agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-06-2013, 14:39   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
Bıldırcın Hastalıkları

Merhaba herkese,
Evimde 15 kadar bıldırcın besliyorum. Hepsi kendi kuluçka makinamdan çıkan yavrular.
Fakat 1 ay süredir iki bıldırcınımda problem var.
1.sinde: Dizinde ur gibibir şey çıkmış. hemde diz kısmının iki üç yerinden patlamış. İçi iltihap dolu gibi, neden olduğunu bilemiyorum. Teramcyn ve arka krem kullandım. Ayağının üstüne basamıyor. Tek ayakla yürümeye çalışıyor. Bu hastalıkmıdır nedir nasıl tedavi ederim? bilgisi olan paylaşabilirmi?

2.sinde: Diğer bıldırcınım ise çapraz basıyor, normal çekilde yürüyemiyor ve devamlı yatıyor. Bacaklarına kontrol ettim bir anormallik göremedim. Ama oda yürümekte güçlük çekiyor. Nedeni nedir? Ne yapabilirim?

3. diğer problemim ise bıldırcınlarımın tırnak ve gaga bakımı. Normalde formlarda tırnak makası ile kesmek öneriliyor. Fakat bunun doğal bir yöntemi varmıdır? Yani doğadaki bıldırcınlar tırnakları **** gagaları uzayınca nasıl traşlıyorlar. Acaba kafesin içine büyük bir taş koysam bunu kullanarak tırnakları ve gagaları tıraşlanabilir mi? Kafesim tel ızgaralı kafes.

4. problemmi bilemiyorum ama, bıldırcınlarımın hepsinin sırt tüyleri kalkık. Sırtından başka her tarafı normal fakat sırt tüyleri böyle havaya kalkmış hatta terse taramış gibi bu bir hastalık belirtisimidir?

Bakım için yaptıklarım:
Kümeslerini 2-3 ayda bir kireçlerim, yani badana yaparım.
Sularına 2-3 haftada bir vitamin ve antibakteriyel ilaç koyarım.
Kaliteli bir yumurta yemi verriyorum, bunun yanında kurumuş ekmekleri rendeden geçirerek veriyorum. hepsi bir arada değil 4er 5er gruplar halinde.

Bilgilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,
Fatih

fatihh39 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025