![]() |
http://www.godence.org.tr/gzvz.aspx?sayfa=2
Hurma zeytini almak isteyenler linke göz atsın. Nette sanırım sadece burada satılıyor? |
Alıntı:
Ben Kooperatif Başkanıyla da telefonda görüştüm..Yağlı sele zeytinimiz 15 güne kadar çıkar dedi.. Ben yeşil zeytin,mandalina çiçeği balı,yöreye has hayıt balı (890 gram kavanoz 15-16 tl) ve naturel sızma zeytinyağ siparişi (kilosu 8.5 tl) verdim. İnce kırılabilir badem de çok iyi;kiloso 10 tl imiş.. Ürünler köydeki satış merkezi dışında hiçbir alışveriş merkezinde satılmaz,dedi başkan.. Bir de kargo gönderimi yapıyorlar.. Yörenin klimatolojisi zararlı böceklerin yaşaması için uygun değil..Bu yüzden bahçelerde ilaçlama yapmıyoruz,diyorlar.. Bir de sadece o yöreye mahsus olan bir mantarın zeytin içindeki acı suyu parçalaması olayı ilgimi çekti.. |
Alıntı:
|
herkese Bartından selamlar ,bizim buralarda hiç kimse zeytin yetiştirmez ve zeytini nasıl yenebilecek hale getirileceğini bilmez ,Amasranın tepelerinde ve diğer kıyı şeridimizde kendiliğinden oluşmuş **** süs için dikilmiş tek tük zeytin ağaçları var,benim sorumsa şu ben arsama 5- 10 adet zeytin ağacı dikmek istiyorum(ege aşığıyım)bana bahçede otururken egedeymişim hazzını vermesi için,ancak diktiğim ağacın zeytininide toplayıp yemek isterim haliyle,acaba salamura işinden anlamadığım için hurma zeytini fidanı satmak isteyen bir arkadaş olurmu olursa hemen benimle özel mesajlardan irtibata geçebilir,birde yok orda yetişmez bu zeytin derseniz yazları nemli ve sıcak- kışları nemli ve soğuk olan Bartında şu zeytin çeşiti yetişir diye bana bir akıl vereniniz olurmu?olursa çok sevinirim,tabi fidanları nereden temin edebileceğimide söylerseniz daha çok sevinirim :)
|
Hangi çeşit ekersiniz bilmem ama yeşil kırma-salamura ve siyah sele yapmak çok kolaydır..Ben size iyice öğretebilirim...:))
Çeşit konusunda Sn. Meyvelitepe nin bloğundan okuyup bilgi edinebilirsiniz... |
Teşekkür ederim sn.agozce
|
Arkadaşlar,
Ben yeni üye oldum. Tuzsuz zeytin konusunu aradım ama, Forum sayfalarında hurma zeytin haricinde tuzsuz zeytin ile alakalı yazışma göremedim veya fark edememiş olabilirim. Konu ile ilgilenen varsa, Aşağıda yazdığım konuda görüşlerini almak isterim. Geçen hafta, İzmir Kemalpaşada, bir gıda kurutma (meyve, yaprak, et, süt, deniz ürünleri vs.) firmasına uğramıştım. Zeytinin acılığını gidererek, kimyasal vs. kullanmadan tuzsuz zeytin yaptığını ve patentini de aldığını söyledi. İşlemi 1 günde yapıyormuş. Ben ikram ettiği zeytinlerden taddım. acısı gitmiş, tuzsuz ve lezzetliydi. Bu hafta bahçemdeki zeytinlerden toplayıp götürdüm, aynı şekilde işleyip bana iade etti. Ben de, bir şekilde, zeytinin suyunu uçurarak, aynı tatlandırmayı yapabilirmiyim diye düşünüyorum. Ne dersiniz? |
Konu üzerinden uzun zaman geçmiş. Ama bu hurma zeytinini nereden bulacağımı araştırıyorum. Herhalde sadece mevsiminde Karaburun'da bulunuyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025