![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Arkadaşlar, bakanlığa bu kooperatifle ilgili yazıma karşılık, bu ayın 21' de gelen cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum; 25.12.2012 tarihli ve 787173 sayılı BİMER BAŞVURUNUZ İLE İLGİLİ OLARAK; 21.01.2013 tarihli ve 218 sayılı yazımızda, söz konusu kooperatifin yürüttüğü projeye Bakanlığımızın bir teminatının bulunmadığı, kooperatifin iflası durumunda ortaklarca ödenen paraların Bakanlığımızca ödenmesinin mümkün bulunmadığı, söz konusu projelerin kooperatifçe sigortalattırılmasının mümkün bulunduğu, kooperatifin ticaret sicil No:316962 olduğu, 01.09.2012 tarihinde genel kurul toplantısı yaptığı, Ahmet BALCI, Kaya KOÇAK, Mehmet Recai YUMUTURUĞ, İbrahim SAÇIN, Baki DELİKTAŞ, Hülya ÇETİN, Aynur SARIKEKİLLİ, Hüseyin TACİM ve Şule OKTAY'ın dört yıl süre ile yönetim kurulu üyesi seçildikleri, Mevlüt ÖZPINAR ve Nuri YAVUZ'un 3 yıl süre ile denetim kurulu üyesi seçildiği, kooperatifin güvenli olup olmadığı husususunun subjektif bir değerlendirme olduğu ve Bakanlığımızca böyle bir değerlendirmenin mümkün bulunmadığı, ortaklara 3 yıl sonra asgari ücret verilmesi hususunda anasözleşmedeki gelir-gider farkının dağıtılması kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir Çok yeterli olmasa da az çok kafamızdaki bazı soruların cevabına yardımcı olabilir... ( Başvurunuz üzerine kişileri ve kooperatifi araştırdık geçmişinde herhangi bir olumsuzluk bulamadık veya bazı konularda şüpheli girişimleri olduğunu tespit ettik gibi cevap olsaydı belki daha tatmin edici olabilirdi.) |
|
|
|
|
|