agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Kendi Yaptığım 30 Yumurtalıklı Kuluçka Makinam (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/19204.htm)

akari 18-03-2011 14:03

bu linktekilerin hepsi civciv bıldırcın yok bu arada işin zor senin bana yolladığın bu linklerdekilerin hepsini kınaman bayağı bir zaman alır
bence sen işine bak günah benim

Arnavut 20-03-2011 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akari (Mesaj 770182)
bu linktekilerin hepsi civciv bıldırcın yok bu arada işin zor senin bana yolladığın bu linklerdekilerin hepsini kınaman bayağı bir zaman alır
bence sen işine bak günah benim

Forumdaki konuları biraz araştır bakalım? Ben gözüm kapalı tavuk civcivi ve bıldırcın civcivini ayırt ederim zaten sen merak etme, Hatta sen bunları daha görmediğin zamanlarda emin ol ki ben o civcivleri yaşatmak için uğraşıyordum! Ki senin bana iş öğretme gibi bir vasfın zaten olamaz.Benim bir işim var ise o da cahil ve bilinçsizce bir şeyler yapan insanları ikaz etmek. :rolleyes: Sana diyecek bir şey yok zaten bu vakitten sonra.Sen kendin demişsin zaten "günah benim"! Merak ettiğim bir konu var fakat? Nasıl korumasız ve oluşum aşamasındaki bir canlıyı öldürmek çok zor mu? Yoksa çok kolay mı? Yolladığım linkteki görsellerin bir çoğu bilimsel deneyler sırasında çekilmiş resimlerdir.Arada caniler varsa da yapacak bir şey yok, Her yerde varlar artık nasıl olsa!

Not: Bu mesajları sana yazmıyorum, Bu mesajların muhatabı okuyup aynı hatayı cehaleti yapmayanlardır.

cihan_as 20-03-2011 21:20

Arkadaşlar el yapımı kuluçka makinasını yapmaya başladığımızda istemiyerek olsada ısı nem, çevirme hatalarından kaynaklanan civciv ölümleri olmakta.
Zamanı gecen yumurtayı kırdığımızda içinde gelişmesi tamamlanmayan canlı civcivlerle karşılaşıyoruz, onları ölüme terkediyoruz, günlerdir haftalardır vicdanımız sızlıyor, nerde hata yaptım diyerek tecrübeli arkadaşlardan görüşlerini alıyoruz.
Buna benzer canılı ciıvciv ölüme terk edilen durumları her kuluçka makinasında civciv çıkaranlar karşılaşmıştır.
Akari arkadaşımız öğrenmek istediği konuları forumda sormuş olsaydı merak konusu olan civciv gelişimi ile ilgili bir çok bilgiye ulaşırdı, bunu yapmamış kendi edindiği bilgileri bizimle paylaşmış başka üye arkadaşlarımızın buna benzer olayları yaşamazlar.

limon_sever 20-03-2011 21:53

Sn. cihan_as,

Çok haklısınız. Ama bazı şeylerin açıklamalı konu başlıkları olursa bu tür durumlar bir daha tekrarlanmamış olur. Örneğin "Bilgi" diye bir üst başlık adı altında "Civciv Oluşumu" vs. vs. başlığı oluşturulabilir. O başlıklar yoruma kapalı olabilir. Böylece bilgi amaçlı olduğu için konu başlıklarından bilgiye daha çabuk ulaşılacağına inanıyorum. Sn. akarinin yaptığı şey biraz canice de olsa yapılabilecek bir şey yok. Bundan sonra daha dikkatli davranılabilir. Site kurucularının bunu dikkate almalı diye düşünüyorum...

Arnavut 21-03-2011 09:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as (Mesaj 771334)
Arkadaşlar el yapımı kuluçka makinasını yapmaya başladığımızda istemiyerek olsada ısı nem, çevirme hatalarından kaynaklanan civciv ölümleri olmakta.
Zamanı gecen yumurtayı kırdığımızda içinde gelişmesi tamamlanmayan canlı civcivlerle karşılaşıyoruz, onları ölüme terkediyoruz, günlerdir haftalardır vicdanımız sızlıyor, nerde hata yaptım diyerek tecrübeli arkadaşlardan görüşlerini alıyoruz.
Buna benzer canılı ciıvciv ölüme terk edilen durumları her kuluçka makinasında civciv çıkaranlar karşılaşmıştır.
Akari arkadaşımız öğrenmek istediği konuları forumda sormuş olsaydı merak konusu olan civciv gelişimi ile ilgili bir çok bilgiye ulaşırdı, bunu yapmamış kendi edindiği bilgileri bizimle paylaşmış başka üye arkadaşlarımızın buna benzer olayları yaşamazlar.

