agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 1 Gönderen mayısgülü
  • 1 Gönderen balbay
  • 2 Gönderen FAKO

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-03-2010, 18:05   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2009
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 22
kayseri pastırmasının yapılışı

Kayseri'nin yerlisi olan kişiler mutlaka pastırmayı evde yaparlar. İşlemi uzundur ama zor değildir. Önce etin en iyi yeri olan kuşgömü yeri veya etin sinirsiz yeri akşamdan suya konur. Bıçakla 4,5 yerinden bıçaklanır.

Sabaha et yeniden yıkanıp kaya tuzunun içine yatırılır, tuzdan et gözükmez. 5 gün vaya bir hafta tuzda bekletilir . Tuzdan çıkartılan et yıkanır, bir gün boyunca suda suları değişerek bekletilir. Sonra temiz bezlere sarılarak üzerine ağırlık konur, bekler. Önce sabah akşam kuru bezlerle değiştirilir sonra kumaşlar kuru çıkana kadar sürer.

Arkasından ezilmiş samırsakla her yeri bulanır. 3 gün veya 5 gün bekler sonra çemene (Kayserililer çaman der) yatırılır. Et gözükmeyecek kadar çamanın içine yatırılır. 1 hafta 15 gün veya bir ay çamanda yatar. Ne kadar yatarsa okadar iyi olur çıkarılır.

Yiyince çok kokmasın diye çamanını iyice sıyırıp ete ip bağlanır asılır. Çaman çekip et sertleşmeye başayınca alınır buzlukta saklayabilirsiniz.

miralay beğendi.

Düzenleyen Todor : 24-03-2010 saat 06:31 Neden: imla, paragraf, büyük harf, cümle
mayısgülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025