agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Köpekler (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/)
-   -   Bahçede köpek bakımı (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/17295.htm)

Lilinin bahcesi 06-05-2011 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Barisa (Mesaj 799130)
merhaba ,

ben kesin ve kesin diyebilirim ki bu yavrular kafkas çoban değil buna emin olun . kinaloji ile ilgilenen birisiyim

aşağida size bir örnek

Evet bu resimdeki kafkas yavrusu, kulaklarida uygun kesilmis. Bu basliktaki 25 numarali mesajda da benim yetiskin kafkasin resmini gorebilirsiniz.

athena -asena 30-08-2011 07:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Barisa (Mesaj 799130)
merhaba ,

ben kesin ve kesin diyebilirim ki bu yavrular kafkas çoban değil buna emin olun . kinaloji ile ilgilenen birisiyim

aşağida size bir örnek

[IMG]http://i51.tinypic.com/6e2fb4.jpg[/IMG]

Evet arkadaşlar haklı çıktınız kafkas çoban köpeği çıkmadılar.

ipek.ada 07-09-2011 15:36

benim 1 yaşında cockerim var kızımın sağlık sorunları yüzünden bahçede bakmak zorundayım acaba bahçede bakılırmı bakılırsa nasıl bir yer yapmalıyım lütfen yardım edinnnnnnn.

Selenay 16-10-2011 00:51

Rottweiler
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 513774)
Rotweiler soğuğa dayanıklı bir ırktır. İzmir şartlarında kışları hiç problem olmayacaktır. Soğuktan ziyade sıcaktan korkun. İzalasyon mantosunu, yukarıdan gelecek sıcağı engelleyecek şekilde döşemenizde fayda var. Ayrıca bir elbiseye gerek yok.

Beslenmesine dikkat edin. Eylülden itibaren porsiyonları büyütün, marttan itibaren azaltın. Yazın yağlı ve yüksek proteinli yemeklerden kaçının. Yaz kış, devamlı taze suyu bulunsun çünkü su ihtiyaçları fazladır. Siz kocaman olduğunu düşünseniz de 25 m2 kafes bir köpeğin ömrünü geçirmesi için çok küçüktür. Hergün sabah akşam yürüyüşe çıkarın. Dişi rotlar, aksi öğretilmediği takdirde genelde çok uysal olurlar. Ama bir o kadar da oburdurlar. Kilo almasını engelleyin. Karnı göğsünden dar olsun, dokunduğunuzda kaburgalarını rahatça hissedebilin. Özellikle kısırlaştırdıktan sonra yemeğine çok dikkat etmelisiniz. Diş sağlığı için dana kaval kemiği gibi iri kemikler verin.

Yürüyüşe çıkardığınızda diğer hayvanlarla oynamasına izin verin ve hatta teşfik edin. Sosyal olması çok önemlidir. Dişi olması işinizi kolaylaştıracak. Eğer buna dikkat etmezseniz ileride problemler yaşayabilirsiniz. Ya gereğinden fazla sert, hareket eden her şeye saldıran bir köpeğiniz olur ya da her gelen canlıyla oyun oynamak isteyen, bekçilik yapmayan bir köpeğiniz.

[Merhabalar, Ben 16 yaşındayım ve abimin bir arkadaşından aldığı bir rottweiler var. Bayadır bizimle beraber neredeyse 2-2 buçuk sene oluyor. Ama malum bu sene havalar baya soğuk ben İstanbul'da yaşıyorum. Size köpeğimiz(Haydut) ile ilgili sorularım olacaktı. Bu arada Haydutumuz da kız.İlk olarak abim haydutu ilk aldığında bir sene kadar çok ilgilendi hafta sonları olsun hafta içi işten gelince olsun hep seviyordu. Ama bu aralar hiç denecek kadar ilgilenmiyor ben çıkıp seviyorum arada ama ne kadarda olsa abimin sevmesini istiyor. Her neyse abim ilgilenmeyi kesti keseli geçen yazdan beri bahçeye astığımız çamaşırları yiyiyor ,parçalıyor. Ben ilgisizlikten kaynaklandığını düşüyorum. Gerçi annem yemeklerini veriyor sürekli. Nedeni nedir acaba.Kulübeside var ama kulübesinide parçaladı kapısını yedi tırmaladı hep. İkinci olarak bugün saat gece 12 gibi annem bahçeye çıktığında yeniden benim üstümü parçaladığını gördü annem. Ve baya kızdı ona ve annem gittikten sonra ben üzülmesin diye sevdim. O arada farkettim ki dişleri birbirine çarpıyor soğuktan ve titriyor. Acaba bu soğularda üşürmü diye çok korkuyorum. Bahçede yağmurun altında kalıyor kulübesi var ama dediğim gibi kapısını yedi çok yağmur yağınca giriyor ama yinede soğukta. Bugün titrediğini görünce çok korktum açıkçası. Son olarak son sorumda haydut ne bulursa yiyor kağıt, tahta vs.. nedenini sormak istedim.Ve gezdirmekten bahsetmişsiniz pek dışarıda çıkamıyor sadece sürekli bahçede gezmediği için bir sorun olurmu acaba.. Sorularıma bilginiz varsa cevap verirseniz çok sevinirim..]

