agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Köpekler (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/)
-   -   Bahçede köpek bakımı (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/17295.htm)

Lilinin bahcesi 24-02-2011 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 759396)
arkadaş kafkas çoban köpeği diye aldı yavruları , size kesin diyemem ne annesini gördüm ne de babalarını ama arkadaş çok emin.

Arkadasiniz para verip aldiysa yazik olmus. 4 veya 5 ay icersinde onlarin gercekten kafkas olmadiklarini gorecektir. Ama iyi acidan bakarsak iki sokak kopegi sahiplendirilmis oldu. :)

furkan yıldız 24-02-2011 10:15

1 Eklenti(ler)
Buda bizim evimizin gözbebeği. Bana aşırı derecede düşkün. Askerden geldiğimde gözlerinden yaş geldi. 1 saat kıpırdamadan dinledi ben konuşurken. Canım kızım benim.

limon 24-02-2011 12:28

Çok güzel...

Bizim kedi de köpek te sanırım beni anne olarak görüyorlar. Canları yanınca, hastalandıklarında veya sevilmek istediklerinde bana koşuyorlar. Bana daha sakin ve şefkatli yaklaşırken, oğluma ve eşime daha hareketli yaklaşıyorlar. Onları oyun arkadaşı olarak görüyor. Kısaca, 4 çocuğu olan bir anneyim sanırım. ;)

athena -asena 24-02-2011 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi (Mesaj 759631)
Arkadasiniz para verip aldiysa yazik olmus. 4 veya 5 ay icersinde onlarin gercekten kafkas olmadiklarini gorecektir. Ama iyi acidan bakarsak iki sokak kopegi sahiplendirilmis oldu. :)

sayın lilinin bahçesi ; arkadaşımla bugün tekrar görüştüm kesinlikle kafkas çobanı diyor. babasını da annesinide görmüş . dediğiniz gibi 3-4 ay sonra akmı , karamı belli olur. inşallah başka cins çıkmaz.

furkan yıldız 25-02-2011 07:34

:) Farklı bir duygu ama Limon ablacım hemde çok güzel. Benim kız biraz yaramaz. Özellikle yoldan geçenlere kök söktürüyor. Kızamıyorumda çünkü kızınca küsüyor, bir süre bakmıyor bile yüzüme. Duygusala bağlanıyor hemen. Baba mıyım anne miyim orasını bilmiyorum :D

tayfun_oztayfun 09-03-2011 21:14

merhaba arkadaşım benim bir golden'ım var bahçede bakıyorum .izmirde yaşıyorum,
duyanlar bana kızacak biliyorum ama herkes golden bahçede bakılmaz ev hayvanı diyor.
fakat unutmamalı ki hayvan cinsinin bünyesi evde **** soba başında , elbise giydirilerek
kendini koruması yönünde değildir.

benim köpeğiminde çok sağlam ve sıcak bir kulubesi var ama o hava yağmurlu **** çok rüzgarlı olmadığı taktirde kulubeye girmiyor.

ayrıca toprağa nekadar temas ederse hayvanınız için okadar bünyesi o kadar dirençli olacaktır.

diye düşünüyorum ve uyguluyorum bende köpeğimde çok mutlu 1,5 yaşında hep benimleydi ama hiç hasta olmadı hepimiz bu sitede doğa için bulunuyoruz bırakalım köpeklerimizde bizim özlem duyduğumuz doğa ile yaşasın.

nacizane görüşüm böyle sevgiler saygılar...

İnci Akalp 02-04-2011 17:12

Sadık dostlar

2 Eklenti(ler)
Benim de en iyi arkadaşım Bobi.. 1,5 yaşında, Lapseki çay bahçesinde bulunmuş bir sokak köpeği. Tüm köpeklerle arkadaş. Sabahları 2-3 saat köyün içinde serbestçe dolaşmasına izin veriyorum. Sonra bahçeye alıyorum. Akşamları da temizlenip eve giriyor.. Dolayısıyla bizimkinin üşüme problemi yok :) Ama gördüğüm kadarıyla çok üşümüyor. Suyu çok seviyor, ekteki resimlerden görebileceğiniz gibi geçen gün deniz mevsimini açtı :))

Sinarit 07-04-2011 12:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 760031)
sayın lilinin bahçesi ; arkadaşımla bugün tekrar görüştüm kesinlikle kafkas çobanı diyor. babasını da annesinide görmüş . dediğiniz gibi 3-4 ay sonra akmı , karamı belli olur. inşallah başka cins çıkmaz.

