agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (https://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Güneş enerjili sebze meyve kurutma sandığı (https://www.agaclar.net/forum/kiler/28209.htm)

Adil 06-12-2012 17:23

Sayın Sepent böyle güzel bilgileri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Trabzonda açık havada kurutma işlemi çok zor oluyor.Bu güneş enerjili kurutma sistemi çok harika bir sistem bende en yakın zamanda böyle bir sistem yapmayı düşünüyorum.
Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum.Saygılar selamlar.

onurfm 08-10-2013 18:13

Tebrik ederim çok güzel bir çalışma olmuş

kutuka 24-11-2013 15:13

sayın serpent

malzeme listesini yazabilirmisiniz.

teşekkürler
kutuka

mervek1453 26-04-2014 09:32

bitirme projesi

öncelikle merhaba..Ben fen bilgisi öğgretmenliği son sınıf öğrencisiym..Bitirme olarak proje dersim var ve meyve sebze kurutma sandığı yapmayı düşünüyoruz..Sizin bu yaptıklarını daha basit bir sekilde tasarlamayı düsündük...Bi kutu yapacagız içine sineklik raf..kutunun dışı siyah renk ısıgı iyice ceksin diye kutumuz tahtadan olcak, gunese bakan bölümü camdan olacak ısıgı geçirsin diye..sebze kurutunca kutunun içince buhar olurşmasını engellemk için bir fan koyacagız o fanıda günes piliyle çalıstıracagız..Bunu daha nasıl geliştirebilriz hatalarımız nelerdir yardımcı olabilir misin?Mesela bir kaç kisiyle konustuk akü lazım dedi günes enerjisini depolamak icin bu sefer de maliyeti çok oluyor öprenci oldugumuz altından nasıl gelecegiz bilmiyoruz akü ye gerek var mdır?Birde günes ısgını hangi cam geöirebilir?bilgiğimiz cam koysak sebze meyvemizi kurutabilir mi?

sakagun 07-09-2015 11:46

5 Eklenti(ler)
Güneş enerjisiyle meyve sebze kurutma makinesinden eşim de yaptı.

Eklenti 574234

6 tepsili.
Eklenti 574235

Biberleri dün koydum. Armut, şeftali ve eriği 2 gün önce.
Eklenti 574238

Erik ve elmaları bugün koydum.
Eklenti 574236

Kavun, karpuz da deneyelim dedik.
Eklenti 574237

s.serdar 08-09-2015 04:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mervek1453 (Mesaj 1275801)
öncelikle merhaba..Ben fen bilgisi öğgretmenliği son sınıf öğrencisiym..Bitirme olarak proje dersim var ve meyve sebze kurutma sandığı yapmayı düşünüyoruz..Sizin bu yaptıklarını daha basit bir sekilde tasarlamayı düsündük...Bi kutu yapacagız içine sineklik raf..kutunun dışı siyah renk ısıgı iyice ceksin diye kutumuz tahtadan olcak, gunese bakan bölümü camdan olacak ısıgı geçirsin diye..sebze kurutunca kutunun içince buhar olurşmasını engellemk için bir fan koyacagız o fanıda günes piliyle çalıstıracagız..Bunu daha nasıl geliştirebilriz hatalarımız nelerdir yardımcı olabilir misin?Mesela bir kaç kisiyle konustuk akü lazım dedi günes enerjisini depolamak icin bu sefer de maliyeti çok oluyor öprenci oldugumuz altından nasıl gelecegiz bilmiyoruz akü ye gerek var mdır?Birde günes ısgını hangi cam geöirebilir?bilgiğimiz cam koysak sebze meyvemizi kurutabilir mi?

Bu sayfanın size katkısı olabilir mi?

sakagun 17-09-2015 11:24

5 Eklenti(ler)
Meyveler kurudu.
Son birkaç gündür yağmurlu hava yüzünden kavun ve karpuz dilimlerimlerinin bazılarında küflenmeler oldu. Dilimleri daha ince doğramak gerek.

Biberler güneş görmediğinden kızarmadan kurumuşlar.

Son işlem olarak, böcek yumurtası vb. varsa ölsün diye kurumuş meyveleri 80 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirdim.

Tepsileri yeniden doldurdum. Bu sefer nane, melisa, erik ve elma kurutuyorum.

kimyager147 11-08-2016 11:01

Bende domates kurutmak istiyorum aranızda kurutan var mıdır. Tecrübelerini paylaşsa.

kasap.94 31-12-2017 16:19

Sayın:Serpent, bu değerli bilgileri bizlerle paylaşmış olduğunuz için, size çok teşekkür ederim.

Yücel Özlem 01-01-2018 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Serpent (Mesaj 888946)
Güneş enerjili kurutma sandıklarını iki adet olarak yaptığımı önceki mesajlarımda yazmıştım. Daha önceki mesajlarımda fotoğrafları gözüken sandığın yalıtımının alüminyum folyo kaplı radyatör arkalığı sünger olduğunu da bildirmiştim.

İkinci sandığın yalıtımını özellikle alüminyum folyo kaplı cam yünü radyatör arkalığı yaptım. Çünkü bu sandığı hibrit hale getirmek istiyordum.

Bugün hurdaya çıkmış bir çamaşır makinesinden söktüğümüz bir termostat (30-90 derece ayarlı), iki adet bildiğimiz ampül duyu ve biraz kablolama ile sandığı ayrıca elektrikle ısınabilen bir hale getirdik. Şimdilik iki adet 60 W ampül taktık. Ampüller kurutma odasının en altına takıldı.

Böylelikle, havanın bulutlu olduğu dönemlerde ve kurutmaya gece de devem edilmesi gerektiğinde sandığımız işlevine devam edebilecek. Bu, özellikle uzun kurutma gerektiren domates gibi sebzelerin kurutulmasında işe yarayacak.

Sayın Serpent İyi günler, önce çabanızdan dolayı sizi kutlamak, sonra da aklıma takılan bir iki konuyu sormak istiyorum.

1-Yalıtım için, cam yünü, sünger ya da köpük yerine daha doğal bir malzeme diye düşündüğüm perlitin kullanılmasına ne dersiniz?

2-Bir dönem mutfaklarda çokca kullanılan Alüminyum kaplar artık kullanılmıyor. Bunların zararlarına dair bir çok yayın var. Ancak alüminyum folyo mutfaklarda gıda ambalajlarında sanırım halen kullanılıyor. Çevre, ve sağlıklı beslenme konusunda ahkam kesen bazı ustalar dahi yemek tariflerinde bu malzemeye yer veriyorlar. Alüminyom kaplar için sözkonusu olan zararlar açısından bu folyolar masum mu? bu açıdan kurutma sandığı üretiminde başka bir seçenek düşünülmeli midir?
Sevgiler...

ayhank 20-10-2018 01:40

Yaptığımız kurutucu

4 Eklenti(ler)
Bahçeye yaptığımız Güneş enerjili kurutma sistemi, İlk başta küflenme sorunları yaşadım anca sonra tavan kısmına bir fan ilavesi ile ve biberleri keserek dizdikten sonra çok iyi sonuçlar aldım.

ykaya194 20-10-2018 09:31

Bu sisteme fan ilave ederek sıcak hava sirkülasyonu sağlayıp ceviz kurutmada yapılabilir.

Yenisu 21-01-2020 10:41

Merhaba;çok faydalı ve pratik bir çalışma olmuş,emeğinize sağlık, sipariş yapıyormusunuz?Bu işi beceremeyenlerden biri olarak,bize de yardım etseniz ne güzel olurdu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025