![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Sevgili Penelophe Karaincir reçelini denedinmi? Hem çok zahmetsiz hemde çok lezzetli oluyor.Biz her yıl bir miktar yaparız. Karaincir olgunlaşmaya başladığında toplanır.Yıkanıp temizlendikten sonra(Kabuklu) üzerine bir kg. incir için 1 kg. kristal toz şeker dökülür bir gece bekletilir.Sabahleyin kısık ateşte kaynamaya bırakılır.Kıvamına gelince şekerlenmemesi için 1 adet limon sıkılır ve biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. İncir tatlısı kıvam ve lezzetinde bir reçel elde etmiş olursunuz. Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|