Sayın cihan_as;

Öncelikle görüşlerinize katıldığımı bilmenizi istiyorum, Fakat burada ki olay farklı sizinde belirttiğiniz gibi. "istemiyerek olsada ısı nem, çevirme hatalarından kaynaklanan civciv ölümleri olmakta" bu cümleye amenna! Tabii ki bilinçli insanlar bu tarz şeyleri istemeyerek yapar. Ama bizim kınadığımız ve berbatlaşan durum sözde deneyi yapılan konu hakkında binlerce bilgi olması ve keyfi bu yumurtaların 3-4 gün ara ile kırılıp içindeki canlı yaşamın sona erdirilmesi! Umarım açıklayıcı olmuştur.

Saygılar.

emrah007 21-03-2011 19:17

hiçbiri çıkmicakmı yoksa :(

merhaba arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum ama öncesinde çok okudum formlarını. 5 Mart saat 1920 de 42 tane bıldırcın yumurtasını kuluçka makinama koydum ilk deneme için şu an itibariyle 17 gün tam oldu ama hiçbir hareketlilik yok yumurtalarda çıkmicakmı acaba hiçbiri **** hareket etmesi gerekmiyormu veya bir gün sonra filan mı çıkacak anlamadım nem oranı ve ısı gayet normal ama hiç çıkmadı bilgilendirebilecek arkadaş varsa sevinirim .

emrah007 21-03-2011 20:03

bu arada 16 gün olmuş benim yumurtaları koyalı ama hiçbir kıpırdanma göremiyorum normalmidir.

cihan_as 21-03-2011 22:00

Sn emrah, 24 mart gününe kadar beklemeni öneriyorum, 17 , 19 günleri arasında çıkabilir.
Kuluçka makinasının kapagını açıp kapatmaktan kaynaklanan ısı nem kayıpları çıkış günü birkaç gün sonra olabiliyor. Ayrıca nem gerektiği kadar sağlıyamazsan civcivler gelişimini tamamlayıp yumurta kabuğunu kıramadan içerisinde ölüyorlar, bu durumla karşılaşabilirsin.
Birde bakmışsın hepsi aynı günde çıkmışlar, makinanın içerisi civcivlerle dolu, böyle olmasını diliyorum.

emrah007 22-03-2011 20:24

1 tane çıktı 2 saat önce başka çıkmadı ayak parmakları bükülüyordu kırık gibi aynı ama çok hareketli cik cik bağırıyor bantla sardım 2 parmağını başka çıkmicakmı acaba 40 yumurta var içinde...

memet 22-03-2011 20:47

Bıldırcın hatırladığım kadarıyla onsekiz günde çıkıyordu. Isı ve nem normal diyarsunuz ama, değerler nasıldı. Havalandırma nasıldı.

emrah007 22-03-2011 21:25

1 tane daha çıtı biride gagasını dışarı çıkarmış cebelleşiyor 3 olacak inşallah bugün 17 nci gün.

cihan_as 22-03-2011 23:30

Civcivler yumurtadan çıktığında ayakları yere temas etdiğinde bacaklari kaymaması gerekiyor,her iki yana dogru acık şekilde bir süre durduğunda kalça çıkıklığı oluyor, birdaha düzelmiyor. Ayak parmakları bükülmesinin sebebleri yumurtalar düzenli şekilde çevrilmedi için oluyor, parmakları yumurta kabuguna yapışıyor gelişmesini tamamlayamıyor.

Mavi_ay 28-03-2011 09:27

Merhaba arkadaşlar 37.7 dereceye çakılı yanılma payı 1.000.000 da sıfır elektronik termostat yapıyoruz pt 100 ile çalışıyor ilgilenenler pm atsın.

cihan_as 28-03-2011 21:03

Sn mavi ay, el yapımı kuluçka makinamda termostatla ilgili sorun yaşıyordum istediğim derecede devreye girip çıkmadıgı için, yumuralar'dan randumanlı civciv çıkışı olmuyordu bu sebebten bir süre ara verdim. Sizin yaptığınız termostat'dan alıp deneyeceğim.

cihan_as 28-03-2011 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emrah007 (Mesaj 772460)
1 tane daha çıtı biride gagasını dışarı çıkarmış cebelleşiyor 3 olacak inşallah bugün 17 nci gün.

