![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Evde kedisi olanlar, dikkat! (Zehirli bitkiler)
Evde uzun zamandır kedi beslememe rağmen, bu bitkilerin çoğunun kediler için zehir olduğunu bilmiyordum. Sizler için de faydalı bir bilgi olabileceğini düşünüyorum. * Aşk Sarmaşığı * Açelya * At Kestanesi * Beyaz Zambak * Boncuk Fasülye (string of pearls) * Cennet Bahçesi (Bird of Paradise) * Çuha * Domatesin yeşil sapı ve yaprağı * Dua Çiçeği * Elma çekirdeği * Elma yaprağı krotonu (Apple Leaf Croton) * Ejderha Ağacı * Fil Kulağı * Fulya * Hint Tırmığı * Hint Kauçuğu * Hint Keneviri(haşhaş) * İncir yaprağı * İncir yaprağının suyu * İngiliz Sarmaşığı * Japon Zambağı * Kaktüs (Kalem kaktüsü) * Kaplan Zambağı * Karanfil * Kasırga Otu * Kaynana Dili * Kayısı çekirdeği * Kene Tohumu (Castor Bean) * Kiraz çekirdeği ve yaprakları * Kladium (Caladium) * Kuşkonmaz (Asparagus Fern) * Küstüm Otu * Kudüs Kirazı * Küba Defnesi (Cuban Laurel) * Mısır ve mısır sapı * Nergis * Okaliptus * Ökseotu * Paskalya zambağı (Easter Lily) * Porsuk ağacı * Renkli Nergis çiçeği yaprağı (Amarylltis) * Sardunya * Sarmaşık * Siklamen (Cyclamen - tavşan kulağı) * Soğan * Sonbahar Çiğdemi ( Autumn Crocus) * Şeker Kamışı * Şeytan Sarmaşığı ( Devils Ivy) * Şeftali çekirdeği ve yaprağı * Tropik Kış Difenbahiası * Tüylü Aşk Merdiveni * Yaban Yasemini * Yüksük otu * Zakkum * Zambak (Calla Lily - Avrupa ve kuzey Amerikada yetişen bir zambak türü) Bunlara ilaveten sizin bildikleriniz de varsa, buraya yazarsanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|