26-04-2009, 21:30 | #94 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Gerçekten öyle Orkun Kırcı 15 tl ye bundan iyisi cansağlığı .. Teşekkürler |
|
26-04-2009, 21:33 | #96 | |
|
Alıntı:
Üniversiteye ilk girdiğimde 3.tercihim kimya mühendisliğiydi ,zannediyordum ki ,ilk günden bizi laboratuara atacaklar elimize bir madde verecekler bunun ne olduğunu bulacağız.Neyse kimya mühendisliğine başladım tam bir hayal kırıklığı ve tekrar sınava girdim. Afiyet olsun yine beklerim ve teşekkür ediyorum. |
|
26-04-2009, 21:39 | #97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili Jineop Gercekten cok güzel bir çeşme yapmışsınız, o çesmeden ve musluktan arsenikli su bile içilir.:)) |
27-04-2009, 00:32 | #98 | |
|
Alıntı:
Siz İzmir de arsenikli suya alıştınız sanırım. Çok naziksiniz .Sizin bzhçenizden de değişikllikleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Gönülden teşekkürler. |
|
27-04-2009, 08:21 | #99 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop Teşekkür ederim ama benim işim bir hayli zor. Meyve zamanı geldimi hiç bir iş yapamıyorum hele birde o meyve şeftali ise hepten zor. Şimdi seyreltme işlemi başlıyacak ardından ilaçlamalar. ardından toplama ve pazarlaması. En güzel tarafı ( para yaparsa ) Yaptığının karşılığını hem maddi hem manevi alması oluyor. Sevgili güler hanımda işe el attı kaçış yok yani bana . Ama altından nasıl kalkacağım inanın bilemiyorum, bazen kendi kendime iş aldın olum sen Birol, ne vardı sanki resimleri koyacak bak sen işine, meyvelerine diyorum, ama güler hanımın , sizin ve diğer arkadaşların bahceleri görüncede içim gidiyor yapmak istiyorum ne yapayım. Sizlerden tek ricam ne olur fazla sabırsızlanmayın bana acıyın ve zaman verin. ) |
27-04-2009, 08:32 | #100 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenizde gezerken hem keyif hem de huzur buldum. Herşey yerli yerinde, ne eksik ne fazla. Zevkli, kadın eli değmişi belli eden bir bahçe. Yalnız saksı alışkanlığınızdan kurtulamamışsınız hala. Benim bahçem olsa saksılara hiç yüz vermezdim gibime geliyor da 51 no'lu mesajınızdaki o güzelim mavi çiçeğin adını hatırlayabildiniz mi? |
27-04-2009, 08:40 | #101 | |
|
Alıntı:
Anemone blanda, Dağ lalesiymiş ,bitki veritabanımız imdadıma yetişti. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4998 Saksılardan vazgeçmek mümkün değil... Ben de çiçek hastalığı var her çiçekten olsun istiyorum bunun içinde benim bahçem küçük ..Birde saksıdakilerin hepsi tohum **** çelik yoluyla yetiştirmeye çalıştıklarım ,gereken durumlarda yerlerini değiştirerek yetişmelerini kolaylaştırıyorum. Çok teşekkür ederim ,yine beklerim. |
|
27-04-2009, 08:50 | #102 |
|
. Sizlerden tek ricam ne olur fazla sabırsızlanmayın bana acıyın ve zaman verin. )[/QUOTE] Sevgili Birol Bey sizi çok iyi anlıyorum. Küçük bir önerim olacak. Öncelikle küçük alanı gözünüze kestirin farzedin ki bahçeniz sadece orası ve sadece o bölgeyle en ince ayrıntısıyla uğraşın ,ne zaman orası içinize tam siner sonra yeni bir alan seçin. Ek olarak diğer bölgelere istediginiz yavaş büyüyen bitklerin küçük hallerinden alıp dikin ve unutun. Kolay gelsin.Umarım hasatınız , kazancınız bol olur. |
27-04-2009, 12:12 | #106 |
|
