![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Zeytin yağlanmıştır, parlak olabilir. yağlanmış olması kötüdür anlamına gelmez. (netür yağla yağlandığı ****** önemlidir) |
Steril ve kaliteli olarak tanıdıgımız FORA marka zeytin alıyoruz.
Acaba başka arayışlara gırsekmi? |
içinde E olanları ben almıyorum.
|
Bundan 2 yıl kadar önce Hollanda'ya gittim, 5 yıldızlı bir otelde 3 gün konakladım. Her gün kahvaltıda açık büfede neredeyse 10 çeşit peynir vardı ama bir tane zeytin göremedim.:(Bu nasıl olur ya diye düşündüm. "Şaşırdım bebeğim ya" dedim kaç kere kendi kendime!
Kahvaltımın olmazsa olmazları arasında yer alan ZEYTİN'i ne yazık ki orada yiyemeden güzel zeytin ağaçlarıyla dolu yurduma geri döndüm. Eve gelir gelmez bir çanak dolusu zeytini yedim. Gerçi sabaha kadar bir ton su içtim ama:rolleyes: Hollanda da gezerken bir tane zeytin ağacına rastlamadım aksine her taraf süt veren siyah-beyaz canlılarla doluydu. Hala anlamış değilim bu insanlar kahvaltıda zeytin neden yemiyorlar ki :( Organik olanını mı bulamıyorlar acaba:D |
Sn. Ormancık,
Alışkanlıkdan kaynaklanıyor. İnsanlar topraklarında ne yetiştiriliyorsa onları yemeğe alıştırılıyorlar. Ülkelerin yemek alışkanlıkları çok farklı. Ticaretin artması ve zenginleşmeleri sebebiyle ithal ürünler giriyor. Ama alışkanlıkları değiştirmek zor. Benim de Hollandalı olupta zeytin ve zeytinyağına hayran olan ve de yetiştirmek için her yolu deneyen arkadaşlarım var. Onlara parayla Akdeniz/Ege yapamazsınız, siz zeytini saksıda görürsünüz diyorum:cool:. Atalarımız bu toprakları kanlarıyla kazanmış. Doğasını bize hediye etmiş. Kıymetini bilelim. |
Sn Zeytinci,
Çok haklısınız, her söylediğinize yürekten katılıyorum. Dünyaca ünlü kalp doktorlarımızın bile sürekli üzerinde araştırdıkları ve insanlara yemeleri için önerdikleri bu mucizevi bitkiyi tabii ki de onlar ancak saksıda yetiştirebilirler. Ancak böyle gelişmiş bir ülkenin insanlarının da alışkanlıklarına yenik düşmesini pek anlamış değilim.::confused: Yine de biz güzel yurdumun zeytinlerini bir şekilde tanıtıp ihracatımızı geliştirebilmenin doğru olacağını, en azından o insanlar adına insanlık görevimizi yerine getirmiş sayılacağımızı da düşünmeden edemiyorum.;) |
Alıntı:
Bakın o zaman siz sağlığa zararlı katkılar yerine doğal koruyucu çözümleri nasıl çabuk bulacaklar. Kalitesizliğe be sağlığımıza kastedenlere o ürünleri satın almayarak prim vermeyelim. |
Sn Zeytinci ,
E kodu olan hiç bir ürünü almıyorum. Ancak Türkiye şartlarını ve ekonomik krizi düşündüğümde böyle E kodu olmayan doğal ürünler de o kadar pahalı ki çok zor bir karar.:( Hadi diyelim bizler yetişkiniz ancak çocukların nefislerine dur demek o kadar zor ki bir ebeveyn olarak insan evladına almak istiyor. Ama nasıl tabii ki yan ürünü yani E li ürünü alarak, çok zor bir karar:( |
Müsaadenizle konuyu diriltiyorum.
Lütfen bilgi ve tecrübeleri olan arkadaşlar yanıtlayabilir mi? 1) Hızla artan nüfusun sağlıklı gıda ihtiyacı nasıl karşılanacak? 2) İyi tarım, organik gübre, zararlılarla biyolojik ve kültürel mücadele yöntemleriyle ürün kalitesi ve miktarı artırılamaz mı? 3) Geniş halk kitlelerinin alım gücüne göre sağlıklı gıda üretilemez mi? Saygılarımla. |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025