Todor 17-10-2011 05:10

Hoş geldiniz.
Canı sıkıldığından dikkat çekmek için etrafa zarar veriyordur. Kızmakta bir ilgidir. Siz kızdığınız zaman onunla ilgilendiğinizi düşünüyordur. Düzenli olarak gezdirin, bol bol oynayın ve sevin. Kasaptan iri kaval kemiği, kelle gibi uzun süre kemirebileceği şeyler alın. Kolay yıpranmayacak lastik nesnelerde olabilir. Tenis topu gibi mesela. Çamaşırlara yöneldiğinde kızın, oyuncağa yöneldiğinde sevin. Fakat sadece suç anında kızmanız işe yarar. Daha sonra kızarsanız Haydut hiç bir şey anlamayacaktır. Kızdığınızı ses tonunuzla belli edin, asla dövmeyin.

Üşümesi normal değil. Rotlar çift kat kürke sahiptir ve kolaydan üşümezler. Beslenmeye bağlı bir problem olabilir, iç veya dış parazitler olabilir. Kısırlaştırılmadıysa kanser olabilir. Sizi gördüğü için sevinçten bile titreyebilir. Yani çok çeşitli sebepler mümkün. Bir veterinere göstermenizi tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

sakagun 22-10-2011 10:34

1 Eklenti(ler)
Bahçem için köpek araştırdığım bu günlerde kendiliğinden bahçeme gelen bu köpeğin cinsini ve yaşını tahmin edebilir misiniz? Sahiplenmeden önce ilan verip sahibi olup olmadığını araştıracağız.
Eklenti 252066

Todor 25-10-2011 11:53

4-5 aylık olduğunu düşünüyorum. Yani henüz yavru. Süt dişlerine bakın. Eğer süt dişlerini tamamen döktüyse 6 ayı tamamlamıştır.

sakagun 25-10-2011 12:58

Teşekkür ederim Todor. Sahibini bulduk.

sakagun 21-12-2011 10:17

Coci ve Boci
 
2 Eklenti(ler)
Eski mahallemizde yıkılan eski bir evde yaşayan anne köpek 9 yavrusunu terk etti. Bu iki güzelliği biz aldık. Sarı dişi, diğeri erkek. Henüz 1 aylıklar. İlk defa köpek beslediğimden hakkında bilgim yok. İshal olmamaları için sütü sulandırarak veriyorum. Kazan dairesi sıcak olduğundan şimdilik orada yaşıyorlar, kapılarını aralık tutuyorum. Çişleri geldiğinde çıkıp ağacın altına yapıyorlar. Çok çabuk öğreniyorlar.

Bilen arkadaşlardan 1 aylık bebek bakımıyla ilgili dikkat etmem gerekenleri yazmalarını istiyorum.

Bir de türleri konusunda bilginiz var mı?

MeyveliTepe 21-12-2011 10:37

Hayırlı olsun, güzel bir iş yapmışsınız. İlk etapta veterinerle görüşüp aşı programını yapmanız iyi olur. Beslenme bakımından hiç bu kadar küçüklere bakmadığım için bir şey diemiyorum. O konuda da veteriner tavsiyelerde bulunur.

sakagun 21-12-2011 11:08

Teşekkürler Meyvelitepe. Veterinere danıştık, aşısı 2 aylıkken başlıyormuş.

üzüm 21-12-2011 12:17

Sayın sakagun,

Hayırlı olsun; çok şirinler.

