agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-10-2018, 17:03   #1
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Teşekkür ederim..

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2018, 21:53   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Bu sene yaban mersini senesi galiba yaban mersininin padişahını buldum. 8 litrelik kavanoza kurdum... Her gün karıştırıyorum... yarın öbür gün çarşıya inip hurma aşacağım ve hurma sirkesi kuracağım. Çok faydalı olduğu söyleniyor.

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2018, 08:52   #3
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
@ şehirliköylü, sanırım bu beyazlıklar (selülözik yapı) birleşip sirke anasını oluşturacak tekrar.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2018, 10:21   #4
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
@şehirliköylü tekrar süzüp ağzı dar şişeye koyun ve buz dolabında saklayın.
@erkanbey sizin üzüm suyundan yaptığınız sirke ne durumda benim yaptığımda henüz ana oluşumu yok .Aynı gün elma suyundan yaptığım sirkede ana oluşmaya başladı .Her sirke deneyimi ayrı bir olay oluyor .İlk defa trabzon hurması sirkesi de kurdum onun oluşumunu merak la beklemekteyim

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2018, 19:46   #5
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Posalardan yaptığım üzümler bayağı bir kalın ana oluşturdular,saf üzüm suyu oluşturmuyor diye,ananın birini onun içine atıverdim,biraz zamana bırakacağız artık.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2018, 12:01   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Alıç Sirkesi 1cm'e yakın ana yaptı. Arkadaşım annesine şifa olsun diye isteyince süzüp hepsini verdim. Posayı atmadım. Üzerine su Küçük bir ana parçası ve şeker ilave ettim bakalım ne olacak diye beklemeye aldım. Bir kaç gün geçti tekrar ana yapmaya başladı.

Bir kaç yıl önce sirke yapan bir arkadaşım bizim yaptığımız sirkeler için. "Biz sizin sirke dediğiniz şeye tükenmez" deriz. "Sirke öyle olmaz. Biz meyvenin suyunu sıkarız içine hiçbir şey katmadan sirkeleşmeye bırakırız. Esas sirke böyle olur." demişti. Haklı mı ne?

Amaan neyse ne. Ben bizim yaptığımızı sirke niyetine içiyorum, salatalarıma koyuyorum. Önemli olan niyet. Bahçe alıp bolluğa kavuşunca sirkeyi birde onun tarifine göre yaparım.

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2018, 13:27   #7
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
arkadaşlar bu sirke olayı gerçekten çok güzel bir şey. sadece merak ettiğim konu ise şu. daha önce üzüm sirkesi denemiştim lakin karıştırma sürecinde biraz geç davrandığım için sirke kötü kokulu bir sirkeye dönüşmüştü bende tavsiye üzerine temizlik malzemesi olur diye ayırıp ağzınıda kapatıp komuştum sonrasında baktım üzerinde epeyce kalın sirke anası oluştu ancak ben onu da attım kötü kokulu sirkeden oldu diye şimdi sorum şu kullanılabilir miydi? elimde mevcutta halen elma sirkesi anası mevcut.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2019, 08:29   #8
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Bu yılın üzüm sirkesi, oldukça berrak ve güzel çıktı.
Name:  IMG_4791.jpg
Views: 1817
Size:  52.8 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2019, 13:46   #9
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Şuraya bir nokta koyayım da daha sonra bir sorum olacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2019, 09:09   #10
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Sirkeleri 5 - 10 lt. lik cam kavanozlarda yapıyorum. Altı kavanozun ikisinde sirkenin üzerinde sirke anası ile camın birleştiği sınırda renk koyulaşması oldu. Küf gibi. Temizledim baktım iki hafta sonra tekrar. Bu iki kavanozun birindeki sirkenin tadı da kokusu da sirkeye benzemediği için döktüm. Diğerindeki oluşumlar çok fazla değil, tadı da kokusu da sirke ancak değişik bir koku ve aroma da var. Tüm işlemler aynı olmasına rağmen niye iki kavanoz böyle oldu anlamadım.

Geçen ay sağlam kavanozun birini süzdüm, kalan posanın üzerine yine su doldurdum Yeni elmalar olana kadar böyle devam, bakalım nasıl olacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2019, 10:07   #11
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Merhabalar sirke sever arkadaşlar bende ilk defa karışık sirke demiyorum .Malzemeler yeşil çay ,zeytin yaprağı, biberiye ,zencefil ,elma ,yarım greyfurt, bir limon ,bir avuç kuru üzüm ,bir acve hurması ,bir kabuk tarçın ve şeker yarım çay bardağı ev yapımı elma sirkesi koydum .Malzemelerden hangi amaçla kullanmak istediğimi anlamışsınızdır . Bakalım sonuç nasıl olucak

Üç kiloluk kavanoza yapmıştım .Beşlik kavanoza boşalttım

Eklenen Resimler
  
sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2019, 16:41   #12
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 Mesajı Göster
Merhabalar sirke sever arkadaşlar bende ilk defa karışık sirke demiyorum .Malzemeler yeşil çay ,zeytin yaprağı, biberiye ,zencefil ,elma ,yarım greyfurt, bir limon ,bir avuç kuru üzüm ,bir acve hurması ,bir kabuk tarçın ve şeker yarım çay bardağı ev yapımı elma sirkesi koydum .Malzemelerden hangi amaçla kullanmak istediğimi anlamışsınızdır . Bakalım sonuç nasıl olucak

Üç kiloluk kavanoza yapmıştım .Beşlik kavanoza boşalttım
Maalesef bu sirkem çöp oldu .Alıç sirkesi kurdum yeni .Kiraz ve vişne de kef temizlemek ten bıktım .Erik te meyveler dibe çöktü .Nasip elmaya üzüme artık hepimize kolay gelsin

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2019, 19:19   #13
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Bir sirke sezonu daha geldi.Geçen yıl yaptığım çeşitli sirkelerden,saf üzüm suyuyla yaptığımı daha yapmayacağım,Üzümü ezerek içerisine su ilave ederek yaptığım sirke hem daha erken oldu hem daha hoş oldu gibi,saf üzümde berrak ve keskin oldu ama ben dediğim gibi üzüm tanelerini ezerek yaptığımdan daha çok hoşlandım.Su katkısı olmayan baya geç olgunlaşıyor.Saf üzüm suyu için uğraşmaya gerek yok yani,hatta suyunu sıkıp içtiğim,posasıyla da su ekleyerek yaptığım sirke bile baya iyiydi.
Bunlar saf üzüm suyundan,su katılmadan yaptığım sirkeler,görünüşü çok güzel.Diğerleri daha koyu görünüme sahip.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen erkanbey : 28-07-2019 saat 19:29 Neden: Resim eklendi
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2019, 09:53   #14
Yeni Üye
 
pinarkkry's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 18
Merhaba,
15 Eylül 2019'da elma sirkesi kurdum. 3litrelik cam kavanozumun yarısının bir tık fazlası kadar organik elma koymuştum. Süreç güzel başladı, köpürdü elmalarım. Her gün karıştırdım. 20 günün sonunda hepsi çöktü. Şuan sirke anası oluşması için bekliyorum, hiç karıştırmadan. Keskin kokusu var, odada baya hissediliyor. Sirkeyi kuralı bugün 39 gün oldu ancak sirke anası oluşmadı henüz. Yalnızca bal, içme suyu ve nohut kullanmıştım yapımında. Şuan daha sirke anası belirtisi olmaması normal mi? Gözüm gibi bakıyorum, umarım başarıya ulaşırım.

pinarkkry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2019, 13:15   #15
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Ortam sıcaklığı fazla olursa ana oluşmayabilir ve veya oluşması gecikebilir, küflenme yoksa sorun yoktur, bekleyin.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2020, 07:49   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Evde Üzüm ve Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Ben sirkemi bu tariften yaptım memnun kaldım. Tavsiye ederim:

melista Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2020, 12:26   #17
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,294
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melista Mesajı Göster
Ben sirkemi bu tariften yaptım memnun kaldım. Tavsiye ederim:

https://www.tarifinisevdim.com/detay...-nasil-yapilir
sirke yapımında nohut ve bulgur benzeri malzemeler katmak doğru değil. zararlı mantar mayalar olabilir. zaten meyvelerin üzerinde gerekli bakteriler var. işi garantiye almak için Probiotik Sirke Mayası katabilirsiniz.

Probiotik Sirke Mayası içeriği.

Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus,

Streptococcus thermophilus, Lactobacillus asidophilus,

Lactobacillus salivarius, Lactobacillus jonhsonii,

Acetobacter pasteurianus, Acetobacter aceti,

Saccharomyces cerevisiae,

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2021, 08:32   #18
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
sirke yapımında nohut ve bulgur benzeri malzemeler katmak doğru değil. zararlı mantar mayalar olabilir. zaten meyvelerin üzerinde gerekli bakteriler var. işi garantiye almak için Probiotik Sirke Mayası katabilirsiniz.

Probiotik Sirke Mayası içeriği.

Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus,

Streptococcus thermophilus, Lactobacillus asidophilus,

Lactobacillus salivarius, Lactobacillus jonhsonii,

Acetobacter pasteurianus, Acetobacter aceti,

Saccharomyces cerevisiae,
Ayrıca gluten intoleransı olanlar çok arttı, bu nedenle de mayalarken bulgur kullanmamalı.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2021, 19:55   #19
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 498
5-6 ay önce yaptığımız elma sirkesinin asiti yok gibi rengi kötü tadı pek iyi sayılmaz. EC değeri 5.2 falan, hazır aldığımız beyaz sirkenin ec değeri 087 fln. Yarın bir de ph ile ölçeceğim. Bu değerlerin ortalamasını bilen varmı. Ayrıca sirkenin son halinin resmi bu. Sizce ne olabilir?

Eklenen Resimler
 
chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2021, 15:48   #20
Ağaç Dostu
 
Dadaloğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 212
Ben de ilk kez elma sirkesi deniyorum. Bir ay oldu dibe çökme yok ama problem de görünmüyor. Süzdüm, ana oluşumunu bekliyorum. Bir yerde görüp plastik yoğurt kabı kullandım. Camlara nazaran daha iyi oluyor sanki.

Dadaloğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2021, 16:04   #21
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-03-2020
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
Sirke asit olduğundan yoğurt kabında yapmanın sağlıklı olacağını zannetmiyorum.

fatmanur yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2021, 16:12   #22
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-03-2020
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
Ben sirkemi 2.anadan sonra süzüp sonra içine 1 lt ye yarım yemek kaş. kaya tuzu **** salamura tuzu koyuyom üzerindeki o beyazlıklar çok nadir oluşuyor

fatmanur yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2022, 10:15   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1


Birkaç başarısız denemem oldu. 3.kez kuruyorum.

https://imgyukle.com/i/VkHPls

Elmalar dibe çöktü.

Süzüp ağzını açık mı bırakayım? (bezle kapalı)

Süzmeden ağzını açık mı bırakayım?

Sirke olması için daha ne kadar beklemeliyim?

Yardım için teşekkürler.


Düzenleyen occuplus : 31-05-2022 saat 10:17 Neden: REsim link
occuplus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2022, 15:51   #24
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Elmalar çok çabuk dibe çökmüş, hava sıcak olduğu için olabilir ama, sirke tadı kokusu var mı?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025