![]() |
Sayın ilgili, bilgili forum sakinleri,
Anneleri ölmüş yaklaşık 15 günlük kangal yavrularını nasıl beslemek gerekir? şimdiden ilginize teşekkürler |
bahçesi olan bir evim olduğunda tek isteğim kangal beslemek.
3 kuşum, kedim ve bitkilerimle beraber tabii :) |
Kangalın safkan olduğu nereden anlaşılır
|
Onlarında nüfüs kütükleri var :)
Annesi, babası, önceki nesil hepsi işleniyor. Tabi ki bu kayıt tutan çifliklerde. Böyle bir kayıt yoksa, genel özelliklerden ancak tahmin edilebilir. Bilebildiğim bunlar. |
Kangal köpeğinin sesi çok gürdür ve gözünün gördüğü sesini rahat algıladığı her alana sahiplenir.Bundan dolayı şehir merkezlerinde kangal sahibi olmak büyük problem...Bizim 2 tane var ve bu geniş alan koruma özelliğinden dolayı 3 tane köpek öldürdüler.Bizde artık bırakamıyoruz.Kangal sahibi iseniz bulunduğu alan yüksek duvar veya çitle çevrili olmalı ve şehir merkezinde olmamalısınız... ( köye yakın çiftliğimiz var)
|
küçükken benimde bir kangal köpeğim vardı çok severdim oda beni çok severdi kangallar gerçektende sahibine çok sadık köpekler eğer bir kişi sahibine zarar verecek olsa o masum gibi görünen köpekler bir anda değişiyor ve saldırganlaşıyor bunu bizzat yaşadım
bakımı kolaydır çok iyi bekçilik ve korumalık yapar bunları çok iyi bildiğim için yazıyorum |
Alıntı:
Birax geç te olsa aydınlatmaya çalışayım. YAĞSIZ İNEK SÜTUNÜ 38/40 derece sıcaklığa ılıtın, küçük emzikli biberon **** damlalıkla bulamazsanız enjektörle beslemeye çalışın. iÇİ SICAK SU İLE DOLU BİR KAVANOZU HAVLU İLE SARIN anne sıcaklığı hissetmesi için. Ara sıra okşayın. Biraz hoyratça ama fazla bastırmadan. Sanırım bunları yapabilirsiniz. Yaparsanız yasayacağından emin olabilirsiniz. UMARIM GEÇ KALMAMISIMDIR. Sevgiyle kalın, |
Alıntı:
biri rahmetli diğeri de pek iyi değildi. köpeği yeni yavrulayan bir arkadaşa verdim. eğer köpeği süt annelik yaparsa ne ala ama 2 gündür bir haber alamadım. sanırım hakkın rahmetine kavuştu o da.... |
Bu kangallar çok harika hayvanlar... elinde 6 haftayı doldurmuş anne sütü almayı kesmiş, en azından normal gıdaya başlamış, tercihan safkan kangal yavrusu olup satmak isteyen var mı?
|
merhaba dremre akbaş köpeğini sivrihisar belediyesinden üretip satıyor akbaş çinsi köpeği ni iki tane tanesi 600 tl ye aldım isterseniz bir tanesini verebilirim isterseniz sivrihisar belediyesinden irtibata geçebilir belediyeden de alabilirsiniz ben henüz almadım herhalde şu anda yavrudur çok talep varmış belediyenin teli 0222 711 41 47 bilginize
|
teşekkür ederim, hem fiyat biraz fazla hem de ben karabaş istiyorum. Yine de ilginize teşekkürler
|
Sayın Dremre,
Ankara civarında bol miktarda yavru bulabilirsiniz. Bakmayın çok para istemelerine sanırım 3ya da 400 tl karşılığı iyi bir kangal yavrusu edinebilirsiniz. Sahibinden com yeterli olur. Sevgiyle kalın |
Haymana'da kangal üretim çifliği var.
