|  | |
|  01-07-2011, 20:14 | #1 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 18-07-2010 Şehir: Ankara 
					Mesajlar: 212
				 | 
				
				biber salçasıyla yapılan konserve
			 arkadaşlar bir yerde yemiştim ama tarifini alamamıştım. Yalnız biber salçası ve ceviz olduğunu biliyorum. Acaba bildiğiniz böyle bir konserve var mı? | 
|   |     | 
|  01-07-2011, 23:37 | #3 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 18-10-2010 Şehir: Kocaeli 
					Mesajlar: 2,060
				 | Evet sanırım Acuka, İzmitin bir markası var Migroslarda bulursunuz ev yapımı Biber's mutlaka deneyin   | 
|   |     | 
|  01-07-2011, 23:42 | #4 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 02-01-2011 Şehir: KÜTAHYA 
					Mesajlar: 503
				 | bizim buralarda çemen derler biber salçası ceviz içi ve çeşitli baharatlar kulanılarak yapılır | 
|   |     | 
|  02-07-2011, 00:43 | #5 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 24-08-2010 Şehir: mersin silifke 
					Mesajlar: 16
				 | bizim buralarda da çemen derler, bol sarımsaklı,  özel çemen tozlu ve sadece biber salçasıyla yapılır, içine ceviz konacaksa kısa sürede tüketmek gerekiyor yoksa çabuk bozuluyor, özellikle kışın tavaya az konup kızdırıldıktan sonra yumurta kırıp pişirince aynı sucuklu yumurta oluyor, benim kızlarım sucuktan daha çok seviyor çemeni, şu aralar marketten alıyoruz ama ev yapımı (yani annem gelince ona müracat yılların tecrübesi harika yapıyor) yemek kısmet olur inşallah.tarifini 10 güne kadar (annem gelince) tam olarak yazabilirim, ayrıca marketlerde Tokat Çemeni diye de satılıyordur. | 
|   |     | 
|  02-07-2011, 11:52 | #6 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 14-02-2009 Şehir: İzmir 
					Mesajlar: 495
				 | Sn. himone, o dediğiniz muhammara olmasın? ekmek üzerine sürülen çay yanında ya da meze olarak tüketilen hafif acılı harika bir karışım. | 
|   |     | 
|  02-07-2011, 19:19 | #7 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 18-07-2010 Şehir: Ankara 
					Mesajlar: 212
				 | Bilmiyorum ne olduğunu ama  dediğiniz gibi ekmek üzerine sürülen, hafif acılı, harika bir şey. Aslında çok çok beyendiğiniz böyle şeylerin tarifini verseniz harika olur... | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |