![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
|
Yeni bir reçel keşfettim. Angelica reçeli. Yapılışını bilmiyorum ama yolu Bursaya düşenlere denemelerini tavsiye ederim. Melek otu (Angelica) bitkisinin saplarından yapılıyor. Sanırım bu ot sadece uludağ da yetişiyormuş. Bir de hiç şeker kullanılmadan yapılan reçel tarifi yazım. Marketlerde %100 elma suları satılıyor. Tamamen katkısız olanlardan bir litrlik alın. Bir kilo çileği bu meyve suyunda kaynatın. Kıvamı bulunca olmuş demektir. Merak eden olursa söyleyeyim elma tadı olmuyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
|
Doğal, katkısız elma suyunu kullanarak yapılan reçellerde, genelde renk konusu sorun olabiliyor. Üzüm suyunun rengi koyu olduğu için yapılan reçellin rengini de kayulaştırıyor . Buna engel olmak için beyaz renkli elma suları var.Cam şişelerde satılıyorlar.Onları kullanarak yaparsanız reçelin renginde koyuluk ya da kahverengilik oluşmuyor. Yine de şekerle yapılan kadar şekerli de olmuyor. |
|
|
|
![]() |
|
|