Sertifikalı yetiştiricilik yapılıyor. http://www.anadolukangal.net/eski/oku.php?sy=ul |
merhaba,
bizim de bir kangalimiz var Dost isminde adi gibi gercek bir Dost , bahcede serbest oldugu zamanda onun mutlulugunu görmek ömre bedel 4 aylikti bize geldiginde simdi 3,5 yasinda ve biz cok mutluyuz Dostumuzla |
bizimde bir kangalimiz ( Dost)var ,
bahcede bagli ama sabah aksam uzun yürüyüsler yapiyoruz,bahcede serbest kalinca cok mutlu oluyor en büyük keyfide Verandada yanimizda yatmak ve yemegimizi paylasmak cok asil bir köpek ;ben eskiden korkardim kangallardan ama Dost sayesinde yendim o korkuyu cünkü bize 3-4 aylikken geldi simdi 3,5 yasinda onun sevgisi cok farkli |
Bir çok bu konuda ihtisas yapmıs veya araştırmıs arkadaslarımız yazmışlar buraya ancak benimde eklemek istediğim bir kaç şey var. Bunlar ; Günlük yediği ( mama,Ekmek,Ev yemeği V.b ) gibi enerji bakımından köpeğinizi yüksek tutacak gıdalar tüketiyorsa eğer O enerjiyi yakabilecek kadar salık dolasması veya gezdirilmesi şarttır. Eğer bu enerjiyi harcayamazsa sizi ve komsularınızı havlayarak, Yerinde durmayarak rahatsız edebilir. unutmayalımki onlarında enerjilerini yakmaya ve dolasmaya ihtiyaçları var.
Saygılarımla.. |
Kangal
köyde bir arkadaşımın kangal köpegi var. köpek halsiz ve iştahı tam degil. ayrıca arka baldırlarında yara çıkıyor. acaba ne tavsiye edebilirsiniz
teşekkürler iyi çalışmalar |
Çiftlik için almayı düşünüyordum ne kadar benlar.
|
Antalyada Elmalı taraflarında kangalları dövüştürüyorlar. Ve bunların sırtından para kazanıyorlar. İnsanlık bitmiş.
|
Sevgili demre,
Sadece Elmalı da değil, Denizli, Niğde, Nevşehir de de köpek döğüştürüyorlar. Sevgi,yle kalın |
Alıntı:
|
Kangal köpeği tanıtım videoları.
Merhabalar,
Uzman tv'de izlediğim Kangalın tanıtım videolarını sizlerle paylaşmak istedim. Çok detaylı olmasada, genel bilgi sahibi olursunuz bu köpekler hakkında. Selamlar http://www.uzmantv.com/kangal-alirke...kkat-etmeliyiz http://www.uzmantv.com/kangal-saf-bir-irk-midir http://www.uzmantv.com/kangal-tehlikeli-bir-kopek-midir http://www.uzmantv.com/kangallar-ned...k-adlandirilir http://www.uzmantv.com/kangal-egitil...y-bir-kopek-mi |
kangalların soyunun bozulmasındakı en büyük etken anadoluda beraber yaşadıkları ve eşleşmiş soyları sayesinde cok fazla benzerlik kazanmış akbaş ırkı ile tekrar tekrar eşleştirilmeleri
|
Kangallar hakkında
Herkese merhaba;
Uzun süreden beri forumunuzu izliyor ve çok faydalanıyorum. Ama ilk kez bir yazı gönderiyorum. Kendi kangallarımızın resimlerini göndermek istedim. Ancak resimleri nasıl yerleştireceğim hakkında henüz bilgim olmadığı için bunu başaramadım. Kangal köpekleri çok başka. İnsana o kadar yakınlar ki kısa bir süre içinde vazgeçilmez oluyorlar. Başarabildiğimde ben de sizlere bahçemizdeki 9 kangalın resimlerini yollayacağım. Gülsüm |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/faq.php?faq=vb_faq#faq_777 |
Köpeklerimiz
2 Eklenti(ler)
Prenses ve yavruları
|
Sayın Gülsüm Güven
Enikleriniz çok sevimliler inşallah sağlıcakla büyütürsünüz Saygılar, |
çok özür dilerim ama bu resimlerdekiler kangal değil
gerçi hayvan cinsi ayırmak güzel birşey değil ama kangalın kafası çok büyük olur ve ağız kısmı küttür,sivri değildir.Aslan ağzına benzer. yani her çoban köpeği ve ırkı değişmiş suratlarında maske olan köpekler kangal olarak algılanıyor. kangalın göstergesi ayağındaki mahmuzlar da değildir. safkan olmayan hayvanlarda bile bazen ayak gerisinde mahmuz olur. benim kangallarım var,yakından biliyorum,yorumsuz bırakamadım. selamlar (her hayvan güzeldir) |
