20-06-2009, 23:00 | #424 |
Moderatör
|
Sevgili jineop, passifloraların bakımına hiç özen göstermiyorum. Silivri'de kendi kendine sardıkça da sarıyorlar. Ben de yoldukça yoluyorum. Portakal renginde meyveleri var. Ben de şifalı olduklarını duyunca bir tadına bakayım dedim ama bir şeye benzetemedim. Bir daha da yemem. Benimkiler her daim yeşil yapraklı, gerçi Silivri'ye kışın pek gitmiyorum ama döktüklerini de sanmıyorum. Çiçekleri çok güzel görünümlü ama ömürsüz. Açtığında da bol bol çiçek oluyor, hoş görüntü sergiliyor. Ceylanını da güle güle kullan. En kısa zamanda mavişi de göndereceğim. |
21-06-2009, 12:09 | #426 |
Ağaç Dostu
|
Jineop, çok teşekkür ederim. Domates çok diktim ama daha küçükler fideler, bir de danaburnu mücadelem vardı. Süs Kabakları tohumları da arkadaşlardan değişik türler gelmişti, onları da ekmiştim, büyüyor bitkiler ama sizinki kadar olmadılar henüz. Hakkımı olmayanlara devrediyorum |
21-06-2009, 22:51 | #427 |
Ağaç Dostu
|
Gardenyayı göremedim sevgili Jineop, süs kabaklarının çiçekleri gerçekten hoş, bir de uçlarında kabaklar oluşunca ne sevimli olur kimbilir. Domateslerinizi görünce benim domateslerimin yüzü kızardı, bu sene her şey gecikti. Bu arada clematisin üstüne sarılıcı olamaz değil mi? |
21-06-2009, 23:32 | #428 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Adalet Hanım, Sarılıcı yerine yeşil telli bağlama ipi ile bambuların arasını petek gibi ördüm ve clematis rahat etti.Şimdi rüzgardan etkilenmiyor. Ama şimdi ki tecrubem olsa yukarı doğru daralan bir sabitleme değil tam tersi şekilde koyardım.Nette ki bütün resimlerde de öyle yapılmış. Süs kabağının yaprağı da , çiçeği de çok hoş.Hele öyle bir ipe sarılışı var ki aynı balerin.Çok öptüm. |
22-06-2009, 11:16 | #430 |
Ağaç Dostu
|
Kaya bahçesini büyüttüğünüz iyi olmuş. Böylece bahçenizi daha çok renklendirme şansı elde ermişsiniz. Astilbelerin rengi çok güzel. Onları aşağıdaki gibi toplu dikimlerde çok beğeniyorum. Sizin kabağı görünce Bahçe düzenlemede meyva ağaçları ve sebzeler başlığı aklıma geldi. Kabağın fotoğrafını oraya koymak gerek. |
22-06-2009, 12:07 | #432 |
|
Sevgili Arkadaşlarım, Bu süs kabağının hikayesi çok derin. Ukraynalı doğum yaptırdığım bir hastam vardı.bu kabağın anası ucu dar,altı geniş olanlardan hani kamba,vazo gibi yapılardan. Hastam bu kabağı kırmızı onların matruşka dedikleri bebek tarzında boyamıştı. Yıllarca bu bizim evde ordan oraya dolaştı sonra evi taşıdık . Benim ağaç kabuklarının üstüne atmıştım. Sallayınca tohum sesleri geliyordu. İçimden bir ses tohumlarını eksem acep ne olur dedi. Şubat gibi çıkan onlarca tohumu sağa sola attım. Belki 15 tane fidesi oldu. Onları da dağıttım . Şimdi 10 taneye yakın fidem var. Herşey tecrube ile mutfak camının altına büyük bir saksıyla 2-3 fide geçirip camı sarsalar, sonra çiçekler açsa sonra kabaklar salınsa sonra da o kabaklardan bahçelerimize işık kaynakları yapsak . Hoş olmaz mı? Şimdi işe gidip oradan devam ededeceğim. Bu ara da dün yaşadığım çok kalabalık misafir grubu nedeniyle Başta Cumhur Tonba,Celal Sungur ve sitede ki diğer babalardan ve tüm babalardan çok özür diliyorum. Sevgili Babalarımız iyi ki varsınız,sağlıkla ,mutlulukla hep var olun. Hepinizi sevgi dolu,saygıyla öpüyorum. Babalar gününüz kutlu olsun.Sevgiler. Not:Sevgili Sabah sana çok güzel ,çok hoşuna gideceğini düşündüğüm 3şey var |