Sn emrah007, kaç ad civciv çıktı, ilk denemende'ki tecrübesislikten kaynaklanan hatalarından istediğin verimi alamassın, ileriki günlerde sonuç umduğun gibi olur. En önemlisi kuluçka makinasının içerisinde'ki ısıyı istenilen derecede tutabilmen. Yumurtalar eşit mktarda ısınmıyor, köşelerde kalanlar, çevrim sırasında alt tarafa gelen yumurtalar diğerlerine göre biraz daha soğuk kalıyor bu civciv çıkışını etkiliyor.

emrah007 28-03-2011 22:37

Arkadaşlar ilk denemem gayet olumsuz oldu yani öncelikle 40 adet bıldırcın yumurtasının 20 tanesi döllenmiş çıktı geriye kalan 20 taneden de 12 si çıktı. 17 tane tavuk yumurtası vardı 6 tanesi döllenmiş çıktı onlardan da 3 tanesinden civciv çıktı. Makinamdaki sorunları taspit ettim ilk deneme süresince makinamın 3 yerinde termometre vardı ve gözlemlerime göre kimi 35-37-38 bazen 36-37-38 oluyordu yani benim makinada fan yok sayılır sadece 3-4 cm lik bir havalandırma deliğini çevreleyen bir fan var bu makinadaki kirli havayı dışarıya atıyor ama içerideki sıcak havanın sirkülasyonu için yetersiz. Yapmış olduğum ikinci hata tavuk ve bıldırcın yumurtalarını aynı anda makinaya koymak oldu ve dolayısı ile bıldırcınlar son üç güne girdiğinde nemi arttırmam gerekti ve aşırı nem henüz olgunlaşmamış tavuk yumurtalarında bozulmaya yol açtı, yapmış olduğum diğer bir hata makinayı çalıştırıp nem ve ısı değerlerini gözlemledikten sonra yumurtaları koymam gerekirken ben direk yumurtaları makinaya koydum ve düğmesine bastım çalıştırdım. Öncelikle bu yazdıklarımı bu uğraşta benim gibi yeni olan arkadaşlar okusun diye, ikincisi ise tecrübeli arkadaşların yaptığımız hatalara çözüm getirmeleri için paylaştım.

Mavi_ay 28-03-2011 23:26

kuluçka makinasında birçok termostat ile ölçüm yaptığınızda farklı değerleri kayıt edersiniz hangisine inanacağınızı şaşırırsınız deneme yanılma yapayım derken yumurtalarınız dahada kötüsü o ufacık canlılar helak olur. Ama yaptırmış olduğum elektronik termostadın yanılma payı sıfır yanlış anlamayın ticari bir amacım yok sadece yardım için yazıyorum ihtiyacı olana temin edebilirim.

Arnavut 29-03-2011 22:07

- 1.000.000/0 hassasiyetli elektronik termostat? -

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mavi_ay (Mesaj 775490)
Merhaba arkadaşlar 37.7 dereceye çakılı yanılma payı 1.000.000 da sıfır elektronik termostat yapıyoruz pt 100 ile çalışıyor ilgilenenler pm atsın.

Sayın Mavi_ay;

Özel mesaj yoluyla yazmadım ki bu konuyu okuyan arkadaşlarımızda buradan istifade etsin. 1.000.000 yanılma payı (0 hata demektir) ile çalışan elektronik termostatınızı gerçekten çok merak ettim.Kullandığım en iyi termostat 0.1 C hassasiyetle çalışıyor.Sizin elektronik termostatınız hakkında daha fazla bilgi almak isteriz. Marka ya da el yapımı mı? Fiyat bilgisi? Çalışma aralıkları? Ekstra her hangi bir özelliği var mı (Motor, Kompresör kontrol v.b.)? Bu konularda bizi bilgilendirirseniz memnun olacağız. Saygılar.

