10-04-2009, 19:44 | #31 |
Ağaçsever
|
bana göre mutlaka duvardan en az 2 mt uzaklaştırılması gerekli leylandiler budamaya gelir ve güzel şekil alırlar,etrafında hava sirkilasyonu olması gerekir bahçeyi düzenlerken bitkilerin büyümüş hallerini gözönünde bulundurmak gerekiyor mesela alev agacı gördüm orada sonra potisporum bunlar uygun budama ile en az 1.5 m2 yer kaplar birde duvar yanında fırça çalısı duruyor ondada aynı problemi yaşayacaksınız.Bence duvar ile çim arasına bıraktıgınız boşluk yeterli degil ben cesaretinizi kırmış olmak istemem bahçeninizi görünce nasıl bir doga sever oldugunuzu anlıyorum ama yarın bitkileriniz zarar görmesin duvarlarınızda clamatis sarmaşıgının iyi duracagını tahmin ediyorum böyle güzel bir bahçenin sulama sistemine tahmin ediyorum özen göstermişinizdir. |
10-04-2009, 20:32 | #32 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Sevgili Nurcanabay bahçenin bir tarafında bol miktarda değişik renkli alisyumlarım var.Ama kışın yapraklarını kaybettiler yeni yeni yeşilleniyorler.Yarın akşam uğrarsanız belki de yeni yerinde onlar sizi burada karşılar... Esen kalın. |
|
10-04-2009, 21:01 | #33 |
|
Sn Ahmetsahip ağaçların uzaklaştırma sırasında olabilecek kayıplar beni ürkütüyor,ama aynı zamanda sürekli bir ikilem yaşıyorum. O yüzden arka dallarını komple budasam mı diye düşünüyorum..Duvar diplerinde 2 tane şarmaşık gül, mor salkım,yalancı yasemin, acem borusu var ama daha henüz küçükler. Klematisi çok seviyorum ama henüz bulamadım.Şu anda tohumlanan ve yaklaşık 8-10 cm olmuş bol miktarda latin sarmaşığı,çan şarmağı ,petunya,zinnia , gül hatmi ,gazanya ve papatyalarım var .Sabırsızlıkla büyümelerini bekliyorum. Önerileriniz için teşekkür eder tüm arkadaşlarımdan devamını beklerim. |
10-04-2009, 21:11 | #34 |
Ağaçsever
|
kolay gelsin iyi çalışmalar.clamatis için http://www.fidanistanbul.com/index.p...d=577&ad=İthal Süs Bitkisi Fideleri Perakende&page=0&no=1 |
11-04-2009, 00:52 | #35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Harika tek kelimeyle harika olmuş sayın Jineop çok beğendim bahçenizi, inşallah birgün bende böyle bi bahçeye sahip olurum.Emeğinize sağlık ama bu gidişle yapacaklarınız bitmeyecektir agaclar.net üyesi olmaya devam ettikçe yeni fikirler yeni çalışmaları getirecektir.Bahçenizden çiçekler,yüzünüzden gülücükler evinizinden mutluluk,huzur ve bereket eksik olmasın. |
11-04-2009, 09:05 | #36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Ortak siparişler bölümüne bir bakın ,clematis için sipariş toplanıyor. |
11-04-2009, 09:49 | #37 | |
|
Alıntı:
Clematis durmuş.Biraz önce netten Bauhaus kataloğunda 14,900 olarak buldum bugün uğrarım inşallah. Sağolun .Bu arada sabah dayanamayip alisyumlardan ekim yaptım. |
|
11-04-2009, 20:07 | #41 |
|
[QUOTE=nurcanaybay;397512]Bahçeniz çok ferah ,elinize sağlık. 6 nolu mesajda ki son resimde ,çimin bittiği toprağın başladığı kısımlar da Alisyum kullanmanızı tavsiye ederim. Sevgili Nurcanabay bugün söylediğinizi yaptım. Resimde alisyumlar. Bakalım begenecekmisiniz. Bu arada soğanlı ve rizomlu ektiklerimden Hostalar hayata merhaba diyorlar. |
11-04-2009, 20:28 | #42 |
|
Bunlarda Geranium 'Johnson's Blue' ve GERANIUM CINEREUM BALLERINA göz kırpıyor bizlere .Resimlerini netten bulduğum büyümüş haliyle birleştirerek yolluyorum. Yaklaşık 1 ay önce ekmiştim. 3 hafta sonra görünmeye başlamışlardı ,artık belirgin görülüyor. |
11-04-2009, 21:25 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Elinize sağlık ,büyüdüklerin de çok hoş olacak.Hostanın kenarında ki çizgileri görmesem (Hemoracallis sandım) yanlış yazdığınızı düşünecektim.Benim Hostalara hiç benzemiyor. |
20-04-2009, 08:06 | #47 |
|
Evde ki tahtalarla çiçeklik ve çiçek merdiveni
merhaba Dün klimanın ambalajının tahtasını koyu yeşile boyadım ve saksıları tekrar düzenledim.. Yine geçen senenin artan sırıklarından acem borusu için bakın ne yaptım. |
20-04-2009, 08:16 | #48 |
|
Bahçemden sabah manzaraları
Hafta sonu begonyalarımı ve sınırlara allisyumlarımı ektim. Galiba açmayacak dediğim manolyam mor bir renkle beni karşıladı,hostalar hızla büyüyor ,kırmızı şebboy ve pembe açelya açtı ... bu arada çeşme için daha değişik bir dekorasyon düşünüyorum yapabilirsem paylaşacağım.Mutlu günler |
20-04-2009, 11:03 | #54 |
|
Sevgili Sabah Çok haklısınız . Bahçeyi bölümlere ayırıp söylediğiniz sistematik olarak yapmaya çalışacağım .Birde ilk halinin resimlerini hala bulamadım .3-4 ay sonrası var ,eskilerini arıyorum.Sevgiler |
20-04-2009, 12:10 | #56 |
|
Sevgili Sabah o bitkininn ne olduğunu bilmiyorum yeşilliği hoşuma gittiği için de yok etmiyorum.Dış bahçeden bezelye tanesinin yapısal formunda ama daha küçük tohumlardan ürettim .herdem yeşil.sanıyorum çiçek açan küçük su kenarlarını örten zambağa benzer bir bitki .Hemen araştırmaya başlıyorum. Düzenleyen jineop : 20-04-2009 saat 14:02 |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|