agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler
  • 2 Gönderen aybala
  • 2 Gönderen berduray
  • 1 Gönderen pria
  • 1 Gönderen pria
  • 1 Gönderen yolac
  • 4 Gönderen dmtmrt
  • 1 Gönderen hberbul
  • 1 Gönderen hberbul

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-09-2010, 14:16   #4
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster

BAL SİRKESİ
Hazırlaması keyifli başka bir sirke tarifi:
-İki litre kaynar suyu bir kilo balın üzerine dökün. Bal iyice eriyinceye kadar karıştırın. Mayalanmayı hızlandırmak için karışıma bir bardak taze meyve suyu eklerseniz, sonuç çok daha iyi olacaktır.





kaynak
Balı 90-100°C'de kaynatmak balda ki enzim ve vitaminleri öldürdüğü gibi
balda istenmeyen madde olan HMF miktarının oluşmasını hızlandırır.

http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=tr

Ayrıca hakiki bal şekerlenir, şekerlenmiş balı ısıtmak doğru değildir, ısıyla yararlı maddeler; vitamin, enzim ve amino asitler bozulur, şekerlenmiş olarak tüketmekte fayda vardır.
http://www.bilinclianne.com/index.ph...=239&Itemid=31

cemilsisik beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025