Sayın athena,maalesef köpekleriniz kafkas değiller ama önemli değil, çok güzeller.:rolleyes:

athena -asena 07-04-2011 18:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sinarit (Mesaj 781427)
Sayın athena,maalesef köpekleriniz kafkas değiller ama önemli değil, çok güzeller.:rolleyes:

sayın Sinarit ; bekleyip görecez inşallah çıkar demiştim yapacak bir şey yok

Barisa 06-05-2011 11:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 759391)
bunlarda arkadaşın kafkas çoban köpeği yavruları

merhaba ,

ben kesin ve kesin diyebilirim ki bu yavrular kafkas çoban değil buna emin olun . kinaloji ile ilgilenen birisiyim

aşağida size bir örnek

[IMG]http://i51.tinypic.com/6e2fb4.jpg[/IMG]

Lilinin bahcesi 06-05-2011 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Barisa (Mesaj 799130)
merhaba ,

ben kesin ve kesin diyebilirim ki bu yavrular kafkas çoban değil buna emin olun . kinaloji ile ilgilenen birisiyim

aşağida size bir örnek

Evet bu resimdeki kafkas yavrusu, kulaklarida uygun kesilmis. Bu basliktaki 25 numarali mesajda da benim yetiskin kafkasin resmini gorebilirsiniz.

athena -asena 30-08-2011 07:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Barisa (Mesaj 799130)
merhaba ,

aşağida size bir örnek

[IMG]http://i51.tinypic.com/6e2fb4.jpg[/IMG]

Evet arkadaşlar haklı çıktınız kafkas çoban köpeği çıkmadılar.

ipek.ada 07-09-2011 15:36

benim 1 yaşında cockerim var kızımın sağlık sorunları yüzünden bahçede bakmak zorundayım acaba bahçede bakılırmı bakılırsa nasıl bir yer yapmalıyım lütfen yardım edinnnnnnn.

Selenay 16-10-2011 00:51

Rottweiler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 513774)
Rotweiler soğuğa dayanıklı bir ırktır. İzmir şartlarında kışları hiç problem olmayacaktır. Soğuktan ziyade sıcaktan korkun. İzalasyon mantosunu, yukarıdan gelecek sıcağı engelleyecek şekilde döşemenizde fayda var. Ayrıca bir elbiseye gerek yok.

Beslenmesine dikkat edin. Eylülden itibaren porsiyonları büyütün, marttan itibaren azaltın. Yazın yağlı ve yüksek proteinli yemeklerden kaçının. Yaz kış, devamlı taze suyu bulunsun çünkü su ihtiyaçları fazladır. Siz kocaman olduğunu düşünseniz de 25 m2 kafes bir köpeğin ömrünü geçirmesi için çok küçüktür. Hergün sabah akşam yürüyüşe çıkarın. Dişi rotlar, aksi öğretilmediği takdirde genelde çok uysal olurlar. Ama bir o kadar da oburdurlar. Kilo almasını engelleyin. Karnı göğsünden dar olsun, dokunduğunuzda kaburgalarını rahatça hissedebilin. Özellikle kısırlaştırdıktan sonra yemeğine çok dikkat etmelisiniz. Diş sağlığı için dana kaval kemiği gibi iri kemikler verin.

Yürüyüşe çıkardığınızda diğer hayvanlarla oynamasına izin verin ve hatta teşfik edin. Sosyal olması çok önemlidir. Dişi olması işinizi kolaylaştıracak. Eğer buna dikkat etmezseniz ileride problemler yaşayabilirsiniz. Ya gereğinden fazla sert, hareket eden her şeye saldıran bir köpeğiniz olur ya da her gelen canlıyla oyun oynamak isteyen, bekçilik yapmayan bir köpeğiniz.

