![]() |
Bahçede ağaçlardan dökülen meyveleri yemeyi çok seviyorlar.
Beyazın erkek, diğerinin dişi olduğu kesinleşti. Beyazın sesi kısık çıkıyor, siyah bildiğimiz vak vak sesini çıkarıyor. |
İncir varsa bahçede yedirmeyin diğer meyveler dokunmuyor ama incirde çok fazla şeker var heralde zayıflıyor ördekler yumurtayı da keser yumurtluyor demişsiniz. Küçük ördekler ölüyor bile dut ve incir yiyince bilginiz olsun ;)
|
Söylediğiniz iyi oldu. Dut ve incir var. Bundan sonra yedirtmem.
Genelde şeftali ve erik yiyorlar. |
Sayın sakagun bence onlardan da yemelerine pek müsade etmeyin evet dediğiniz gibi çok severek yiyorlar ama inanın zararlarına bu yedikleri ne tatlı ne tuzlu yaramıyor kanatlılara
|
Geçen sadece amerikan ördeklerimin resimlerini yüklemiştim buraya şimdi hepsini yüklüyorum :D Bu da kedim cevdet :D:p
Eklenti 329128 Eklenti 329129 Eklenti 329130 Eklenti 329131 |
Meyve yemelerini engellemem imkansız. Bahçem meyve ağacı dolu ve ördekler serbest dolaşıyorlar.
|
sakagun ördeklerin çok güzel maşallah bendede 7 tane var yarın resimlerini atacağım..
|
kardeşim ördeklerin negüzelmiş maşallah kahverengi kahverengi :D bende bitane var kahverengi ;)
|
saolasın kardeşim allah sanada versin ..seninkinlerde çok güzel maşşallah
|
Ördek yumurtası sandığım yumurta meğer çift sarılı tavuk yumurtasıymış.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim kuğular.:D
Sayın Sakagun; sanırım sizinkilerle aynı dönemde almıştım. Benimkilerden birinin cinsiyeti daha yeni belli oldu. Eğer içlerinde dişi varsa ve yumurtlarsa ben yumurtasını Ekim sonu-Kasım başı gibi bekliyorum. |
Gri renkli çok güzelmiş.
Benimkiler çiftleşmeye başladı. Tesadüfen birini erkek birini dişi almışım. |
Alıntı:
|
sayın almira beyazların 2si erkek 1i dişidir ötekinler net fotolarını koy onlarında cinsiyetlerini söyliyeyim
|
Hos hos ördek diyoruz biz sayın kıbrıs doğa :D HOS HOS die ses çıkarıyolarya fıs fıs ördekte diyolar :D köyde kimse söyleyemez o dediğiniz adı :D:D
|
evet enes kardeşim bizim burdada hos hos ördek diyorlar :)
|
Aynen kardeşim bizim burda o muscowy'yi kimse beceripte söyleyemez :D amerikan ördeği olarak ta bilmiyolar zaten 'alaman ördeyi' diyolar :D
|
Alıntı:
|
sayfanızın ismi nedir?
|
Almira'nın balkonu....:D
|
gri ve kahverengide dişi kardeşim yani bütün ördeklerin 2 erkek 3 dişidir..
|
almira mesajımı okudun dimi?
|
Okudum efendim...:o Çok teşekkür ederim. Dişilere çok sevindim. Ördekleri civciv olarak pazardan satın almıştım. Tek korkum hepsinin erkek olmasıydı. İki erkek üç dişi iyidir. Biz de bir erkeği keserek ördek tadına bakma fırsatı yakalamış oluruz.:D
|
Tavşan ve ördegi kestiklerinde bir tuhaf oluyorum okadar tatlılarki .
Ördegide tavşanıda iyi bilen biri pişirmeli yoksa tadı pek hoş olmuyor :) |
Sayın iris çok haklısınız bilen insanın pişirmesi lazım hatta dün akşam kestim iki tane annem pişirmiş okadar lezzetliler ki buyrun sizin içinde bi sofra kuralım ;)
Ya tavşanın kesilmesine bende üzülüyorum ama ördek kesilip yenmek için yetiştiriliyor ben ördeklere pek üzülmüyorum doğrusu :) |
arkadaşlar ördeklerim 1 aydır çiftleşiyorlar ama hala yumurtlamadılar. bu daha ne kadar sürer. zevk için mi yapıyorlar yoksa bu işi nedir anlamadım gitti:)
|
Alıntı:
|
bugün yarın derken dediğin gibi baharı getiricekler herhalde .kümesten çıkar yem yemeden işlerin hallediyorlar sonra gelip yem yiyorlar.
|
Alıntı:
|
o işi bende çözemedim yumurtaları toptan dölleyip yumurtlayacak desem yumurtlarkende çiftleşiyor. yumurta konusunda haklısın.anaç ördek 20 tane falan yumurtlayıp kuluçkaya yatıyor. yumurtaları alırsam 15 20 gün sonra tekrar yumurtluyor. ama yavrularla birlikte gezmesi paha biçilemez.diğerinınde daha yumurtasını göremedik ilk olacak.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025