![]() |
http://www.agaclar.net/forum/1272374-post1262.htm
Çelik aldığım ve üstteki linkte sorduğum bitki acaba Epiphyllum oxypetalum olabilir mi? |
2 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelinim yaklaşık bir buçuk metre boyunda, bu yıl daha çok güneşe, kapalı balkonun akşam güneşi alan yerine aldım onu. Açma sezonu sonbahar olduğu için nasılsa daha önce açmaz diye yapraklarıyla ilgilenmiyordum. Bu sabah birden irileşmiş tomurcuklarını gördüm. Tomurcukların hepsi güneşi en çok alan tarafta, ve 25 tane falan var.:eek: Gözlerime inanamadım. İnşallah hepsini açtırırım. Geçen sonbahar fazla gölgede(salonun balkona açılan camının kenarında) olduğu için açtıramamıştım.
Zafer Abi, bu kadar erken açması normal mi acaba? Çok şaşırdım bir o kadar da sevindim...;) Eklenti 489269Eklenti 489270 |
Alıntı:
şölen olur açtıklarında :) |
Alıntı:
Goncaların çiçeğe dönüşmesi yaklaşık 20 gün sürecektir. Bakımına aynı şekilde devam edersen hepsi sırayla çiçeğe dönüşecektir. Bu bitkiye gösterdiğin özen için seni yürekten kutlarım. Sevgiler, selâmlar. |
Zafer abiciğim,
656 nolu mesajdaki gelinimin ortasından çıkan uzantının üzeri yeni sürgün dolu. Sürgünler büyüdükçe sap ağırlaşıp aşağıya doğru eğiliyor. O sapı bir çubukla desteklemeli miyim yoksa aşağıya doğru kendi kendine düşsün mü? Dal sürgünlerin ağırlığı ile kırılabilir mi? |
Kırılmadan kuvvetli bir şeyle desteklemen uygun olur.
Selâmlar. |
1 Eklenti(ler)
gecen sene ruzgarin hismina ugrayip dallari kirilan bitkim kendine geliyor:
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Aaaa! Bugün açılışımız varmış, yeni farkettim. 6 iri tomurcuktan 4'ü aynı anda açıyor...
Görüntüler canlı canlı... Eklenti 504969 Eklenti 504970 Eklenti 504971 |
Nasıl heyecanlandım anlatamam, darısı başıma ;) Ne büyük bir keyif bekliyor sizi, içim gitti :)) Çok güzeller çok...
|
İnşallah sizin bitkinizde çabucak açar. Nasıl güzel kokular yayılmaya başlamış anlatamam...;)
|
Amin...
O kokuları da bir zahmet paylaşır mısınız rica etsem :D |
Aynı balkonda hoya carnosa, hoya lacunosa bol miktarda açmış durumda.
Kokular muazzam, keşke koku gönderme teknolojisi keşfedilmiş olsa; seve seve paylaşım yapardım. ;) Koku tarifini biraz daha açılsın çiçekler, anlatayım bilmeyenlere.;) Benim bitkimde 2012 sonbaharında bir çiçekçik açmıştı.Geçen yıl açmadı, bakım hatam ve kırmızı örümcek sıkıntısından. |
2 Eklenti(ler)
Son durum...
Kokuyu tarifte zorlanıyorum, turunçgil çiçeği kokusuna biraz karanfil kokusu ilave edilip birşeyler daha katılmış durumda. O birşeyin ne olduğunu çözemedim.;) Eklenti 504979 Eklenti 504980 |
Alıntı:
Benim bitkilerim henüz çocuk sayılırlar ama Sevgili Zafer İnandıklı'nın eli değdi ne de olsa, belki yaz sonuna doğru sürpriz yaparlar bilemiyorum ;) Şimdilik o yönde bir işaret yok... En çok merak ettiğim, çiçek tomurcuklarınız eski yapraklardan mı çıktı yoksa taze (bu senenin sürgünü) yapraklardan mı? |
Tomurcuklar geçen yıl ki yapraklardan çıkıyor, bir de şunu farkettim; normal atlaslarda bir tomurcuğun çıktığı noktadan bir daha ne tomurcuk ne sürgün çıkıyor. Bu bitki de öyle olmuyor galiba, daha önce tomurcuk olan yerden yine tomurcuk çıkıyor galiba. Öyle bir oluşumum da var. Zafer Abi bu konu ile ilgili daha net bir gözlem yapmıştır belki.