[Merhabalar, Ben 16 yaşındayım ve abimin bir arkadaşından aldığı bir rottweiler var. Bayadır bizimle beraber neredeyse 2-2 buçuk sene oluyor. Ama malum bu sene havalar baya soğuk ben İstanbul'da yaşıyorum. Size köpeğimiz(Haydut) ile ilgili sorularım olacaktı. Bu arada Haydutumuz da kız.İlk olarak abim haydutu ilk aldığında bir sene kadar çok ilgilendi hafta sonları olsun hafta içi işten gelince olsun hep seviyordu. Ama bu aralar hiç denecek kadar ilgilenmiyor ben çıkıp seviyorum arada ama ne kadarda olsa abimin sevmesini istiyor. Her neyse abim ilgilenmeyi kesti keseli geçen yazdan beri bahçeye astığımız çamaşırları yiyiyor ,parçalıyor. Ben ilgisizlikten kaynaklandığını düşüyorum. Gerçi annem yemeklerini veriyor sürekli. Nedeni nedir acaba.Kulübeside var ama kulübesinide parçaladı kapısını yedi tırmaladı hep. İkinci olarak bugün saat gece 12 gibi annem bahçeye çıktığında yeniden benim üstümü parçaladığını gördü annem. Ve baya kızdı ona ve annem gittikten sonra ben üzülmesin diye sevdim. O arada farkettim ki dişleri birbirine çarpıyor soğuktan ve titriyor. Acaba bu soğularda üşürmü diye çok korkuyorum. Bahçede yağmurun altında kalıyor kulübesi var ama dediğim gibi kapısını yedi çok yağmur yağınca giriyor ama yinede soğukta. Bugün titrediğini görünce çok korktum açıkçası. Son olarak son sorumda haydut ne bulursa yiyor kağıt, tahta vs.. nedenini sormak istedim.Ve gezdirmekten bahsetmişsiniz pek dışarıda çıkamıyor sadece sürekli bahçede gezmediği için bir sorun olurmu acaba.. Sorularıma bilginiz varsa cevap verirseniz çok sevinirim..]

Todor 17-10-2011 05:10

Hoş geldiniz.
Canı sıkıldığından dikkat çekmek için etrafa zarar veriyordur. Kızmakta bir ilgidir. Siz kızdığınız zaman onunla ilgilendiğinizi düşünüyordur. Düzenli olarak gezdirin, bol bol oynayın ve sevin. Kasaptan iri kaval kemiği, kelle gibi uzun süre kemirebileceği şeyler alın. Kolay yıpranmayacak lastik nesnelerde olabilir. Tenis topu gibi mesela. Çamaşırlara yöneldiğinde kızın, oyuncağa yöneldiğinde sevin. Fakat sadece suç anında kızmanız işe yarar. Daha sonra kızarsanız Haydut hiç bir şey anlamayacaktır. Kızdığınızı ses tonunuzla belli edin, asla dövmeyin.

Üşümesi normal değil. Rotlar çift kat kürke sahiptir ve kolaydan üşümezler. Beslenmeye bağlı bir problem olabilir, iç veya dış parazitler olabilir. Kısırlaştırılmadıysa kanser olabilir. Sizi gördüğü için sevinçten bile titreyebilir. Yani çok çeşitli sebepler mümkün. Bir veterinere göstermenizi tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

sakagun 22-10-2011 10:34

1 Eklenti(ler)
Bahçem için köpek araştırdığım bu günlerde kendiliğinden bahçeme gelen bu köpeğin cinsini ve yaşını tahmin edebilir misiniz? Sahiplenmeden önce ilan verip sahibi olup olmadığını araştıracağız.
Eklenti 252066

Todor 25-10-2011 11:53

4-5 aylık olduğunu düşünüyorum. Yani henüz yavru. Süt dişlerine bakın. Eğer süt dişlerini tamamen döktüyse 6 ayı tamamlamıştır.

sakagun 25-10-2011 12:58

Teşekkür ederim Todor. Sahibini bulduk.

sakagun 21-12-2011 10:17

Coci ve Boci

2 Eklenti(ler)
Eski mahallemizde yıkılan eski bir evde yaşayan anne köpek 9 yavrusunu terk etti. Bu iki güzelliği biz aldık. Sarı dişi, diğeri erkek. Henüz 1 aylıklar. İlk defa köpek beslediğimden hakkında bilgim yok. İshal olmamaları için sütü sulandırarak veriyorum. Kazan dairesi sıcak olduğundan şimdilik orada yaşıyorlar, kapılarını aralık tutuyorum. Çişleri geldiğinde çıkıp ağacın altına yapıyorlar. Çok çabuk öğreniyorlar.

Bilen arkadaşlardan 1 aylık bebek bakımıyla ilgili dikkat etmem gerekenleri yazmalarını istiyorum.

Bir de türleri konusunda bilginiz var mı?

MeyveliTepe 21-12-2011 10:37

Hayırlı olsun, güzel bir iş yapmışsınız. İlk etapta veterinerle görüşüp aşı programını yapmanız iyi olur. Beslenme bakımından hiç bu kadar küçüklere bakmadığım için bir şey diemiyorum. O konuda da veteriner tavsiyelerde bulunur.

sakagun 21-12-2011 11:08

Teşekkürler Meyvelitepe. Veterinere danıştık, aşısı 2 aylıkken başlıyormuş.

