![]() |
Yoğurt Mayalama (Harnup-keçiboynuzu ile)
3 Eklenti(ler)
Son denemeyi olgunlaşmamış harnupla tamamladım. Bir bardak ılık süt içine 3-4 adet olgunlaşmamış harnup bıraktım.
Bu defa ısı kaynağı olarak buzdolabını kullandım, dikkat edilirse eğer buzdolabının duvardan taraf olan arka kısmı oda sıcaklığına nispeten biraz daha sıcaktır. Buzdolabının üstüne duvar tarafına yaslayıp örttüm üstünü bu defa. Harnupla olan mayalanma birbuçuk gün sürdü. Bundan mayalık almak hiç zor olmadı. Bir başka kapta tekrar mayaladım. Sonuç, jöle kıvamında bir yoğurt. |
Çok güzel bir deneme, lezzeti nasıl oldu acaba, tavsiye eder misiniz?
|
Alıntı:
Bu konuyla ilgili daha fazla detay aşağıdaki linkte mevcut; http://www.agaclar.net/forum/kiler/21849-2.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025