![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Biz de geçenlerde bir komşumla çok kötü tartıştık, daha doğrusu ben onunla değil de o benle. Ağzına geleni saydı, bir insan olarak onun adına çok utandım, boğazıma bir yumruk tıkandı ama kendime değil onun haline üzüldüğümden. Bana ne tehditler savurdu bahçede köpeğe ve yeni doğmuş iki yavrusuna bakıyorum diye. Sanki kendisine sırtında taşıtıyorum veya taş atıyor kolu yoruluyor. Allah'tan diğer komşularımın hepsi bana destek çıkıyor, evlerinde ne kadar atık ekmek, tavuk, et, kemik oluyor atmıyorlar biriktirip bana veriyorlar (eskiden böyle yapmazlardı, zamanla anlata anlata, bir de çocuklarını kendi çocuğum gibi seviyorum, gönüllerini fethettim ![]() Onlara canlılar arasında ayrım yapmamayı, hepimizin can taşıdığını, gücü olanın olmayana yardım etmesi gerektiğini, Peygamberimizin komşusu açken tok yatanın bizden değil dediğini, burda komşudan kastedilenin sadece insan olmadığını çevremizde bizimle birlikte yaşayan bütün canlıların buna dahil olduğunu anlatıyorum. Çöplüklerde bir deri bir kemik kalmış zavallı köpekler yemek ararken bizim evlerimizde tıka basa yemek yeme hakkımızın olmadığını yemeğin artığını olsun onlarla paylaşmamız gerektiğini söylüyorum. Ve en sonunda da "Merhamet etmeyene merhamet edilmez" diyorum burdaki merhametin de kuru kuruya bir hissiyat değil insanı harekete geçiren, bir şeyler yaptırabilen merhamet olduğundan bahsediyorum. Böyle böyle 3 yıldır anlat anlat bu aşamalara geldim. Televizyonlarda bazı "show" ve dinî içerikli programlar da bu anlattıklarımı destekleyince bir oh çekip derin nefes alıyorum. En azından insanlarda hayvanlara karşı farkındalık sağlanıyor ve destek olmasalar bile en azından köstek olmuyorlar, bir şeyler yapmaya çalışanları huzursuz etmiyorlar. Benim komşularım da bize oturmaya gelmiyorlar, ama küçük bebekleri olduğu için kedi tüyünden çekindiklerinden yoksa gelecekler. Ben onlara gidiyorum, arada bir fikirleri tazelemek gerekiyor ![]() Anlayacağınız ben de çok çektim hâlâ da çekiyorum, ama olsun diyorum, bir kişi bile kazansam kârdır. Eşim eskiden çok karşı çıkardı sonra beslediğim yavru köpeklerin yanına götürdüm bir gün, o gün bu gün kasaplardan kendi eliyle atık et, kemik satın alır ![]() ![]() İçim çok dolu, yaz yaz bitmez böyle olunca konu bütünlüğü de olmuyor, dağınık yazıyorum kusura bakmayın ama ne yapayım. ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 25-05-2012 saat 07:13 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|