üzüm 21-12-2011 12:17

Sayın sakagun,

Hayırlı olsun; çok şirinler.

Beslenmesi genel olarak:

- 6. haftadan 3 aya kadar günde 4 öğün, 3 aydan 6 aya kadar günde 3 öğün beslenmeli.
- Süt 1'e 1 oranında sulandırılmalı.
- Çiğneme alışkanlığı kazandırmak için başta az miktarda olmak üzere ekmek süt-su karışımına ufalanır. Çiğneme alışkanlığı kazandıktan sonra ekmek yerine piriç lapası, çavdar lapası, makarna da verilebilirsiniz (süt-su karışımı ile). İlerleyen zamanda (birkaç ay sonra) süt yerine kemik suyuna geçiş yapabilirsiniz; (az miktarda kemik suyu ile başlayıp zamanla miktarı çoğaltabilirsiniz.) İlaveleri hep az miktarla başlayıp, zamanla çoğaltın.

Şimdilik hatırladıklarım bunlar. :)

Bizim kızımızda 1,5 aylıkken bizimle yaşamaya başlamıştı; o günler gözümün önüne geldi. :)

sakagun 21-12-2011 12:30

Bilgiler için çok teşekkürler Üzüm,
Sabahtan beri 5 kez süt-su karışımı koyduk önlerine. Hepsini lukur lukur içtiler. Kap küçük belki ondan doymuyorlardır. Kaptaki süt bittiğinde kabın yanından ayrılmıyorlar. Doldurur doldurmaz içiyorlar.
Bir de yere dökülen iyice olmuş erikler vardı. Onları yalıyorlar.

üzüm 21-12-2011 15:17

Sizinkiler oburmuş diyeceğim ama üzerinden bayağı bir zaman (12 yıl) geçtiği için ben unutmuşum. Biz dört öğünle başlayıp üç aylıktan sonra 3 öğüne düşmüşüz. :o Coci ve Boci daha da ufak oldukları için daha sık yemeleri normal. 2 hafta sonra dört öğüne düşürebilirsiniz. (Önceki mesajımı da düzelteceğim)

cemo 21-12-2011 15:27

Coci be Boci isimleri gibi sevimliler.
İki can kurtardın sokaktan, allah muradını versin tez zamanda.
Hep beraber büyüdüklerini görelim.
Kolaylıklar diliyorum.

sakagun 21-12-2011 16:33

Amin, cümlemizin.
Internet'te uyuyan bebek videoları vardır ya aynen öyle uyuyorlar. Gözler kapanıyor, kafa düşüyor. Uykuda sıçramalar, mırıldanmalar...

Satı Uğurtan 21-12-2011 18:15

1 Eklenti(ler)
Sevgili sakagun, sağlıkla büyütün çok güzeller ben yarı süt yarı suyla başladım yalnız ben iki aylık aldım, kuru mamayı ıslatarak ilk gün bir kaç tane verdim, gün geçtikçe sütü azaltıp kuru mamayı artırdım, tavuk suyuna çorbayı çok seviyordu ben verdikçe doymak bilmiyordu, yiyordu yiyordu sonrada fazla geldiği için çıkarıyordu:)
İlk aylar günde dört beş öğün altı ayından sonra kendiliğinden iki öğüne indiriyorlar, kızımın kuru maması hep oluyor kasesinde fakat o günde bir veya iki defa yiyor.
Bende bahçede serbest bırakıyorum kulübesi bahçede ancak bizden bir şey kaçırırsa kulübede yatıyor, onun dışında evin girişinde yatıyordu, üşümesin rahat yatsın diye ona tahta sedir yaptırdım, üstüne yastıklar ve yataklar diktim çok güzel bir şekilde gidip onun üstüne yatıyor benim kızım.

üzüm 21-12-2011 18:34

Satı Hanım,

Armut ne kadar büyümüş; çok tatlı olmuş. :)

sakagun 21-12-2011 20:44

1 Eklenti(ler)
Satı Hanım, Armut'un maaşallahı var.
Bugün Boci kendini eriğe bulamış. Nemli bezle sildim. Bu mevsimde köpek yıkanır mı? Yıkarken şampuan falan kullanıyor musunuz?

Coci uyurken fotoğrafı :)

üzüm 21-12-2011 22:14

Sayın sakagun,

Sizinkiler çok küçükler; hele de bu havada yıkamak hastalanmalarına yol açar. (Biz yaptık, aman siz yapmayın. Kızım hastalandı, çok çekti; biz de çok üzüldük.)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025