01-05-2009, 20:28 | #124 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, uydurukçuyum diyorsunuz ama gerçekten de derinlik gerektiren çiçekler var, mesela, aldığım clematisler küçük ama derin saksıdaydılar, ben marketlerde küçük ve derin saksı görmedim, siz bunu yapmışsınız çok da güzel olmuş. Daha büyük saksılar da yapılabilir, bu gün bana hediye gelen bir ağaç şakayıkı da aynı şekilde derin bir saksıdaydı. Anlaşılan sizi sıkı takip etmemiz gerekiyor. |
03-05-2009, 06:12 | #126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Elllerinize sağlık.Yaratıcılık çok önemli herşreye para verirsek bu işin altından çıkılmaz.böyle güzel fikirlerin örnek teşkil etmesi çok güzel. Bende kullanırım tencere.tava,çaydanlık ayakkabı,çizme ne bulursam bakıyorum çevrenin hoşuna gidiyor.onlarda atmayalım değerlendirelim diyorlar.Tekrar teşekkürler. |
06-05-2009, 20:43 | #128 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Koyu Yeşil Bugün yaptığım gerçekten 10 numara oldu.Sitenin girişinde bir peyzajcı var bizim ev girişleri için yaklaşık 3 kasa uzunluğunda eni biraz dar tahtadan bir saksı yapmışlar hoşuma gitti ,fiyatını sordum 178 liraymış,gözlerim yerinden fırladı .Ben bunu yaparım dedim ,bugün yaptım sonuç gerçekten mükemmel oldu.Yarın paylaşırım sizlerle ,uyduruk muyduruk ama valla çok begendim. Çiğdemlerimi yerlerinden söktüm,hepsi 5-6 yavru vermiş.4 paket dikmiştim bir paket 4 paketlik olmuş onları az sulanan ,gölgelere aktardım.Kapının sol ve sağ yanı duvar dibi,ve clematislerin olduğu köşenin yanlarına ve önlerine. Ama yaklaşık 20 çiğdemi daha ayıramadım onlarda bu kadar arttılarsa yaklaşık 100 çiğdem daha var dikilecek. Buraya ilk geldiğimde her tohum dağıtana yazdım bir kişi hariç hiçbiri yollamadı tohumları eger isterse bana tohum gönderen arkadaşa büyük bir zevkle çiğdemlerimden yollıyacağım . Sabah oğlumu bıraktıktan sonra yol kenarında koyu mor renkli muhteşem yabani çalılar dikkatimi çekti sanırım yabani lavanta böyle bir güzellik ve koku çekti beni ,sabahın altısı kimsecikler yok ,dayanamadım tırmandım,bir tarafta lavantalar,diğer tarafta yabani çan çiçekleri,diğer tarafta acı bakla,diğer tarafta da hey yeri sarmış ve mor mor açmış kekikler...Dedim kendi kendime ben cennetteyim. Hepsinden usulca çektim. Acı bakla,lavanta kazık köklü idi .Hepsini ektim bakalım ne olacak... Tohumdan ektiğim çiçeklerim yaklaşık 5-6 cm olmuştu onları bahçede belirli noktalara ektim. Yine domates ,salatalık ,kavun,karpuz,kabak fidelerini ektim.Pazardan beri çabalıyorum hala çok iş var. Çenem düştü iyice. Sevgiler |
06-05-2009, 21:01 | #129 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
sayın jineop bahçeniz hayırlı olsun çok güzel |
06-05-2009, 22:07 | #131 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Söylediklerinizle tam paralellik gösteren bu görüntü çok hoşuma gider. Bir de çakıl taşları ve deniz kabuklarıyla yapılmış bir bahçe duvarı düzenlemesi ekleyeyim dedim belki arkadaşlara fikir verir. |
|
06-05-2009, 22:31 | #133 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, Resim göndemeyi bilmediğim için yazarak anlatayım.Ben de temizlik işçilerinin giydigi sarı çizmelerin içinemor beyaz vebanalar ektim çok şık oldular. bahçeye inen merdivenlere koydum aşağı inen iki ayak görünümü verdiler.Resim gönderebilirsem ilginizi çekecek görüntülerim olacak |
07-05-2009, 14:13 | #135 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, bu saksınızda çok güzel, acaba alt kısmını nasıl kapattınız? Yoksa kapatmayıp içine saksıları mı oturttunuz? Biliyorsunuz, bitki delileri diye bir başlığımız var. Bence yarışmalar kısmına bir başlık açıp, her ayın bitki delisini seçmeliyiz. Muhteşem çözümleriniz ve çabalarınızla, mayıs ayı için sizi aday gösteriyorum müsaadenizle |
07-05-2009, 15:57 | #145 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop, Bana pek çok fikir veren bir başka bahçeyle tanışmış oldum Yaratıcı fikirlerinizi çok beğendim. Ortasında sardunya olan ağaç kabuklarıyla kaplı köşe çok hoş. Kırmızı devasa saksı da çok çok güzel. Bu zamana kadar nasıl görmemişim burayı bilmiyorum ama artık takip edeceğime eminim. Tebrik ederim sizi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|