agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen bahcedenn

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-11-2009, 22:41   #14
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Pekmez yapımında kullanılan toprak hakkında bazı bilgiler gönderiyorum, umarım işinize yarar:

"Atık suların arıtılmasında alternatif arıtım yöntemleri her geçen gün artmaktadır. Yapılan çalışmalara ve pratikteki uygulamalarına bakıldığında ilginin uygulanması kolay, ekonomik ve yüksek verime sahip yöntemler üzerinde yoğunlaştığı görülmektedir. Çalışmalarımızda Başyayla yöresi
pekmez toprağı olarak bilinen ve pekmez yapımında çöktürme amaçlı olarak kullanılan kalsit ağırlıklı işlem görmemiş toprak numunesi kullanılmıştır. Bu bağlamda yaptığımız çalışmada toprak numunesinin kimyasal yapısı incelenerek arıtmada kullanılabilirliği araştırılmıştır."


...

"Bu çalışmada kullanılan toprak numunesinin alındığı bölge 36o 45’ kuzey enlemi ve 32o 41’ doğu boylamında kalan Karaman ilinin Başyayla ilçesidir. Toprak bölgede bol miktarda bulunmakta ve insanlar tarafından pekmez yapımı işlemlerinde kullanılmaktadır. Temini kolay ve ekonomiktir. Toprağın pekmez yapımında kullanılma amacı, kaynatma sırasında sıcaklık 40 – 50oC olduğunda toprak atarak kazandaki üzüm kırıntı, kabuk ve diğer partiküllerin tabana çökelmesidir. Bu özelliklerinden dolayı, işlem görmemiş toprak numunesinin su ve atık su arıtımında kullanılabilirliği üzerine çalışma yapılmıştır."


Kaynak: DERİ ENDÜSTRİSİ ATIK SULARININ BAŞYAYLA (KARAMAN) YÖRESİ
PEKMEZ TOPRAĞI KULLANILARAK ARITILABİLİRLİKLERİNİN
İNCELENMESİ
Celalettin ÖZDEMİR*, M. Emin ARGUN*, Şükrü DURSUN*,
Mustafa KARATAŞ*, Selim DOĞAN*, Mustafa ALBAYRAK**

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025