Beslenmesi genel olarak:

- 6. haftadan 3 aya kadar günde 4 öğün, 3 aydan 6 aya kadar günde 3 öğün beslenmeli.
- Süt 1'e 1 oranında sulandırılmalı.
- Çiğneme alışkanlığı kazandırmak için başta az miktarda olmak üzere ekmek süt-su karışımına ufalanır. Çiğneme alışkanlığı kazandıktan sonra ekmek yerine piriç lapası, çavdar lapası, makarna da verilebilirsiniz (süt-su karışımı ile). İlerleyen zamanda (birkaç ay sonra) süt yerine kemik suyuna geçiş yapabilirsiniz; (az miktarda kemik suyu ile başlayıp zamanla miktarı çoğaltabilirsiniz.) İlaveleri hep az miktarla başlayıp, zamanla çoğaltın.

Şimdilik hatırladıklarım bunlar. :)

Bizim kızımızda 1,5 aylıkken bizimle yaşamaya başlamıştı; o günler gözümün önüne geldi. :)

sakagun 21-12-2011 12:30

Bilgiler için çok teşekkürler Üzüm,
Sabahtan beri 5 kez süt-su karışımı koyduk önlerine. Hepsini lukur lukur içtiler. Kap küçük belki ondan doymuyorlardır. Kaptaki süt bittiğinde kabın yanından ayrılmıyorlar. Doldurur doldurmaz içiyorlar.
Bir de yere dökülen iyice olmuş erikler vardı. Onları yalıyorlar.

üzüm 21-12-2011 15:17

Sizinkiler oburmuş diyeceğim ama üzerinden bayağı bir zaman (12 yıl) geçtiği için ben unutmuşum. Biz dört öğünle başlayıp üç aylıktan sonra 3 öğüne düşmüşüz. :o Coci ve Boci daha da ufak oldukları için daha sık yemeleri normal. 2 hafta sonra dört öğüne düşürebilirsiniz. (Önceki mesajımı da düzelteceğim)

cemo 21-12-2011 15:27

Coci be Boci isimleri gibi sevimliler.
İki can kurtardın sokaktan, allah muradını versin tez zamanda.
Hep beraber büyüdüklerini görelim.
Kolaylıklar diliyorum.

sakagun 21-12-2011 16:33

Amin, cümlemizin.
Internet'te uyuyan bebek videoları vardır ya aynen öyle uyuyorlar. Gözler kapanıyor, kafa düşüyor. Uykuda sıçramalar, mırıldanmalar...

Satı Uğurtan 21-12-2011 18:15

1 Eklenti(ler)
Sevgili sakagun, sağlıkla büyütün çok güzeller ben yarı süt yarı suyla başladım yalnız ben iki aylık aldım, kuru mamayı ıslatarak ilk gün bir kaç tane verdim, gün geçtikçe sütü azaltıp kuru mamayı artırdım, tavuk suyuna çorbayı çok seviyordu ben verdikçe doymak bilmiyordu, yiyordu yiyordu sonrada fazla geldiği için çıkarıyordu:)
İlk aylar günde dört beş öğün altı ayından sonra kendiliğinden iki öğüne indiriyorlar, kızımın kuru maması hep oluyor kasesinde fakat o günde bir veya iki defa yiyor.
Bende bahçede serbest bırakıyorum kulübesi bahçede ancak bizden bir şey kaçırırsa kulübede yatıyor, onun dışında evin girişinde yatıyordu, üşümesin rahat yatsın diye ona tahta sedir yaptırdım, üstüne yastıklar ve yataklar diktim çok güzel bir şekilde gidip onun üstüne yatıyor benim kızım.

üzüm 21-12-2011 18:34

Satı Hanım,

Armut ne kadar büyümüş; çok tatlı olmuş. :)

sakagun 21-12-2011 20:44

1 Eklenti(ler)
Satı Hanım, Armut'un maaşallahı var.
Bugün Boci kendini eriğe bulamış. Nemli bezle sildim. Bu mevsimde köpek yıkanır mı? Yıkarken şampuan falan kullanıyor musunuz?

Coci uyurken fotoğrafı :)

üzüm 21-12-2011 22:14

Sayın sakagun,

Sizinkiler çok küçükler; hele de bu havada yıkamak hastalanmalarına yol açar. (Biz yaptık, aman siz yapmayın. Kızım hastalandı, çok çekti; biz de çok üzüldük.)