22-06-2009, 15:01 | #436 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Jineop süs kabağı harika, hikayesi kendinden de hoş Ben avatarınızı çok beğendim. Yüzünüzde yazılarınız gibi güzel ve sevimli! Bu passiflora çeşidi kışın yaprak dökmüyor. Ama gerçekten azgın birşey. Benim bahçedeki toprağa paralel kökler uzatıp, bahçenin dilediği her köşesinden çıkabileceğini düşünmeye başladı. Bahçem büyük olsa hiç dert değil. Ben de kendiliğinden çıkan fideleri güzelce saksılayıp, eşe dosta hediye etmeye başladım. Bu kış da sıkı bir budama yapmam gerekecek. Passifloranıza o tutunduğu çubuk yetmeyecektir. Duvara sarılması için şu sarmaşık için yapılan çitlerden yapmanızı öneririm. |
22-06-2009, 15:11 | #437 |
|
Sevgili Sabah, Süs kabaklarını sizin için mutfak penceresinin önüne uyacak çok hoş bir düzenek oluşturuyorum adını da sabahın penceresi koyacağım. Ama sabredebilirsem biraz büyüdükten sonra size resimleyeceğim şu an gördünüz süs kabaklarının olduğu benim kompost tankım ,kompost daha hazır olmamıştı üstüne toprak ekleyip kabakları üstüne ekmiştim beni utandırmadılar ama inşallah böyle devam ederler ortada görülen büyük çıtanın üstüne yine tahtalardan t şeklinde kollar yaptım ve kollardan aşağıya kabakların sopalarına ve altta ki tahta bordüre ipler saldım. Görsel bir kabak anıtı gibi olacak inşallah. Altta ki resim yeni kabak fidelerinin yerleşeği pencere .İlk hali kayıtlarımız da olsun dedim. |
22-06-2009, 15:24 | #438 |
Ağaç Dostu
|
Gene ilginç bir şey yapacaksınız! Bir an, acaba bir şekilde kabakları kolların üzerinde kurutup, fener haline mi getireceksiniz diye düşündüm. -pencere önünde küçük küçük kabaklardan fenerler- Sonucu görelim de adına sonra karar veririz. |
22-06-2009, 15:29 | #439 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, bahçenizde bebek doğumları ile orantılı bir bitki doğumu gerçekleşiyor. Maşallah diyorum O kabakların ışık kaynağı halini merak ediyorum şimdiden. Yaratıcı gücünüz ve zevkiniz çok güzel çünkü. |
22-06-2009, 15:32 | #440 |
|
Sevgili Sabah, Hani bana bir keresin de bana sizin bahçeniz de neden akçaağaç yok demiştiniz. Bahçem küçük olduğundan gözüme kestirdiğim akçaağaç türleri çok pahalıydı. Geçen ay sürekli fidan aldığım fidanlıkta enteresan bir olay oldu. Ben her zaman ki gibi sordum,'acer disgerminatum muydu neydi , hala ucuzlamadı mı? Şirin satıcı kız gülümsedi ve bana dönerek abla 3 tane kurumak üzere akcaağacı göstererek bunları al ödeme yapmana gerek yok ,burda kalırsa ölecek , yaşatırsan sen yaşatırsın diyerek bana verdi.Ben de onları eve getirdim bir güzel budadım ,tespitledim ve baktım Artık resimledim sizin için çünkü minik filizler verdiler. Bu akcalar sizinde sayılr. 2 tanesi gayet iyi 3. biraz inatçı çıktı ben yine de pes etmedim. |
