanlar dağınık yayılmadığı için ve ağılda ufacık bir alan içinde yattıkları için her hangi bir hastalık çok hızlı bir şekilde yayılır ve eğer rahatsız hayvanı önceden fark etmediyseniz bir anda tüm sürünüz o hastalığa bulaştırırsınız.

10- Mutlaka Karantina bölmeniz olmalı ve hayvanlardan her hangi birinde en ufak bir sorun gördüğünüzde onu sürüden ayırmalısınız.

11- Saanen Irkı Keçiler Çok besili ise Doğumlarda çok zorlanırsınız, süt verimlerinde hayvanlar yağlandığı için ciddi düşüşler gözlemlersiniz ve bu hayvanlar süt verimi yüksek olan Kültür Irkı Keçiler oldukları için Dişileri Kolay kolay besiye çekemezsiniz. Saanen Irkı Keçilerin önemli özelliği süt verimidir. Ve en az hayvanla en çok süt verimine yönelik çalışılmalıdır.

12- Çok Besili Hayvan = Çok Fazla Süt DEĞİLDİR!!!
Çok Besili TEKE = Çok İyi Bir DAMIZLIK ANLAMINA GELMEZ!!!
Hayvanların Hızlı, Çevik ve Hareketli olmaları ÖNEMLİDİR!!!

13- Bu ırkı besleyecekseniz öncelikle ama öncelikle Piyasa araştırmasını tam olarak yapın. Kim nerden, nasıl ve ne kadara sütü alıyor. Duyduğunuz 4-5 litre süt olaylarına aldanıp Kağıt kitap hesabıyla işe kalkmayın. Çünkü Teorik bilgilerle pratik bilgiler arasında dağlar kadar fark vardır. Kitapta her şey normal gibi görünse de iş hayvan bakımına geldiğinde ciddi sorunlar ve risklerle karşılaşacaksınız. Bunları mutlaka ama mutlaka göz önünde bulundurun.

14- Bakacağınız hayvan ya da hayvanlar Canlı Hayvan oldukları için Canlı Hayvan = %100 Risk tir mantığıyla işe yaklaşın. Çünkü bu hayvanların insanlar gibi ağızları yok. Nerelerinin ağrıdığını ya da kendilerine ne olduğunu anlatamazlar. O yüzden 100 hayvanınız var ise bu 100 hayvanın hepsinin Risk potansiyelinde olduğunu asla ama asla unutmayın.

15- Örneğin Hayvan Satın Aldınız ve X Şehrinden Y Şehrine Hayvanı Naklettiniz. Satın Aldığınız Hayvanların o bölgeye adapte olma süreçleri en az 5 ay dır.
Nedenleri;

a) Aldığınız bölgede hayvanın yediği yem ve mera yapı farkı

b) İklim yani, Hayvanın doğduğu ve büyüdüğü yerdeki yükseklik, iklim elementleri, sıcaklık, soğukluk, gece-gündüz arası sıcaklık farkları.

c) Hayvanların aldığınız yerdeki bakımları ve psikolojileri. Hayvanların psikolojileri olur mu gibi bir soru sormayın bu konu da hayvanlar bizden çok daha hassaslar. Eğer yeni gittiği yeri beğenmez ise o hayvandan hiçbir şekilde verim alamazsınız.

16- Eğer Süt verimi olan bir saanen alacaksanız ve almaya kalktığınız sırada hayvan süt veriyor ise mutlaka hayvanın süt verimini kontrol edin. Gerekirse çiftliklerde bir kaç gün kalın ve o hayvanların verimlerini görün.

17- Eğer Oğlak alacaksanız Çiftlik sahiplerinden Oğlakları annelerinin yanına salmalarını isteyin. Çünkü oğlak kaç aylık olursa olsun mutlaka annesinin yanına gider ve bu sayede alacağınız yavrunun annesini de tam olarak görmüş olursunuz. Bunu söylememin Nedeni de Şudur. Bizim Kendi yapmış olduğumuz çalışmalarda Suudi Arabistan Kökenli olan Kıl Keçisine benzeyen ve süt verimi yüksek olan Halep Keçimizi Saanen Irkı Tekelerle Çiftleştirdiğimizde Bembeyaz Fenotip olarak Saanen’e çok benzeyen yavrular elde ettik. Saanen Tekelerinin Genleri O kadar baskındır ki simsiyah keçiden bile bembeyaz yavru elde edersiniz.

