![]() |
|
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Alıntı:
Bu çileği tatma imkanınız olsa keşke, aslında tatmaya falanda gerek yok, kokusu yetiyor ![]() Çileğin yapısını doğru görmüşsünüz, bahçelerimizde yetiştirdiğimiz çilek gibi tabandan yapraklanıp, yine tabandan çiçek sapı çıkartan bir cins değil. Bitkinin yapısını size şöyle tarif edeyim; Hani cılız kalmış biberler vardırya, gövdede dallarda kibrit çöpü gibi, belki az daha kalın o şekilde dallanarak boylanıyorlar ve diz hizasına kadar (belki az daha fazla) uzuyorlar. Sadece yaprakları ve meyvesi benziyor, meyvelerin büyüklüğü yine benzemez, bildiğimiz çilek meyvesinin minyatürü diyebilirim. Fakat o müthiş aroma, o müthiş koku bana balık tutmayı unutturuyor desem yeridir ![]() Bahçede veya saksıda yetiştirmeyi hiç denemedim. 15 yıl kadar önce doğada bulduğum bir çam fidanını toprağıyla beraber alıp evin bahçesinde yetiştirmeye çalışmıştım fakat muvaffak olamamıştım. O zamandan bu yana doğaya ait hiç bir şeyi ellemem (bizim için doğanın ikram ettikleri hariç ![]() "Dünya gözüyle tatmak size de nasip olur inşallah" demekten başka yapabileceğim bir şey yok maalesef ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|