Sevgili Sabah Ben de kaç gündür sizi merak ediyordum. Hoşgeldiniz. Bakın nasıl imlaya dikkat ediyorum Aynı çeşme önceki çok yer kaplıyordu ve dayanıklı olmayabilirdi bunu uzun soluklu olacak şekilde inşa ettim. Sevgiler |
27-04-2009, 12:41 | #107 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, herşey çok çok güzel olmuş. Çeşme sanateseri gibi Elinize emeğinize sağlık. Arkadaşımıza katılıyorum. Küçük bir süs havuzunda nilüfer yetiştirmek istemez miydiniz? Etrafında da şöyle su bitkilerinden bir grup |
27-04-2009, 13:06 | #108 |
|
Sevgili Koyu Yeşil Ah bana kalsa çok az çim bırakırdım ,eşim ise hep çimden yana... Eminim çok güzel olurdu . Kaya bahçesini biraz genişletip içine çok küçük bir süs havuzu yapalım mı diye düşünmüştüm aslında ama bahçenın yaklaşık 50 adım ötesinde 2 tane büyük gölet ve şelaleler var yazın su sesleri içindeyiz onlarla yetiniyorum şimdilik .Teşekkürler sevgiler |
27-04-2009, 21:52 | #110 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop Ne güzeldir güne su sesi ile uyanıp başlamak. Göletteki kazlara, kuşlara yem vermek.offfff offffffff yaramı deştiniz yine. |
28-04-2009, 14:57 | #112 |
Ağaç Dostu
|
Ooooooo birde kurbağa korosu haaaa, muhteşem. Aracımda bile Ata DEMİREL in küçük kurba, küçük kurba kasetini dinliyorum. |
30-04-2009, 12:11 | #114 |
|
Sevgili Selete yan duvardaki leylendilerin aralarında boşluğa öne doğru 5 tane liliumlar şu topraktan çıktılar yaklaşık 7-8cm oldular sabırsızlıkla büyümelerini bekliyorum liliumlardan 2 tanesi daha kalın üstünde çok miktarda yaprakçıklar varken diğerleri daha ince ve az çentik var.Sanırım renkleriyle ilgili bekleyelim görelim. Bu arada isteyen arkadaşlar bol miktarda acı baklamız var. Yol kenarında yabani olarak yetişmiş bugün yarın kazma kürekle gidip bahçenin ön tarafındaki boşlığu doldurmayı planlıyorum .Çok yakın yerde oldukları için ortama uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. Sevgiler |
01-05-2009, 13:41 | #115 |
|
Merhaba Küçük plastik saksılardan daha büyük saksılar yapıp boyadım ve domates ve biber fidelerimi ektim. Yeni saksı almak istemedim çünkü ev de o kadar çok küçük saksı varki.. Yani yine uçuk kaçık birşeyler yaptım... |
01-05-2009, 19:20 | #119 |
|
Sevgili Adalet Hanım İnsan benim gibi uydurukçu olunca böyle şeyler çıkıyor ortaya,şimdi aynı boyda küçük saksılardan enine büyük saksı yapma aşamasındayım ,akşam sabah yaparım.Birbirinin içine tam geçmeyen iki farklı büyüklükte saksı alıyorsunuz,üstteki saksının dibini bıcakla tersten kırarak çıkarıyorsunuz üstteki olan büyük olan,sonra içiçe geçiriyorsunuz ikisini birden ters çevirip kuvvetlice bastırarak içiçe geçmesini sağlıyorsunuz sonra da alttakine komple geçecek tarzda toprak koyuyorsunuz.Ben 15 dk da 3 tane yaptım çok özenli şeyler değil,eldeki malzemeden .Sebze bahçesinin içindeki rogar kapagının üstüne ,içinede domates biber ektim .Hava çok yagmurlu olduğu için komple çekip yollıyamadım size. Büyük boy saksıları bu şekilde içiçe koyup dev bir saksı yapmayı planlıyorum Dışına da sanırım yaglıboya resim yapacağım.Mesela akan büyük bir şelale..Sevgiler |
01-05-2009, 19:39 | #120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Derinlik isteyen , kazık köklü bitkiler için ideal olmuş.Elinize sağlık |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|