Satı Uğurtan 21-12-2011 23:25

Sevgili Üzüm, çok teşekkür ederim evet benim kızım çok büyüdü:)
Sevgili sakagun, teşekkürler yıkama konusunda sakın kışın yıkamayın çok üşüyorlar ben ıslak beze bir damla şampuan damlatıp siliyorum, sonra duru bezle silip sonrada kuruluyorum, zaten veterinerlerde dışarıda yaşayan köpeğe kışın banyoyu önermiyor.
Aşıları, sanıyorum bir gençlik aşısı yaptırmıştık ilk kırk gün içindeydi sanırım, sonra karma ve kuduz aşısı, ayrıca kışın üç ayda yazın ayda bir kene ve bit damlası boyuna uyguluyoruz, ayrıca parazitler için ağızdan alınan hapları var, onların tarifini veterineriniz yapacaktır sevgiler.

Satı Uğurtan 21-12-2011 23:38

Armut
 
1 Eklenti(ler)
Prenses uykusu yatağı yorganı olmadan, gece karnını okşatmadan uykuya geçmiyor:)

sakagun 22-12-2011 11:49

Her sabah 6:00'da uyanıp bağırarak süt istiyorlar.
Bugün uyudukları köşeye polar battaniye serdim. Öğünlerini de aynı saatlerde düzenli vermeye çalışacağım. Ot, erik bahçede ne bulurlarsa tadına bakıyorlar.

Satı Uğurtan 22-12-2011 16:58

Sevgili sakagun, o aylarının tadını çıkar çok şirinler armutta hala her şeyin tadına bakıyor, bazan olmadık ne bulursa tatmak istiyor biraz aramız bozuluyor, dışarıda baktığımız için yerleri çok temiz olmuyor elimden gelen bütün çabayı gösteriyorum kızım kirli yerlerde yatmasın diye, ben arkamı döndüğüm an birde bakıyorumki ne göreyim, bazan kemikli et veriyorum dişleri için kemik kemirmesi şartmış, almış kemiği yatağının ortasına indirmiş:)

sakagun 22-12-2011 19:23

Gerçekten çok tatlılar sevgili Satı, özellikle birbirleriyle oynarlarken. 3 günde baya büyüdüler. Bahçede koşturmak işe yarıyor sanırım.

Satı Uğurtan 22-12-2011 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 890785)
Gerçekten çok tatlılar sevgili Satı, özellikle birbirleriyle oynarlarken. 3 günde baya büyüdüler. Bahçede koşturmak işe yarıyor sanırım.

Şimdi küçükler bahçe yeter zamanla bahçe yetmiyor bizimkini sabah, öğlen, akşam ve gece birer saat dolaştırıyoruz, saati geldiğinde resmen gelip kapıya vuruyor, hoş elinden gelse yirmi dört saat yanında kalmamızı istiyorda:)

sakagun 26-12-2011 09:05

1 Eklenti(ler)
Internet'ten yavru köpek bakımıyla ilgili bilgi araştırıyorum. Bir yerde özellikle yetişkin olduğunda çok irileşen çoban, kangal gibi köpek yavrularına çok fazla yemek vermemek gerektiğini okudum. Şişman hayvanlarda ortopedi sorunu oluyormuş. Köpekler yavruyken belirli bir alanın dışına çıkmıyorlar. Bugün ikisini de bahçede 60 metre öteye götürüp yuvalarına doğru yürüttüm. Her gün bahçenin yeni bir yerini tanıtıyorum.

Kiraz 26-12-2011 09:30

Bazıları gerçekten obur olduğu için ve sınır tanımıyor ve ne varsa yiyor, be nedenle fazla vermemek gerekiyor. Benimkinin önüne ne koyarsam 1,5 dakikada bitiriyor, kilo almaması için ölçülü veriyorum ve yeme hızını azaltmak için içine su koyuyorum. Yine de fazla vermemek adına, gerekli miktarın altına inmemek de bebekler için önemliymiş, bir yaşına kadar yemeği kısmamak gerekiyormuş.

sakagun 26-12-2011 09:38

Bizimkiler obur galiba. Her bahçeye çıkışımızda yemek istiyorlar. Günde 5 öğün veriyoruz. Kaplarındaki süt bittiğinde yeniden doldurmamızı istiyorlar.