Arnavut 29-03-2011 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emrah007 (Mesaj 775831)
Arkadaşlar ilk denemem gayet olumsuz oldu yani öncelikle 40 adet bıldırcın yumurtasının 20 tanesi döllenmiş çıktı geriye kalan 20 taneden de 12 si çıktı. 17 tane tavuk yumurtası vardı 6 tanesi döllenmiş çıktı onlardan da 3 tanesinden civciv çıktı. Makinamdaki sorunları taspit ettim ilk deneme süresince makinamın 3 yerinde termometre vardı ve gözlemlerime göre kimi 35-37-38 bazen 36-37-38 oluyordu yani benim makinada fan yok sayılır sadece 3-4 cm lik bir havalandırma deliğini çevreleyen bir fan var bu makinadaki kirli havayı dışarıya atıyor ama içerideki sıcak havanın sirkülasyonu için yetersiz. Yapmış olduğum ikinci hata tavuk ve bıldırcın yumurtalarını aynı anda makinaya koymak oldu ve dolayısı ile bıldırcınlar son üç güne girdiğinde nemi arttırmam gerekti ve aşırı nem henüz olgunlaşmamış tavuk yumurtalarında bozulmaya yol açtı, yapmış olduğum diğer bir hata makinayı çalıştırıp nem ve ısı değerlerini gözlemledikten sonra yumurtaları koymam gerekirken ben direk yumurtaları makinaya koydum ve düğmesine bastım çalıştırdım. Öncelikle bu yazdıklarımı bu uğraşta benim gibi yeni olan arkadaşlar okusun diye, ikincisi ise tecrübeli arkadaşların yaptığımız hatalara çözüm getirmeleri için paylaştım.

Sayın emrah007;

Özel mesaj yoluyla da söylemiştim zaten size tekrarlamak istedim.Sanırım ilk çıkım olduğu ve merakta olduğu için bu olumsuzlukları yaşadınız. Makinanın kapağını çok açık kapama v.b. şeklinde.. Sonraki çıkımlarınız da umuyorum ki daha randıman elde edeceksiniz.. Sorduğunuz soruların ya da yaşadığınız sıkıntıların hepsinin cevapları bu konunun önceki mesajlarında fazlasıyla mevcut, Bir göz atmanız menfaatinize olacaktır:o

Saygılar.

Mavi_ay 30-03-2011 12:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arnavut (Mesaj 776382)
Sayın Mavi_ay;

Özel mesaj yoluyla yazmadım ki bu konuyu okuyan arkadaşlarımızda buradan istifade etsin. 1.000.000 yanılma payı (0 hata demektir) ile çalışan elektronik termostatınızı gerçekten çok merak ettim.Kullandığım en iyi termostat 0.1 C hassasiyetle çalışıyor.Sizin elektronik termostatınız hakkında daha fazla bilgi almak isteriz. Marka ya da el yapımı mı? Fiyat bilgisi? Çalışma aralıkları? Ekstra her hangi bir özelliği var mı (Motor, Kompresör kontrol v.b.)? Bu konularda bizi bilgilendirirseniz memnun olacağız. Saygılar.

Piyasada satılan dijital termostatlar tam gerçek ısıyı gösteremez gösteremediği gibi 1 2 ay içindede kalinbrasyonu kaçar 8 ila 10 derece gibi yanılma başlar. Eğer gerçek bir termostat almak isterseniz şuan ki fiyatıyla piyasada 650 tl gibi bir rakama satılmaktadır (simens) Bizim yaptığımız termostat kuluçka makinaları için tasarlanmıştır asla kalibresini yitirmeyen yanılma payı olmayan bir devredir 37.7 derecede kapanır 37.5 de açar dışarıdan müdahale edilemez dediğim gibi kuluçka makinaları için tasarlandı 37.7 ye çakılıdır ayarlar değiştirilemez amacımızda bu zaten. Fiyatına gelince 20 lira malzemeler tutuyor 10 lirada işçilik 30 lira Bize ödeyeceğiniz rakam bu birde pt 100 prop alıp takacaksınız oda 12 lira ya mal oluyor simensin 650 liralık cihazından daha iyi ve kalibrasyonu bozulmuyor kalibresi kaçan cihazıda 150 liraya kalibre ettiriyorsunuz bizim cihazda böyle bir sorunda yok.

cihan_as 30-03-2011 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mavi_ay (Mesaj 776668)
birde pt 100 prop alıp takacaksınız oda 12 lira ya mal oluyor.

