agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-07-2010, 15:45   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Merhaba arkadaşlar.Dut pekmezini biz topraksız yapıyoruz ve yöremizin pekmezide dutuda tanınmıştır.Doğu Anadolunun şirin kasabalarından Kemaliye.Kuru dutu kazanlara koyup kaynatırız. Şırasını iyice verince özel çuvallara çekerek süzeriz ve süzülen şıra tepsilre yayılarak güneşe konulur.Birgün sonra tepsiler başkabir kaba süzülerek dibine çöken tortu alınır.Daha sonra şıra tekrar aynı kablara konarak güneş ışınlarına teslim edilir.Üçgün sona pekmez olmaya başlar ve dördüncü gün yüzüne sarı köpük gelince pekmezimiz olmuştur.Cam kavonozlara süzülerek kaldırılır.Afiyet olsun.

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025