agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-12-2008, 12:21   #11
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Ayva Reçeli

Arkadaşımız Mahmut Leventoğlu'nun yazdığı mesajı okuyana kadar ayva reçelinin olmadığını farketmemiştim. Hemen yazayım. Geç oldu ama yine de merak edenler olabilir.
1 kg ayvanın kabukları soyulur. İçindeki çekirdekleri çıkarılır. Yarım lt. su tencereye konup ayvanın kabukları ve çekirdekleri içine atılıp kaynamaya bırakılır. Bu arada ayvalar küp küp doğranarak hazırlanır. Ya da istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Tencerede kaynayan kabuk ve çekirdekler suya renk verip yoğun ayva kokusunu salınca süzülür. Süzülen su yine tencereye konulur. İçine bu sefer doğrayıp hazırladığımız ayvalar konur. 1 tane de karanfil atılır. Ayvalar yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra 1 kg şeker ilave edilip yavaş yavaş kıvamını bulup, rengi kızarana dek kaynatılır. Ilıdıktan sonra cam kavanoza boşaltılır.
Püf noktası: Hazırladığımız reçellerin içine evde hangisi varsa ceviz veya fındık, yarım avuç kadar atarsak bir o kadar besleyici ve lezzetli olur.
Ayrıca karanfil hemen hemen tüm reçellerin kıvamlanmasına ve lezzetine müthiş katkıda bulunur. Özellikle vişne reçeli karanfil konulmadan yapılmamalıdır. Denediğinizde daha önce hiç böyle reçel yemediğinizi itiraf edeceksiniz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025