agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)




Beğeni Düzeni117Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-10-2007, 11:47   #1
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Galeri: 137
Sevgili Penelophe, zor bir durum. Bu komşunuzun yaptığını onaylamıyorum. İnsanlar, yaptıkları işlerin sonucunu, düşünmeli dğil mi?

Benzer bir durum bizim mahallde de vardı. Belediye boş olan bir araziyi köpekler için barınak yapmıştı. Köpek sesleri yakındaki evler için olağanüstü bir rahatsızlık konusu oluyordu. O evlerde büyüyen çocukların hayvansever olabileceğini sanmıyorum. Bilhassa aç kaldıkları zaman binlecesi neredeyse bir ağızdan havlıyor ya da hırlayıp kavga ediyorlardı. Bazan da ne hikmetse sokağa dağıldıkları oluyordu.

Düşünün sokaklarda köpek sürüleri. Bunların bir kısmı yaşadıkları olumsuzluklar nedeni ile insanlara da dostça davranamayan yaratıklar. Belediye şimdi oraya inşaat yaptığından barınak meselesi çözüldü. ancak sokaklarda bir miktar köpek kaldı. Bunlar gerçi zararsız hayvanlar kulaklarında küpeleri var. Saldırmıyorlar. Lakin yine insanların düşüncesizliğinden sorunlar yaşandığı oluyor.

Mahallde bir yürüyüş yolu var. Yürüyüşe gelenlerden bazıları yanlarında yiyecek getirip köpeklere veriyorlar. Köpekler, yürüyüşe gelenler tarafından beslenmeye alıştıkları için, sabah erkenden oraya gelip bekliyorlar. Sabah yürüyüşe gelip de onlarca köpeğin kendisine doğru hareketlendiğini gören insanlardan bazıları haliyle korkup tedirgin oluyor.

Ben şuna inanıyorum. Bu insanlar ömürlerinde bir hayvan sevmiş, bakmış değillerdir. Sevmiş ve sorumluluğunu üstlenerek bakmış olsalar hareketlerinin sonuçlarını da idrak edebilirler.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025