![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Alıntı:
Arada fark ne diye soruyorsunuz. Bir kere ben herhangi bir umuma açık organizasyon peşinde değilim. Benim yaptığım aile içi bir oluşum. Ve kimseye 3 sene sonra biraz et vereceğim gibi bir şey söylemiyorum. Zira o keçiler alındığı gün itibari ile süt vermeye başlıyor. 6 sonunda yavruları oluyor. O yavrular 6-7 ay sonra gebe kalıyor. Bahsedilen sistem üç sene üyelerine bir şey vermiyor. Çok farklar var. Ve zaten bir karşılaştırma yapmak sonunda iki sistemden birini seçmek gibi bir şey söz konusu değil. Ben sadece kendi yaptığım planı anlattım. Ve bu herkese açık değil. Sadece aile içi bir oluşum. Belki bir kaç aile dostumuzu kapsıyacak. Bizim yapmak istediğimiz sadece para kazanmak ile sınırlı bir şey değil. Bir arada yaşamak isteyen , şehirden kaçmak isteyen aile toplumumuza bir olanak sağlamak. Bizim oluşumumuzda herkes iş ile ilgilenecek. Parayı verip sonunda kar beklemek söz konusu değil. herkes çifçi olacak herkes kredi alacak herkesin keçisi kendi adına kayıtlı olacak . herkesin teşviği kendi hesabına yatacak. Müşterek giderlere herkes katılacak süt satıldığında herkesin kendi hesabına yatacak oğlak satışı herkesin hesabına yatacak. Ve projenin bir de adı var. Yasamak bir agaç gibi, tek ve hür, Ve bir orman gibi kardesçesine Tek başına yapıldığında Bakıcı parası ve onun kalacağı yer , keçilerin barına masrafları ağır gelecektir. Bütün bu masraflar ortak . Ama GERİ KALAN PARA HERKESİN ANINDA HESABINDA OLACAK. |
|
|
|
|
|
|