22-06-2009, 15:37 | #441 |
|
Sevgili Koyu Yeşil, Bugün Koçtaştan betona çakılabilir kroşe alacağım ,diğer tahtalar ne yazıkki akfıratın rüzgarına dayanmıyorlar. Arsız olması çok güzel,ben de sizin gibi yaparım hafta sonu gelen akrabalarıma saksı da domates ve biber saksılarını tutturduğum da yüzlerinde ki mutluk herşeye değer. Teşekkürler ve sevgiler. |
22-06-2009, 15:43 | #442 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok sevindim. Çok zarif bir ağaç, bahçenize çok yakışacak. İki ağacın yaprakları net görünmüyor. Farklı türler galiba. Küçük yapraklı tür mü? |
|
22-06-2009, 15:48 | #443 |
|
Sevgili FüsunANK, Tüm canlıların bebiş halleri güzel ve zararsız.Onları çok seviyorum. Acı bakla tohumlarının tam olgunlaşmadan olanlarını gübre olsun topraga atmıştım bir kısmı da dökülenler muhtemelen. Hepsi fide oldu, hele o tohumları üstünde ilk çatlattıkları görüntü var ya ,bitiyorum. Ama şimdi ne olacak, 20den fazla lupin fidesi benim domates ve salatalıkların dibin de büyüyor ve hergün yenisi ekleniyor sanki .Ne yapmalıyım? Bahçesi büyük olan isteyen bir arkadaşıma küçük viyollere aktarıp göndersem mi ? |
22-06-2009, 15:50 | #444 |
|
Sevgili Sabah, İkisi küçük kızıl yapraklı onlar boyuna büyüyür,diğeri yana doğru büyüyen yine kızıl yapraklı ,yaprakları eğrelti otunun yaprakları gibi kızıl,ince uzun ,tırtıklı. |
22-06-2009, 16:05 | #445 |
|
Bu ara da lisianthuslar gelip acilen kaya bahçesini büyütünce damlalık sistemi şart olmuştu cumartesi günü damlalık sistemi benim çeşme sökülerek sebze bahçesinin musluğunun alt borusuna ek bir boru takılarak ustalar tarafından halledildi . Yarın çeşme tekrar yapacağım . Sevgili Limonun verandasından kopya çekerek verandamın kenarın daki ,pitosporiumları sonbahar da kaldırmayı ,onları kaya bahçesinde yeni bir düzenleme de kullanmayı düşünüyorum. Ortanca ve sizin önerilerinize göre verandanın iki yanını değiştireceğim. Yaseminleri yere doğru yatırıp , su borusuna dolamakla az yollu işe başladım. Sehpanın üstüne koyduğum eski tabakta ki görüntü çok hoşuma gitti ,onu da görmenizi istedim. Önerilerinizi bekliyorum. |
22-06-2009, 16:11 | #446 |
|
Sevgili Adalet Hanım, Heucheral ların tohumları o kadar küçükki,küçük çam kılcal şişede oluyor. Ben hevesle tohumunu almıştım . Neyse şeşeyi açmam hepsi aynı anda toprağa döküldü, görmek mümkün değil, çıkacağını da hiç sanmıyorum ama bakalım ne olacak. 20tane tohum küçük bir saksıya yaklaşık 10 gün önce düşürülmüş durum da . Bir gelişme olursa haber veririm. |
22-06-2009, 16:11 | #447 |
Ağaç Dostu
|
Kaya bahçenizin ilk adımı tabakla başlamış. Ben de önümüzde ki yaz, Sevgili Feriha gibi genişçe bir saksıya kaya bahçesi yapacağım. Hatta aramızda kalsın ufak kaya benzeri taşlar toplamaya başladım bile. |
22-06-2009, 16:16 | #448 |
Ağaç Dostu
|
Söke yapa çeşmenin her parçasını ezberleyeceksiniz. Bari bu sefer de farklı bir model deneyin. Bize de fikir verir |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|