18- Saanen Keçisi Alırken Tuaf fiyatlar görünmekte. Size Şöyle Bir soru Soruyorum. Madem 3-4 litre süt veren bir hayvan var ve laktasyon süresi 7 ay ise ve bu hayvan sadece süt satışından kendisini 2 ay gibi bir sürede amorti ediyor ise Neden Bu fiyatlara satılıyor? Her Beyaz Keçi SAANEN DEĞİLDİR!!!

19- Bu Irk Son derece Narin Bir ırk olup Bu ırk eğer sizi sever ve sizin onun Abisi ya da babası olarak görür ise dediğiniz her şeyi yapar. Ne hayvanların alana salınımın da sorun yaşarsınız ne de ahırda hayvan beslediğinize dair bir belirti oluşur. Son derece sessiz ve uysal bir hayvandır. Ama bu ırka Diğer ırklara **** bazı bakıcıların davrandığı gibi Kötü muamele, Hayvanlara eziyet , Sopa ile vurma gibi yaklaşımlarla Hayvanlara Hükmetmeye ve sizin emrinize itaat etmeye çalışırsanız İnanın ki hayvanlar sizi hiçbir şekilde dinlemez ve zayıf anınızı kollayıp yapmadıklarını bırakmazlar.

not : bir internet sitesinden alıntıdır...

kutsalkoz 18-02-2010 18:46

anladımki tecrübe en önemli şey. eğer yeterli deneyim yoksa bu iş riskli göründü bana. belkide küçük çapta denemek gerekli. yani 3-5 keçi almalı bakmalı. ama amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. bu işi yapan biri varsa aramızda belki en güzelini onlar söyler. sizce bu işe yatırım akılcımı..
bana çok akılcı gelmedi.

begonya26 04-03-2010 11:30

3 çocugum var ve onlara dogal ve besleyici olan keçi sutunu içirmeyi çok istiyorum ve bol sut veriminden dolayı seaneni dusunuyordum ama elle sagımda memeleri körelir vs duyunca acıkcası korktum birde has seanen kecisine ulasması sanırım çok zor olucak bakalım kısmet insaallah birgun benimde imkanım olurda alırım bir çift keçi ve beslerim öpe okşaya.

sistem_ 04-03-2010 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi begonya26 (Mesaj 590035)
3 çocugum var ve onlara dogal ve besleyici olan keçi sutunu içirmeyi çok istiyorum ve bol sut veriminden dolayı seaneni dusunuyordum ama elle sagımda memeleri körelir vs duyunca acıkcası korktum birde has seanen kecisine ulasması sanırım çok zor olucak bakalım kısmet insaallah birgun benimde imkanım olurda alırım bir çift keçi ve beslerim öpe okşaya.

hocam benim size tavsiyem yakonınınzda bulunan keçileri tercih etmeniz olur ben mardin de yaşıyorum ve burada çık iyi maltiz kırması var 2 ve 3 doğurup süt verimleri 2 ile 3 litre arasında ...

saanenler kanımca çok hassaslar...

algül 09-03-2010 01:19

bu sütün tadı nasıldır?

dremre 09-03-2010 06:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi algül (Mesaj 592679)
bu sütün tadı nasıldır?

Güzel bir soru ama herhalde cevaplamak bir o kadar zor... Aramızdaki gizli Hemingway'ler ortaya çıkacak sanırım

muammer74 10-03-2010 18:38

değerli arkadaşlar ben gecen yıl 2 dişi 1 tekeyi zonguldak gökcebeyden aldım Bartına götürdüm şuanda dişiler hamile babam bakıyor merakla bekliyoruz doğumlarını
bunları amerikadan gelme elle sağım makinası alarak sağımını yapacağız 150tl civarı dişiler 20aylık teke 13 aylık
keçilerde bit olayı cok oluyor belirli aralıklarla ilaclamak gerekiyor

ensar 11-03-2010 04:05

Sütün tadı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi algül (Mesaj 592679)
bu sütün tadı nasıldır?

Sn Algül Keçi sütünü İstanbuldaki Büyük marketlerde bulabilirsiniz her ne kadar UHT tadını değiştirsede içiminin güzelliğinin fazla etkilenmediğini göreceksiniz.

Afiyet olsun

Sevgiyle kalın

ensar 11-03-2010 04:16

Meme körelmesi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi begonya26 (Mesaj 590035)

Sn Begonya,

Memelerin körelmesi sadece saanen için geçerli değil tüm sağılabilir hayvanlar için geçerli. Sağı öncesi ve sağım sonrası hijyen çok önemli. Eger memede süt bırakırsanız vede sağım sonrası hayvanların yaklaşık 45 dakika kadar gezinip yatmamalarını beceremez iseniz ve de yattıkları yer temizde olmaz ise sağım sırasında açılan meme uçlarından girebilecek bakteriler memede kalan süt içinde üreyip enfeksiyona peşindende memenin körelmesine yol açabilir.