Kiraz 26-12-2011 11:05

Hazır mama verdiğim için paketlerin üzerindeki ölçüleri takip etmiştim, evden verilince nasıl ölçü ayarlanır bilmiyorum ama sizinkiler de benimki gibi obursa limit koymak şart olacak.

Bana geldiğinde yaklaşık 7 haftalıktı, üç öğün veriyordum, suyunu eksik etmiyordum. İlk zamanlar saat 5.00 da, sonraları da saat 6.00 da mama için havlıyordu. Hala daha çok yaramaz artık mama için ben geç kalsam da hiç havlamıyor.

Çok obur olduğu için yan evdeki kardeşi gibi, bir yaşından sonra tek öğüne düşürebileceğimi hiç sanmıyordum. Artık 1,5 yaşında, geçen gün tek öğüne düşürdüm, hiç itiraz etmedi. Kısaca önünde olduğu sürece yiyor, olmayınca da problem çıkarmıyor.

Benimkinde de sizinkilerde olduğu gibi yerden her şey yeme alışkanlığı vardı. İlk yürüyüşlerde yerdeki sakızları alıyor, uzun uzun çiğniyordu. Sokaklarımız sık süpürülmesine ve yürürken sürekli gözüm üzerinde olmasına rağmen ağzından cam parçaları, çorap, emzik, pil çıkardığımız çok oldu. Bahçeye ben yokken bırakamıyordum (hala bırakamıyorum), saksı plastiklerini bile yiyordu. Bir kaç kere nasıl gördüğünü bile anlamadan lastik eldivenleri bir lokmada yutmuştu. Her yabancı cisimde uykusuz gecelerim olmuştur, cismin bağırsağı tıkama, yapışma ihtimali olabiliyormuş, özellikle yavrularda daha tehlikeli. Bir ara ağızlık takmayı denediysem de çok direndi takamadım.

sakagun 26-12-2011 13:17

Boci de dün erik çekirdeğini ağzına almış, katır kutur kırmaya çalışıyordu. Yutacak diye yüreğim ağzıma geldi. Yere bırakır bırakmaz uzağa attım. Bahçemiz çitle çevrili ama inşaat artıklarının tamamını henüz toplayamadık. Bir ara etraftaki yalıtım köpüklerini yemeye çalışırken yakaladım.

Güzin Çakar 26-12-2011 13:29

Sevgili Sakagün, Coci ve Boci kendilerine yaptığınız bu büyük iyilikten dolayı size teşekkür ediyorlardır ama benim de yüreğimin sizinle birlikte olduğunu bilmenizi istedim. Bu minikleri sahiplenmeniz beni çok duygulandırdı. İlk oğlumuzu kaybettikten sonra (cin gibi akıllı bir terrier idi), kendime bir hayvanla o kadar yakınlaşmayacağım dememe rağmen 3 ay sonra ,bir barınakta şimdiki kızımı gördüm.O günden beri (Vay canına 8 yıl olmuş )yanıbaşımda. Ben, bugüne kadar kendi doğal tombikliklerinden daha şişko olan köpek yavrusu görmedim.Size tuhaf gelecek ama ben sizinkilerin yeterince doymadıklarını düşünüyorum.Benden önce bir arkadaşımızda yazmıştı.Ölçüyü bilmiyorlar ama eğer fazla yedilerse minicik midelerine sığmıyor ve çıkarıyorlar.Süt yanında tok tutacak bir şeyler veriyormusunuz?Sütün içine ekmek doğramak ya da mama verecekseniz ıslatarak, yumuşatıp vermek gibi. Ne bulursa tadına bakmaları ayrı bir konu,damak zevklerini geliştirmeye çalışıyorlar.(Aynen benim gibi :) Ben de farklı bir yiyecek gördüğüm zaman tadına bakmak isterim ).Obezlik daha sonra karşılaşabileceğiniz bir problem.Özellikle kısırlaştırılmalarından sonra.Son olarak ,siz ne yaparsanız yapın ataları gibi iri ya da minik olurlar. Bunu bizim değiştirmemiz mümkün değil. Biraz uzun oldu galiba.Lütfen kusuruma bakmayın.İyilik dolu kalbiniz,fedakarlığınız ve emekleriniz için en içten sevgilerimi yolluyorum.Kabul edermisiniz...