Ayrıca benim bitkimde ilk olarak açtığında sadece bir yapraktı. Umudu kaybetmek yok Sevgili A_nomad. ;) Koku filmine gelince 2-3 yıl önce merak edip almıştım ama henüz izlemediğimi farkettim siz yazınca. Çok ilgimi çekmemiş olmalı. Gerilim-korku temalı birşeymiş galiba, korkudan da izlememiş olabilirim. ;) |
Umudumu kaybetmiyorum ama umutlanıp sonra kursağımda kalmasını da göze alamıyorum diyeyim. Sürpriz yapıp çiçek açarlarsa zaten sitenin her yerinde paylaşırım, adım 'görgüsüz'e çıkar :D
Fotoğraflarınızda ben şöyle algıladım: Eski yaprağın üzerinden yeni süren yapraklardan tomurcuk çıkmış gibi, yanılmışım demek ki... Koku filmi korku temalı değil, çarpıcı bir film... Bence bir deneyin. Filmin sonunda hislerinizden emin olamayacaksınız, ne hissettirdiği zamanla oturacak :D |
İki açmış çiçeğin olduğu yapraktan bahsediyorsunuz sanırım, ondan ben de emin olamadım, bu kış çıkan yaprak mı yoksa geçen yılın yaprağı mı diye?
|
Evet o yaprak bana sanki taze yapraklardanmış gibi geldi de...
Bir soru daha sorsam umarım sizi sıkmış olmam, dedim ya çiçeklerinizin açtığını görünce çok heyecanlandım ;) Ben şimdiye kadar hiç besin kullanmadım çünkü toprak karışımım yeterli diye düşündüm (yanmış gübre ve leonardit içeriyor) ama son zamanlarda sıvı besin kullansam mı diye de şüphe içindeyim malum hızla gelişiyorlar ve besin ihtiyaçları artıyor gibi geliyor. Acaba siz toprak harcının dışında ekstra besin takviyesi yaptınız mı? |
Evet, çiçekcoşturan gibi birşeydi adı, orkidelerim için besin almıştım. Tüm kaktüsleri de onunla suladım, iki üç sulamada bir.
|
Teşekkürler, öyleyse ben de arada bir sıvı besin kullanırsam belki çocuklara iyi gelir ;)
|
Tebrikler Sevgili Sakdag, benim bir gecelik gelinim yok ama sanki bu güzellikten bende de varmış gibi hissettim, gecenin bu saatinde bizlere böyle bir güzellik sunduğunuz için ne kadar teşekkür etsem azdır. :D
Bu ne güzellik, bu ne ihtişamdır anlamadım gitti! Daha nice çiçekler açsın ki bizde sizinle birlikte sevinelim. |
Teşekürler Sevgili Lusoari, biz çiçekseverler birbirimizin duygularını en iyi anlayabiliriz.
Bir misafirim geldiğinde merak edip çiçeklere bakmak istiyor, malum hep kaktüs-sukulent; çiçeksiz hallerine burun kıvırıyorlar birşeye benzetemeyip. Bu hallerini görseler eminim gerçek olduğuna inanamazlar. ;) Bu türlerin en güzel yanı da böyle süpriz, muhteşem çiçekleri işte. Darısı başınıza. ;) |
Darısı başıma, inşallah bir gün ben de bu güzel bitkiye sahip olurum.
