![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
|
Peki entegrelerde bu iş nasıl yapılıyor
Öncelikle yurt dışından ithal edilen damızlıklardan üretilen civcivler kullanılıyor. Bu hayvan etçi özelliği üzerine selekte edilmiş hibrit ırklar. Dünyada büyük iki firma var Türkiye dede bu iki firma faaliyet gösteriyor. Ette tadı ve rengi belirleyen en önemli hammadde mısır ve biz mısırın büyük kısmını ithal ediyoruz yani tavukçular için mısır pahalı ve zor bulunan bir ürün Tavuklar fotofobik hayvanlardır. Yani ışık olduğu sürece faaliyetlerine devam ederler. Bu nedenle günde 23 saat aydınlık 1 saat karanlıkta tutulurlar. (sınav zamanı uykusuz geçen gecelerde 3 öğün 5 hatta 6 öğüne çıkar kilo alınır mantık aynı) Hayvanlar yorulur mu tabi ki hayır yemlik, suluk kümesi hayvan refahına göre ayarlanır havalandırmalı ısıtmalı soğutmalı nemlendirmeli kümeslerde en iyi sonuçları alınır çünkü hayvan rahat etmeli strese girmemeli ve yeme suya rahat ulaşmalıdır. Verim ve karın anahtarı etlik piliçin rahatıdır. Yediğiniz tavuk eti değildir. piliç etidir. Tıpkı kuzu ve dana eti gibi yani genç hayvan etidir. Sormak istediklerinizi buradan samimiyetle cevaplayabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2013
Şehir: uşak
Mesajlar: 28
|
Alıntı:
Bilgileriniz bu konuda oldukça çok benim sormak istediklerim 1. Benim tavuklarım etlik değil mi? değilse türü ne 2.Helal kesim konusunuda açıklar mısınız? 3.Bunların bu kadar çabuk et üretmesini sağlayan yemdeki madde mısır mı yoksa sadece yem ve su ile beslenip gezememeliri mi? 4.Tavuklardan birinin ayağı ve gagası beyaz sebebi , hepsi tavuk mu benimkinlerin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
|
Alıntı:
1.Tavuklarınız 5 aylık ise fotoğraflarda göründüğü kadarı ile etlik değil yumurtacı bir ık gibi görünüyor. 2.Helal kesimden anladığınız eğer her tavuğun tek tek dua okunup kesilmesi ise bu konu biraz sıkıntılı çünkü günde 2.000.000 hayvan kesilen bir kesimhanede elde bıçakla bu işi yapmak biraz zor. Bu hayvanlar otomatik kesme makinalarında kesiliyor bazı firmalar makinanın başına bir din adamı koyup kesim süresince dua okutuyor. Bu sizce yeterli ise size özel mesajla helal kesilmiş tavuk eti alabileceğiniz firmaları söyleyebilirim. 3.Etlik piliç olarak kullanılan tavuk ırkları tıpkı at ve köpeklerde olduğu gibi ırk kayıtları tutularak 150 yıllık bir araştırma sonucunda şu anki verim özelliklerine kavuşmuş ırklardır. Yemi ete dönüştürme oranı yüksek olan hayvanlardır. Verilen yemler ise yem uzmanları tarafından hazırlanmış yüksek enerjili ve içinde gelişim için gerekli vitamin mineral ve iz elementleri içeren özel rasyonlardır. 4.Sizin hayvanlarınızın cinsiyetine ancak ibiklerine bakarak karar verebiliriz ancak ben anlayamadım üzgünüm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2013
Şehir: uşak
Mesajlar: 28
|
Alıntı:
Beyaz ayaklı tavuğu kestik aralarından en zayıfı zaten oydu ağırlığı yaklaşık içi boş 3 falandır içinde bezelyeden küçük yumurtalar çıktı bundan bile yumurtalar çıkıyorsa diğerlerinin yumurtlaması yakındır diye tahmin ediyorum hazır tavukla karşılaştırdığımda 3 katı rahat var diye düşündüm (hazır tavuk 1.027 gram) ibikleri yeterince kızardı sanırım bunlar fotoğrafları ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi aklıma geldi. Sanki balıka da dua okunmasında yarar olabilir. Hamsi'nin de helal olup olmadığı konusunda artık sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|