![]() |
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık yirmi beş gün önce daldırdım. Gonca verdi bu kadar da büyüttü, fakat daha fazla besleyemeyecek gibi. Bir arkadaş'a söz verdim, inşaallah yanılırım da yalancı çıkmam.
|
Benim epiphyllumum yanda iki yaprak veriyor:) Hızlı büyüyen bir bitki galiba.
|
Sayın öğretmenim, haziran, eylül arasında bol çiçek ve yaprak verir.
|
Zafer bey teşekkürler:) Bu bir ayı iyi değerlendirmek lazım o zaman ihtiyaçlarını doğru karşılayıp.:)
|
zafer bey beni cesaretlendirdiniz bir çelikte ben rica edebilirmiyim...
|
Arkadaşalr eğer istanbul anadolu yakasında bulunan bir üyemiz var ise hiç zahjmete sokamdan gelip kapısından bir yaprakçık alabilirim.. Pek çok beğendim kendilerini.. Şu an kıskanmakran öte bir duygu içerisindeyim..
|
Benim kızım da sonunda açtı ama fotoğraf yükleyemiyorum. Sorunu çözmeye çalışıyorum.
4 tane aynı anda açarak ödüllendirdi beni. Bakımı hakkında destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bundan sonra açmaya devam eder mi? Gözüm üzerinde ama tomurcuk göremedim. |
Sayın Günüm, gözünüz aydın. Bir gece de dört çiçeği görüp, kokusunu duymak muhteşem bir olaydır. Yeterli besin aldıysa eylül'e kadar çiçek verebilir.
|
Sn.Zafer Bey ben de bu güzel bitkiden edinmek isterim :)
|
2 Eklenti(ler)
Kraliçe, bu gece tek çiçekle gösteri de
|
Zafer abi gene çok güzel görüntüler, maşaallah. Çiçeğinin büyüklüğünü bu fotoğraflarda daha iyi anlayabildim...
|
Müthiş bir güzellik.:))
İnşallah ben de seneye çiçeğini görürüm |
Zafer bey maşallah bir gecelik gelin bütün güzelliğini sergiliyor size harika görünüyor gerçekten:)
|
muhteşem yine zafer bey...inanılmaz bir güzellik...bu gecede başında bekletir sizi artık...bizim içinde bol bol koklayın lütfen...sevgilerimle...
|
Zafer Bey maşallah çok güzel çiçek açmış.Sanırım kokusu Echinopsis subnudum a yakındır.O kadar değişik bir koku birdaha koklama şansım var.Şu anda üzerinde iki tane daha tomurcuk var.İnşallah dökülmeden açarsa belki kokuları aynıdır bir daha koklama şansım olacak.
Maşallah çok güzel bitkileriniz.Allah nazardan saklasın. |
Muhteşem zafer bey.
|
Zafer abi bir kez daha teşekkür ederim beni de bu güzel bitki ile tanıştırdığın için. Evime gelmesi kısa bir zaman olmasına rağmen ana yaprağın alt kısmından uzun bir kol çıktı. Ne yaprak, ne de tomurcuğa benziyor. Uzun bir çubuk gibi uzamaya meyilli. Sence bu oluşum ne olabilir Zafer abi?
|
Sevgili Faruk, büyümek için gövde uzantısı çıkarıyor.
|
Sevgili günebakan, bir gecelik gelininiz ne durumda acaba?
Zafer Bey, tebrikler. Gelininiz çok güzel açıyor. |
Varan-1
|
Cicek vermesi 7 yasindan sonra
Yarim gölgelik yerleri sever 3 m ortalama yükseklige ulasir Cubugundan ancak 3 yil sonra cicek acar Kisin 10 derecenin altinda yasayamaz Yaprak Kaktüsleri ailesinden Yarim Gölgeyi sever Her gece ayni saatte acar (19,30 civari) sabaha kadar. Sabaleyin solar Adina "Gecelerin Kralicesi" de denilebiliyor. Süper kokusu varmis. Beyazi ve bu rengini görebildim.. |
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafa nette dolaşırken rastladım.
Ne kadar büyümüş. Keşke yanında olsaydımda şöyle küçücük yaprağından bir tane koparabilseydim. |
Tek kelimeyle muhteşem fotoğraflar. Ahmet Bey hayran kaldım bu güzelliğe
|
|
evet *******
|
Cereus, Epiphyllum, Bir gecelik gelin.
2 Eklenti(ler)
Ana kraliçe, yeni bir gösteri hazırlığında. Çok yakında...
|
Ben de bu muhteşem çiçekten edinmek istiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.
|
Zafer bBey saolsun benim de bir gelinim var artık.. Bakalım nasıl bir gelişim sergileyecek.
|
Ah ne gelinmiş valla sevgili Zafer kardeşim sen koy resimleri biz de keyifle bakalım .Benim gelinim anca büyüyor ,seneye kesin açacak biliyorum .
|
zafer bey işalah ufak bir dalda önümüzdeki ğünlerde banada düşermi
cok cok ğüzel bembeyaz hayranım baktıkca icimiz acılıyor resimlere |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025