Haklısınız geçenlerde sizlerle pembe atlasın resimlerini paylaşmıştım, bugün ise solmaya başladı. Dün akşam bir aile dostumuz bizi ziyarete geldiğinde atlası gördü ve burun kıvırarak şöyle dedi '' bunun da çiçeği güzelde, kendisi pek bir çirkin önümüzde yaz sıcak aylarda buruşuyorda o yüzden ben bu bitkiden istemiyorum '' dedi. Bu duruma üzülen ben ise '' onu her haliyle sevdiğimi ve benden isteseydi bile veremeyeceğimi söyleyince '' Dalga geçer gibi gülüp, alay etti. (zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ki ama biraz saygı gösterin) |
Zevkler de renkler de tartışılır bence...
Biz sevenleri onları çiçekli-çiçeksiz her şartta seviyoruz ve onlar da bunun farkındalar bu yeterli ;) Sadece bir-birkaç günlük (hatta bazen saatlik) çiçeklerle ruhumuzu doyurmak için koca yıl beklemenin zevkini-heyecanını tatmaktan mahrum olanlar, bu hazzı bilmeyenler bizi anlayamazlar zaten... |
umut işte :)
Alıntı:
Şimdiye dek tomurcuk olusmadıysa, bu yıl acmaz mı acaba?? Yani açma dönemi geçti mi bu yıl için?? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bazı insanların elinde çiçekli versen ölür veya çiçek açmaz. Seven için gül dikenli de olsa ellerimizi de parçalasa her yıl bakımlarını yapmaya devam eder. Sevmeyen için ise yapacak bir şey yok. O insan kendi kişilik bozukluğunu su yüzüne çıkarmış. Bu gibi durumlarda ben bu şekildeki kişilere karşı çok daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Dost diye düşündüğümün dost olmadığını fırsatını bulduğu ilk anda beni arkamdan vuracağını hissetmek insana zor geliyor. |
Alıntı:
Eylül ekim ayına kadar açar sanıyorum Sevgili Seabert74. Benim çiçeğim ilk olarak eylül ayında açmıştı 2012 yılında. |
2 Eklenti(ler)
Açan çiçekler solunca avize gibi sallanıyorlar.;)
Gece 12'de en açmış hale geliyor çiçekler; sabah gün doğumundaki halleri aşağıdaki görüntüler. Eklenti 505422 Eklenti 505423 |
Bence kurutup saklayın o çiçekleri, solmuş halleri bile güzel...
(Tabii ki tozlaşma söz konusu değilse...) |
Sakdağ Abla, çiçekleri tozlaştırmayı düşündün mü ya da çiçekleri tozlaştırdın mı?
|
Sevgili sakdag yan taraftakiler atlasinizmi, masallah ne kadar gürlesmisler...
|
Alıntı:
Kurumuş hallerini paylaşırım, bakalım neye benzeyecekler...;) |
Alıntı:
Son iki çiçekte tozlaşma yapmıştım Sevgili Fatih; biri tutmamış, diğerinin akibetini takip ediyorum. |
Alıntı:
Evet, Güler atlasım; bu eylülde 3 yaşına girecek. ;) |
4 Eklenti(ler)
Şov başlıyor. Yakında...
|
Bir gün ben de böyle ballandıra ballandıra kızlarımın gelinlik fotoğraflarını buraya yükleyeceğim inşallah:rolleyes:
|
Bir geceikk gelin dikkatimi çekmeye başladı.
Yarın tüm ayrıntıları ile inceleyeceğim. Nasıl bir bitkidir. Bir gece mi açıyor. Neden bu isim konmuş. İnşallah sorularıma cevap bulurum Olmazsa A_NOMAD'a soracağım. Son mesaj onun. |
Evet sadece bir gece açıyor. Gece 21 civarı açılma töreni başlıyor sabaha karşı 4-5 civarı kapanış gerçekleşiyor ve gelin gibi bir çiçek üstelik mis kokulu... ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025