Sevgiyle kalın

dremre 11-03-2010 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muammer74 (Mesaj 594422)
değerli arkadaşlar ben gecen yıl 2 dişi 1 tekeyi zonguldak gökcebeyden aldım Bartına götürdüm şuanda dişiler hamile babam bakıyor merakla bekliyoruz doğumlarını
bunları amerikadan gelme elle sağım makinası alarak sağımını yapacağız 150tl civarı dişiler 20aylık teke 13 aylık
keçilerde bit olayı cok oluyor belirli aralıklarla ilaclamak gerekiyor

Bit için ne öneriyorsunuz veya ne kullanıyorsunuz? Arıları etkilemeyecek bit ve karasinek ilacı arıyorum da yaz gelmeden. ne tavsiye edersiniz?

muammer74 13-03-2010 09:21

babam ilaçlamayı yapıyor arıları etkilermi etkilemezmi bilmiyorum kimyasl kullanıyor adını bilmimiyorum

denizakvaryumu 15-03-2010 22:40

http://www.topraktvnet.com/firmalari...deo.php?vid=42

06doğaci 02-04-2010 09:07

Sanen keçisi yetiştiriciliğine bende merak duymaktayım.Sitede yazılan yazıları sonuna kadar okudum.Sitede keçi yetiştiriciliği ve satışınıda yapan arkadaşın yazdıkları kadar uslubuda yanlış, üzüldüm.Eğerki bişeyler biliyorsanız sırf para kazanmadığıma çare olmam demek.....sığmıyor.Bilgi paylaşılarak büyür, bundan enfazla karlı çıkacakta kendisi idi aslında.Busiteye kayıtlı olanlar zaten dürüstlüğüne inandığı kişilerden alış veriş yapıyorlar, siz burada kendi çiftliğinizin tanıtımını yapacak ve üye olmayan binlerce kişiyede sizin tabirinizle bedavadan ulaşacaktınız.Neyseki bu konuda bilgili çok sayıda kişinin yazılarıda çok faydalı oluyor.Ancak ilgili üniversite hocalarımızdanda bu konuya hassasiyet gösterip aydınlatıcı bilgilerini bizden esirgememelerini bekliyoruz.

Rasko 02-04-2010 13:33

Bolu'da bulunan Bolana firması birkaç yıldır entegre tarzında keçi sütü ve süt ürünleri işi yapmakta.Köylülere verdiği birkaç Saanen karşılığında onlardan sütünü almakta ve işlemekte.
http://www.bolana.com.tr
Belki firmadan da bilgi alınabilir.

muammer74 09-04-2010 18:36

arkadaşlar benim kecinin bir tanesi ikiz yavruladı

dremre 10-04-2010 05:34

hayırlı olsun. Saanenler bildiğim kadarıyla zaten ilk doğum hariç ikiz veya üçüz doğurma eğilimi gösteriyorlar.

ensar 10-04-2010 06:47

Sn Muammer 74

İkiz doğuran keçinizin kaçıncı doğumu ? Tekenizin ikiz ya da üçüz eşi, olup olmadığını biliyormusunuz ? Keçinizin süt verimi ne kadar ?

Sevgiyle kalın

muammer74 14-04-2010 17:38

sevgili ensar
kecimizin ilk doğumu 21 aylık teke şuanda 15 aylık ikiz **** ücüz eşli olup olmadığını bilmiyorum süt verimi belli değil şuanda yavrulara yetiyor sanırım ben ist dayım keçiler bartında babam bakıyor

ensar 14-04-2010 18:31

Sorularımın nedeni ırk geliştirme (damızlık seçimi konusunda ) bilgi sahibi olmak içindı,

Sevgiyle kalın.

beyzagıda 15-04-2010 17:28

Arkadaşlar maltız saanen melezlemesi bir erkek bir dişi 2 aylık oglak aldım sütten yeni kesildiler, anneleri maltız babaları saanen, anneleri beşiz dogurdu 2 sini ben aldım anne keçinin süt verimi çok iyiydi günlük beş ila altı litre civarında süt verimi vardı yukarıda okuduklarıma bakınca insanlar neden saanen diye ısrar ediyorlar anlayabilmiş degilim.
Birde sorum olacak ilk defa oglak bakıcam ne tür yemlerle ve ne kadar miktarlarda vermeliyim bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum bilgili arkadaşlardan.saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025