agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (https://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Yoğurt Mayalama (Harnup-keçiboynuzu ile) (https://www.agaclar.net/forum/kiler/31538.htm)

mumunal 05-05-2013 23:02

Yoğurt Mayalama (Harnup-keçiboynuzu ile)
 
3 Eklenti(ler)
Son denemeyi olgunlaşmamış harnupla tamamladım. Bir bardak ılık süt içine 3-4 adet olgunlaşmamış harnup bıraktım.


Bu defa ısı kaynağı olarak buzdolabını kullandım, dikkat edilirse eğer buzdolabının duvardan taraf olan arka kısmı oda sıcaklığına nispeten biraz daha sıcaktır. Buzdolabının üstüne duvar tarafına yaslayıp örttüm üstünü bu defa.

Harnupla olan mayalanma birbuçuk gün sürdü. Bundan mayalık almak hiç zor olmadı. Bir başka kapta tekrar mayaladım. Sonuç, jöle kıvamında bir yoğurt.

SAHIRE 22-12-2014 20:25

Çok güzel bir deneme, lezzeti nasıl oldu acaba, tavsiye eder misiniz?

mumunal 11-01-2015 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE (Mesaj 1342253)
Çok güzel bir deneme, lezzeti nasıl oldu acaba, tavsiye eder misiniz?

Sayın SAHIRE, harnup kullanarak yaptığım yoğurdun lezzeti maalesef beklentimin çok altında kaldı. En lezzetlisi karıncaların yuvalarından çıkardığı toprak ile yaptığım yoğurt oldu, bu yöntem biraz daha şans işi çünkü ilk denememde olmuştu. Sonraki 3-4 denemem başarısızdı.
Bu konuyla ilgili daha fazla detay aşağıdaki linkte mevcut;
http://www.agaclar.net/forum/kiler/21849-2.htm


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025