Sn mavi ay, pt 100 prop ne anlama geliyor. görevi nedir elektironik bilgim olmadıgı için soruyorum.

Mavi_ay 31-03-2011 10:02

Sn Cihan ; termostattan çıkan bir kablo ve ucun da ısıyı algılayan sönsör var bu sensörlerin çeşitleri var bizim cihazımızda pt 100 kullanılıyor.

emrah007 31-03-2011 17:34

arkadaşlar makinaya bir adet fan taktım sıcklığı 37,5 da sabitledim heryerinde homojen oldu fakat ne yaptıysam nem % 45-50 yi geçmiyor ne yapacağım yeni yumnurta koyacam hala test ediyorum makinayı şu nem olayını çözersem tamamdır, içine sünger koydum havlu bezi koydum suyun ama %45-50 de hala......

emrah007 31-03-2011 17:36

birde yumurtaları makinaya koymadan önce limon tuzuna filan koy diyen var, sirkeyle temizle diyen var sizin öneriniz nedir ...?

Arnavut 01-04-2011 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mavi_ay (Mesaj 776668)
Piyasada satılan dijital termostatlar tam gerçek ısıyı gösteremez gösteremediği gibi 1 2 ay içindede kalinbrasyonu kaçar 8 ila 10 derece gibi yanılma başlar. Eğer gerçek bir termostat almak isterseniz şuan ki fiyatıyla piyasada 650 tl gibi bir rakama satılmaktadır (simens) Bizim yaptığımız termostat kuluçka makinaları için tasarlanmıştır asla kalibresini yitirmeyen yanılma payı olmayan bir devredir 37.7 derecede kapanır 37.5 de açar dışarıdan müdahale edilemez dediğim gibi kuluçka makinaları için tasarlandı 37.7 ye çakılıdır ayarlar değiştirilemez amacımızda bu zaten. Fiyatına gelince 20 lira malzemeler tutuyor 10 lirada işçilik 30 lira Bize ödeyeceğiniz rakam bu birde pt 100 prop alıp takacaksınız oda 12 lira ya mal oluyor simensin 650 liralık cihazından daha iyi ve kalibrasyonu bozulmuyor kalibresi kaçan cihazıda 150 liraya kalibre ettiriyorsunuz bizim cihazda böyle bir sorunda yok.

Sayın Mavi_Ay;

Biz bazı şeyleri bilebiliriz fakat buradaki diğer arkadaşların yanlış bilgilendirilmesini istemeyiz değil mi? Şimdi sizin termostatınız için söylediğiniz fiyat makul başta onu belirtelim (30 TL+10-15 TL arası PT100) Fakatiyi bir termostatı 650 Tl'ye alırsınız demek biraz afaki olmuş. Ben 60 TL'ye aldığım dijital termostatı 3 yıldır kullanıyorum ve %100 verim alıyorum, 8-10 derece kalibresi kaçan termostatta ne gördüm ne duydum? Analog termostatlarda bile 0,5-1,5 derece oynuyor en fazla? Bir diğer konu ise 37,5 sabit çakılı bir termostat amatör kuluçka makinalarında randımanlı çalışmaz.Çünkü ayriyetten çıkım makinasının kullanılmadığı durumlarda çıkım zamanın sıcaklığı 36,5 derecelere kadar düşürmek icab edebiliyor sizin devrede bunu nasıl sağlayacaksınız? Belki bir pot koyarak sıcaklık ayarlanabilir mi? Kalibresi bozulan dijital termostatları tekrar ayarlamayıda ben dileyene buradan tarif edebilirim, Bedava olarak 150 Tl vermeye gerek yok.

Bu yazdıklarımı bir Elektronik&Haberleşme teknikeri gözünden bakarak yazdım, Amacım polemik v.b. değil eksiklerimizi düzeltmek. Size hayırlı satışlar dilerim Mavi_ay.

Emre007, PT100 genellikle dijital termostatlarda kullanılan bir nevi sıcaklık sensörüdür.Algılayıcısı kuluçka makinasının içerisine konulur ve kablo yardımıyle sıcaklık derecesinin sinyalini termostata iletir.Kısaca bu (PT100) sensör olmadan termostatın bir hükmü yoktur.