sakagun 26-12-2011 13:50

Sevgili gkaçar,
Bu yavruları sahiplenmeden önce iki hayvan barınağını dolaştım. Maalesef birinde görevliler ilgi göstermediler, diğerinde ise hiç kimse yoktu. Kısmet bu yavruları sahiplenmekmiş. İki köpek yetiştirmiş tecrübeli biri olduğunuzdan tavsiyenize uyacağım. Madem fazlasını çıkarırlar, o zaman öğünleri artırayım. Bu sabah ve öğlenki öğünlerinde sütle ıslattığımız kuru köpek yemlerinden birer tane verdik. 2 gündür de süte ekmek kırıntıları katıyorum.
Anneleri diğer yavruların yanına dönmüş, ama onları beslemiyormuş. Yavrulara ve anneye bakkal bakıyormuş. Anneleri Kangal kırmasıymış.
Ben de size sevgilerimi yollarım...

Güzin Çakar 26-12-2011 14:57

Sevgili Sakagün, 5 öğün süt verdiğinizi yazmıştınız.Öğünleri artırmayın.Zamanla tek öğüne ineceksiniz.Islatılmış kuru mama ya da ekmek miktarlarını biraz artırmanız yeterli olur.Zaten kısa bir süre sonra her şey yoluna girer.Sevgilerimle...

alacakaranlik 09-01-2012 08:33

kangal 7 aylık
 
1 Eklenti(ler)
kangalın gelişim döneminden dolayı bir raşitizm hastalıgı geçirdi ve arka ayaklarında kemik yapımı tam oluşmadı :( veterinere gittim ve tedaviden istenilen sonucu alamadık ve bende D vitamini içerikli ilaçları düzenli olarak kullandırdım. Hâla istediğim gibi değil ama eski haline göre çok sağlıklı. Bu sorunla daha önce karşılaşan ve bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim

linaada 09-01-2012 09:29

iyi günler "alacakaranlık"

bugüne kadar yüzlerce köpeğim oldu... özellikle bazı ırklar raşitizme daha yatkındır ancak kangallarda tek sebepten görülür "beton zeminde büyümeye zorlanmak!!!"

pek çok tür köpek kemik gelişimi döneminde beton yüzeylerde bakılır ve sonuç ne yazık ki bu olur. tedavi ne yazık ki cevap vermez çünkü gelişimini tamamlamış olur. 1-2 ay bile sert zeminde bulunması kalıcı fizyolojik etki yapar. mesela hızlı koşamaz, çarpık yürür, kalıcı nasırlar oluşur ..... vb.

en doğru seçim; toprak yüzeylerde (hatta ince kum yüzeyde) ve gölgeliği bulunan alanlarda büyütülmesidir. mümkünse serbest bir şekilde bağlanmadan ilk 1 senesini geçirmesidir. bağlamak miskinleştirir. yer seçimi konusunda(bağlanmayan) serbest olan köpekler daha öz güven sahibi oluyorlar.

Güzin Çakar 09-01-2012 09:51

Sevgili sakagun, sayfada hareket görünce Coci ve Boci'den haber var diye düşündüm. Nasıl gidiyor? Umarım daha fazla merakta bırakmazsınız. Sıcacık sevgilerimi yoluyorum...

Güzin Çakar 09-01-2012 10:07

Sayın alacakaranlık, köpeğinizin durumuna çok üzüldüm. Rahatsızlığı ile ilgili bilgim yok ama yaşının küçüklüğünden dolayı iyi bir bakımla , daha da düzelebileceğini sanıyorum. Umarım her şey yolunda gider ve tamamen düzelir. Sevgilerimle...

alacakaranlik 09-01-2012 14:25

Sayın linada,
tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Bilgi için teşekkür ederim

alacakaranlik 09-01-2012 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gçakar (Mesaj 897252)
Sayın alacakaranlık, köpeğinizin durumuna çok üzüldüm. Rahatsızlığı ile ilgili bilgim yok ama yaşının küçüklüğünden dolayı iyi bir bakımla , daha da düzelebileceğini sanıyorum. Umarım her şey yolunda gider ve tamamen düzelir. Sevgilerimle...

Sayın gçakar,
Köpek konusunda çok acemiydim. Bu duruma düştüğünde bende çok üzüldüm. İlk bahara kadar yapmayı düşündüğüm birkaç düşünce var. Yapınca son durumu yayınlarım.

İlginiz için teşekkür ederim


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025