agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (https://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Asma yaprağı toplama ve saklama yöntemleri (https://www.agaclar.net/forum/kiler/8801.htm)

Sevgi Durul 12-02-2011 13:09

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nilingen_54 (Mesaj 661959)
sorum vardı üzümsüz asma yaprağımız var fakat bir türlü kışa saklayamıyoruz eriyor tuzlayınca YARDIM EDERSENİZ sevinirim. çok teşekkürler

Mesajı yazan arkadaş, uzun zamandır siteye girmemiş. Ama belki başka yararlanan olabilir diyerek, asma yaprağı konservesinin tarifini vermeye çalışayım.

Yapraklar onarlı onbeşerli demet yapılarak, bir gün bekletilir. Konserve kavanozuna sıkı sıkı yerleştirilir. Üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edilerek su doldurulur. Havası çıkması için biraz bekletilip, eksilen su tamamlanır. Kapağı sıkıca kapatılır.

Kavanozlar çoksa kazanda, azsa büyük bir tencerede, kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk. kaynatılır. Ben düdüklü tencerede kaynatıyorum. Aynı anda üç kavanoz alıyor. Kaynama işlemi bittikten sonra, kavanozlar kapakları üzerine çevrilerek soğutulur, yerine yerleştirilir.

Konserve edilmiş yaprak, aynı dalından yeni kopmuş yapraktan farkı olmuyor.
Renk olarak ve lezzet olarak aynı taze yaprak gibi.

Yakında yapraklar çıkmaya başlar. Deneyecek arkadaşlar, sonucu yazarlarsa daha çok kişiye yararı olur diye düşünüyorum.

Eklenti 192317

gtatas 12-02-2011 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nalan61 (Mesaj 479151)
Antalyada yazları yayladaki evimizde eşim sebzeleri yetiştiriyor ben de bunları kışlık olarak degerlendiriyorum yaprak konusunda eylems ve acarextt03 e katılıyorum en güzel yaprak saklama metodu çünkü inanılmaz güzel oluyor su şişelerine katlayıp koyup agzını kapatın antalya sıcagında bile hiç bozulmuyor ben bir kerede doldurup bir daha açmıyorum dolma yapacagım zaman kapagı açıp şişeyi alttan kesip haşlıyorum sevgili radem 63 no frosta koyulan hiç bir şeyi tuzlama balıgı bile tuzlamadan koy tuz çürütüyor diyorlar
Ben de sizlere güzel bir turşu suyu ölçüsü vereyim kesinlikle 2-3 yıl bile kalabiliyor hiç çürümüyor 1 litre suya 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşıgı limon tuzu 1 yemek kaşığı turşu tuzu 1.5 çay bardagı sirke bu ölçüyü istediniz ölçü kadar yapıp turşuları kavonaza koyduktan sonra üzerine dökün sarmsak nohut atıp kavanozun ağzını asma yapragı ile örtüp kavanozun ağzını kaptın afiyet olsun

Sayın nalan61 bu turşu tuzu nedir acaba tarifinizdeki.?Galiba turşuluk salamura tuzu heralde?

gtatas 12-02-2011 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelin bahçesi (Mesaj 632375)
Bütün eziyet işte bunun için.:D

Değer valla hanımlar anneler sarıyorlar ellerine sağlık.Bizde mideye indiriyoruz.:D:D:D

Doğayla Barış 12-02-2011 20:03

Tarifler çok güzel,ben de ilk fırsatta uygulayacağım.

merlict 21-07-2011 04:15

cok güzel görünüyor...

zhy 20-10-2011 23:20

Arkadaşlar hiç uğraşmaya gerek kalmadı artık evde yapılan yaprağın aynısı satılıyor.Afiyet olsun

zhy 20-10-2011 23:25

Ev yapımı Asma Yaprağı

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar hiç uğraşmaya gerek kalmadı artık evde yapılan yaprağın aynısı satılıyor.Afiyet olsun

s.eren 28-02-2012 10:19

Yazın "Eylems"in tarifine göre hazırladığım cam ve pet şişeleri katlayıp sakladığım kuru yaprakları şimdi açtım.Az sonrada sarılıp akşama servis edilecek inşallah..
Gözlemlerim yaprak rengi sarımtırak, yapısı gayet iyi yani erimemiş dayanımını korumuş, koku vs. yok..Çok başarılı..Teşekkürler Eylems..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025