Saygılar.

cihan_as 01-04-2011 20:35

Kuluçka makinam 100 Watt 4 ad ampül ile ısıtılmakda, ampüller makinanın köşlerinde, ortada üst tarafda havayı aşağya dogru üfleyen fan var.
Makinanın içerisinde yumurtalar çevrildiğinede alt kısımlarda kalan yumurtalar termometre ile sıcaklık ölcümlerimde ısı 35 derce gösteriyor, üst tarafda olanların sıcaklık değeri ampüle yakın oldugu için, 40 , 42derecelere kadar çktıgı oluyor. 6 saat sonra yumurtalar çevrildiğinde sıcaklık degerleri tam tersi olyor.
Çakılı sabit termostat alsam bile ısı algılayıcı sansör alt taraf veya üstarafa gelecek şekilde ayarlarlamış olsam, sadece sansör bulundugu bölgenin ısı derecesine göre çalışacagından makınanın içerisindeki ısı konturolünü tam sağlıyamıyacagım, benim maknamdaki sorunum ampülle ısıtılan havanın fan aracılıgı ile makinanın içerisine eşit dağıtamadıgı için oldugu düşünüyorum.
Mavı ay arkadaşımızın önerdiği çakılı termostatdan 4 ad almalıyımki her bölgenin ısı derecesini ampuller sayesinde kontural altında tuta bileyim. 4 ad fiyatı 200 tl yakın fiyat oluyor.
Buun yerine merkezi sistem sıcak hava üfleyen tertibat yapsam daha mantıklı geliyor.

Arnavut 01-04-2011 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as (Mesaj 778023)
Kuluçka makinam 100 Watt 4 ad ampül ile ısıtılmakda, ampüller makinanın köşlerinde, ortada üst tarafda havayı aşağya dogru üfleyen fan var.
Makinanın içerisinde yumurtalar çevrildiğinede alt kısımlarda kalan yumurtalar termometre ile sıcaklık ölcümlerimde ısı 35 derce gösteriyor, üst tarafda olanların sıcaklık değeri ampüle yakın oldugu için, 40 , 42derecelere kadar çktıgı oluyor. 6 saat sonra yumurtalar çevrildiğinde sıcaklık degerleri tam tersi olyor.
Çakılı sabit termostat alsam bile ısı algılayıcı sansör alt taraf veya üstarafa gelecek şekilde ayarlarlamış olsam, sadece sansör bulundugu bölgenin ısı derecesine göre çalışacagından makınanın içerisindeki ısı konturolünü tam sağlıyamıyacagım, benim maknamdaki sorunum ampülle ısıtılan havanın fan aracılıgı ile makinanın içerisine eşit dağıtamadıgı için oldugu düşünüyorum.
Mavı ay arkadaşımızın önerdiği çakılı termostatdan 4 ad almalıyımki her bölgenin ısı derecesini ampuller sayesinde kontural altında tuta bileyim. 4 ad fiyatı 200 tl yakın fiyat oluyor.
Buun yerine merkezi sistem sıcak hava üfleyen tertibat yapsam daha mantıklı geliyor.

Sayın Cihan_as;

Birkaç şey yazacağım sorununuza ilişkin fakat afaki şeyler yazmak istemedim. Bir fotoğraf yükleme şansınız yok mu? Mümkünse makinanızın içini tam olarak gösteren?

cihan_as 01-04-2011 22:17

Sn arnavut, 3, 4 gün sonra fotoğrafı eklerim, ilginiz için teşekkürler.

mertttpoyraz 06-04-2011 16:33

kardeş ne kadar aldın otomatik çevirme taplası

kaç saatte bir eviriyor?

Mavi_ay 08-04-2011 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as (Mesaj 778023)

4 cihaz almana gerek yok zaten 4 cihaz bir makinada stabil çalışmaz fanları ampülün altına koy birde fanları birinin üflediği yöne diğerini emecek şekilde yerleştir makinanın 4 köşesinde aynı dereceyi alırsın. Ayrıca pt100 ptc proptan 20 kat daha hassastır ısı yanılması da olmaz ptc her pc nin power supply sinin içinde bulunan 1 ila 3 derecede şaşsa zararı yok denilecek cihazlarda kullanılan basit bir transistör sensördür.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025