agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen orman kedisi

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-04-2017, 14:04   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 686
Kayısının tabi ki gün kurusu daha makbuldür . Çekirdeği bile organik islimli şeklinde ayrı satılır.İslimleme kayısıyı kükürt buharında dayanıklı hale getirme işlemidir.Kurutma işleminden daha kolay olduğu içindir.Malatya ilinde kayısı yetiştiği için o çevrede yaşayan insanlarda kansere az rastlanmaktadır.Kayısı ve çekirdeğinin kanseri önlemede etkili olduğu bilinmektedir.Pakistan da yüksek yaylalardan birinde yaşayan insanlarda hiç kanser vakasına rastlanmamıştır.Orada yaşayan insanlar 150-160 yıl yaşamakta olduğu söyleniyor.Bakıldığı zaman yediği şeyler arasında kayısı ile ilgili şeyler gelmekteymiş.Ninelerimizin sebzeleri kurutarak kış mevsiminde yemeleri en doğru saklama yöntemi olduğuna karar verilmiştir.Bu yüzden güneşte kurutulmuşu varken kükürtlüsünü yemek bence zorunlu olmadıktan sonra tercih edilmemesi gereken bir yöntemdir.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025