agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen porselen
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 3 Gönderen MeyveliTepe

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-02-2015, 10:44   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Merhaba Sayın porselen, eski kayıtlı bir üye olmanıza rağmen mesajlarınız yeni, tekrar hoşgeldiniz öncelikle.

Gıda mühendisi, kimyager ya da turşu uzmanı değilim, birkaç turşu ve enzim denemesinden edindiğim tecrübe ile yardımcı olmaya çalışacağım.

Turşularda sıkça oluşabilen çiçeklenme tabir ettiğiniz beyaz tabaka, eğer içeriğindeki asit dengesi yerindeyse, sirkesi az değilse örneğin, ortam ısısının yüksek olmasından kaynaklanabilecek hızlı ve yoğun fermantasyon nedeniyle olabilir.

Bu beyaz tabakayı temizleyip serin yere ya da buzdolabına aldığınızda sorununuz giderilecektir. Ancak genel olarak turşunuz eskilerin deyimi ile ekşidiğinde yani olgunlaştığında serin ve havadar bir yere alarak kullanacağınız zamana kadar ileri fermentasyonun önüne geçebilirsiniz.

porselen beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
beyaz küf, beyaz pütürler, beyaz tabaka, çiçeklenme, keflenme


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025