![]() |
Lütfen biri bi cevap versin çok üzgünüm suan bu platformda nasilsil kullanacağını bilemedim inşallah doğru yere yazmisimdir
|
Sn Acemi tavukcu, foruma hoşgeldiniz. Muhtemelen yöneticiler sizi uyaracaktır ama yine de söyleyim, önce kendinizi tanıtmanız gerekiyor daha sonra mesaj göndermelisiniz. Yumurtalarınızın da gayet sağlam olduğunu düşünüyorum endişelenmeyin.
|
Alıntı:
|
Selamın Aleyküm arkadaşlar benim tavuğumun yatış süresi 20 gün oldu yarın 21 olacak tavugumun ilk defa yatışı ve altında 16 tane yumurta var ninem bilerek çok koydu neden olduğunu bilmiyorum onun dediğine göre tavuk büyük basar dedi bunun açıklamasını yapabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar Benim tavuğum gurk oldu yumurtaya oturdu ve sonra 3 4 gün sonra tavuğum gurk olmadı ama ben yinede oturuyorum civciv cıkarmı
|
Biz ona yalancı gurk diyoruz, bir kaç gün gurk olmuş gibi gezer, yumurtaların üzerine oturur, daha sonra yumurtaların üzerinden kalkar, yumurtalar bozulmuştur, artık civciv çıkmaz ve yumurtalar yenmez.
|
arkadasım tavuğun yerini değistirdin mi yabancılık ceker tavuk yatmaz
bide 10 yumurta koydun ise tavugun yanına baska tavuk yumurtlamdı ise kendisi yumurtlamıstır |
Benimde benzer bir sorunum var,
Benimde benzer bir sorunum var, tatlı bir sorun olsa gerek.. agaclar.net'e yeni üye oldum ve benzer bir konu üzerine bilgi istemekteyim..
|
Benimde benzer bir sorunum var,(2)
Arkadaşlar Ben Manisa'nın bir İlçesinin köylüğüne yerleşeli 10 ay oldu ve bu süredir Astrolop cinsi Tavuk bakmaktayım. Sorun şudur ve yakın zamanda yardım edecek birisi olursa çok iyi olacak.. Ben İlkokulda yapılan Civciv çıkartma Projesinden Civciv çıkartmıştım ve neden burada da çıkartmayayım dedim? [IMG]https://i.hizliresim.com/z59gM4.jpg[/IMG]
Biraz ilkel ama bir karton kolinin içerisine 25 kadar yumurta koydum altına saman serdim 100'lük ampül ile ısıtmasını sağladım, bir kabın içerisinde içeride ki su ile nem oranını sağladım. Şimdi en eski 4 yumurta iki haftalık ve içlerinde ki Civciv oluşumu bariz belli. Şimdi hedefim yumurtadan çıkan Civcivleri başka bir kolide şekerli su ile ve yeni doğan Civciv yemi ile beslemek. Yumurtadan çıkan Civciv bakımı hakkında öneri ve bilgi ve görüşlerinize ihtiyacım var.. |
Benim Hint Tavuğumu Gurka Yatırdım 7 tane yumurta koydum Tavuk yumurtalarin uzerinde yatmiyor ne yapmaliyım...
|
sorudan çok zaman geçmiş ama bilgi olsun diye yazıyorum, doğal kuluçka da tavuğun yemi ve suyu yanında olmalıdır, eğer bu kadar süre yumurtalar üzerinde yatmamışsa yumurtalarda sıcaklığın düşmesine ve ısı şokuna uğrama olasılığı bulunmaktadır. bir tavuk yumurtasının civcive dönüşmesi için yumurta 21 gün boyunca 37,5 derece sıcaklıkta olması ve %65 değerinde nem olması gerekeir.
|
hint tavuğu normalde gurk olması kolaydır, sizinki farklı çıkmış, yuvasını ses ve gürültüden kenar bir yere koyun ve alanın ışığı da biraz karanlık gibi olsun, ayrıca altlık olarak ise saman kullanın.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025