sen yanlış biliyorsun resme daha dikkatli bak postu ile kemik yapısı döşlerine dikkat edersen resimdeki minikler kangal
|
Bir şey soracağım:
Mesela bir kaç dönümlük bir çiftlik için kangal alsak, ama köpeğimiz sadece çiftlik içinde değilde ve çevresinde özgürce dolaşsa bölge halkı için problem oluşturur mu? Özgür olan ağır başlı bu köpeğin sorun yaratacağını düşünmüyorum ama bilen birilerinin bilgi vermesini dilerim. Doğa yürüyüşü yapan, bisiklet kullanan insanlara saldırıda bulunur mu? Gözlemlediğim kadarıyla ben bisiklet sürerken hiç bir kangal bana girişmeye kalkmadı. Gerçek kangallar sürüsüne, korumakla yükümlü olduğu araziye çok yaklaşılınca girişimde bulunur (bence). Bölgesinden masumca duygularla geçen bisikletçi ve yürüyüşçülere saldırıda bulunacaklarını düşünmüyorum. |
:( İnsan böyle bir yorumu ilk okuduğunda şok oluyor. Kangalları çok iyi tanımadığı halde, fotoğrafa bakıp safkan kangallara "Bunlar Kangal Değil" diyebilmek biraz cahil cesareti gibi geliyor bana. Lütfen bana kızmayın. Çünkü Kangal Köpek ırkı benim için çok önemli. Bu konuda o kadar hassasım ki.. Bebeklerime haksızlık yapılmış gibi hissettim kendimi. Bilmenizi isterim ki bu köpekler "Karacabey Harası"ndan alınmış, Türkiyede ki nadir sertfikalı safkan kangal köpekler ve onların yavrularıdır.
Alıntı:
|
Kangal köpekler , (özel olarak saldırma eğitimleri almamışlarsa) insanlara zarar vermezler. Sadece sahiplerine ya da bekçilik yaptıkları koyun sürüsüne zarar verilmesi halinde sahiplendiklerini koruma içgüdüsü ile saldırabilirler. Yine de ben köpeklerimizi serbest bırakmamayı tercih ediyorum. Onlar saldırmaz ama onlara saldırabilirler hatta çalabilirler korkum ağır basıyor.
Alıntı:
|
Peki sizce 4-6 dönüm arası bir arazi, bir kangal çifti için yeterli olabilir mi? Yoksa bu büyüklüklerdeki bir arazi için başka türden köpekler mi düşünmeli?
Kangallar en çok sevdiğim köpek türlerinden birisidir. Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir gün bahçe kapımız açıktı. Duman (Yaşlanarak ölen kangalımız) için yabancı bir araba bahçeye girdi. Eşim arabaya doğru ilerliyordu ki Duman kendini hızla arabanın önüne atıp sürücüyü durmaya mecbur etti. Eşim "Tamam Duman, yabancı değil, korkma" diyerek onu yatıştırdı. Duman kendini arabanın önüne atarak bizim için ölümü göze almıştı.
Bir de Zeyna'mız var bizim. Bir fabrika binasının bahçesinde duruyormuş önceleri. Fabrika sahibi iflas etmiş ve köpeği terketmiş. Aylarca aç ve perişan dolaşmış sokaklarda ve sanıyorum ki bir hayli eziyet görmüş insanlardan. Bize geldiğinde kemik yapısına bakarak tahminen 8-9 aylık idi. Bütün kemikleri sayılıyordu. O kadar bitaptı ki yemeğini bile oturarak yiyor ve yediğini çıkarıyordu. Şimdi yaklaşık 4 yaşında. Küskünlüğü hiç geçmedi. Hep sessiz. Sevgimizden emin ama hala bizim sevgimize karşılık vermiyor. Köpek yetiştirmek ağır bir sorumluluk. Onları alıp, sonrada bakamıyoruz diye terketmek çok büyük vicdansızlık. Ne olur bakamayacağınız köpekleri sahiplenmeyin. Zeyna aşağıda ki fotoğraftaki gibi hep masum, hep suskun. |
Alıntı:
arkadaşa çok sert çıkmışsınız Sn. gülsüm at çiftliğinden alınmış olması yahut sertifika diyerek bir kağıt bir şey ifade etmiyor inanın kangal konusuna sabah erken kalkan sertifika veriyor İngilizler dahi sertifikalı kangal pazarlıyor o derece ayrıca kangallar 2-3 yavru yaparlar ben resminizde 6 minik saydım idda edersem bunların akbaş olmadığını isbat edemezsiniz edemezler :) kangallar nevi şahsına münhasır hayvanlardır fakat genetik olarak bu safkan muhabbetine takılmayın safkan aslında iyi bir şey değil doğru tabirimi bilmiyorum ama öjenik canlılar birkaç nesil yaşayamaz arkadaşa kızmamanız gerek köpek sahipleri ticari veya itibari kaygılar sebebi ile safkanı tarif ederken bozukta olsa kendi yavrularını örnek gösterir Türkiye sathında kapısında iri köpeği olupta cinsi kangal olmayan yokki :) bu yüzden piyasada çok fazla yanlış bilgi var bunlar normal |
Alıntı:
http://www.facebook.com/sureyyakeskin.ciftligi |
Alıntı:
Türkiye'de daha emin bir yer arıyor iseniz önce Sivas iline gideceksiniz köyleri de dahil çok eski ünlü paha biçilemez katalok köpek aileleri bulabilirsiniz daha kolay bulabilmek için oradan Gürün yoluna Sivas-Malatya karayolunu takip edin Ulaş kangal çiftliğine gider sağda bir çaylarını içersiniz Cumhuriyet Üniversitesi ile ortak ırk koruma programıyla üretilen köpekleri görebilirsiniz gezip bilgi almak ücretsiz Alıntı:
kangalın anayurdu Türkler gibi Asya iken akbaşın Anadolu olduğu bilinir teoriye göre Anadolunun yerel ırkları ile kangalların melezlemesi ile ortaya çıktığı varsayılır şuan sizin kangal tescili yapıyoruz diye lanse ettiğiniz çabanız akbaş ırkının kangaldan ayrılması çalışmasıdır. araştırma dediğiniz arama motorları olsa gerek kangallar kontorllü tek eş ile 2-3 fazla doğum yapmazlar dişi birden fazla eşleşir ise doğum artar fakat insan müdahalasi olmassa yavrular yaşayamaz tabi kesin sayı vermekte doğru değil istisnalar kaideyi bozmaz sizinki istisnadır ona bir şey diyemem |
Sayın Maybach,
Siz Ulaştaki çiftlikte bulunan kangalların arasında kaç tane düzgün kangal gördünüz ? Kangaldaki yol üstünde özel idarenin köpekleri gibi kaç tane düzgün kangal ulaştaki çiftlikte var? Ne yazık ki at çiftliği dediğiniz Karacabey deki Tigem Ulaşta ki çiftlikten önce SAF KANGAL YETİŞTİRMEYE başladı şu anda ULAŞ taki sorumlu olan arkadaşta KARACABEY Tigemden oraya gitmiş olan bir arkadaş. Karacabay Tigem de bildiğinizin aksine Koyun , İnek , VE tohumluk yetiştiren bir tarım işletmesi dediğiniz gibi AT ÇİFTLİĞİ DEĞİL. Bilinmesinde fayda vardır diye düşünüyorum. Mümkünse sizce düzgün ve saf olduğuna inandığınız kangal yavrularının (en fazla 8 haftalık )fotoğraflarını siteye yüklermisiniz ? Bizde bilgilenelim. Sevgiyle kalınız. |
Alıntı:
Bu yazdıklarınızı belgeleyebilir ya da kaynak gösterebilir misiniz? Türkiye'de Tarım Bakanlığınca yetiştirilen Kangallar'ın dahi uluslararası tescilleri yokken (Yani Türk resmi makamlarının bile haberleri yokken) bu bilginin doğruluğuna inanmak benim için bir hayli zor da.. Ancak şunu bilmenizi isterim, ben hiç kimseye karşı değilim. Kaynak gösterilerek verilecek her türlü bilgiyi değerli bulurum. Fikir alışverişi benim için çok önemlidir. Türk Devleti'nin en yetkili birimleri (Tarım Bakanlığı) ve Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri (Kinoloji) Federasyonundan daha yetkili makamlar olmadığına göre ve onlar bu köpeklerin uluslarası tescil almadıklarını söylediklerine göre bunun aksini iddia edenlerin kanıt göstermeleri gerek. Zaten benim de aradığım bu. Yani Kangallarımızı uluslarası mercilerce tescil edilmesi en önemli hedefimiz. Umarım bize yardımcı olur ve iddianızı doğrulayan adreslere ulaşmamızı sağlarsınız. Şimdiden teşekkür ederim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025