agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Cereus, Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/6527.htm)

sakdag 04-06-2012 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 978749)
Arkadaşlar, bu sabah karar verdim.. Benimki sürgün değil.. :D

Bizde bir görseydik... ;)

bozo.0606 04-06-2012 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 978749)
Arkadaşlar, bu sabah karar verdim.. Benimki sürgün değil.. :D

Bu soruların cevaplarını biz de arıyoruz.. :p

sayın selis ;
o zaman hep birlikte en kısa zamanda cevabı bulmak dileğiyle..
:D:D

selis 04-06-2012 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 978802)
Bizde bir görseydik... ;)

Yok; hissettim :p

sakdag 04-06-2012 11:20

Hisler hep var da; tomurcuk yok... ;)

Geçen gün benim pıtırlara 40 kere sen tomurcuksun diye hipnoz bile yaptım. ;)

Aslında tomurcuk olunca da çok stres olacağız. Aman bir şey olmasın, aman rüzgar, aman dokunmayın...
Neyse..;)

selis 04-06-2012 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 978818)
Geçen gün benim pıtırlara 40 kere sen tomurcuksun diye hipnoz bile yaptım. ;)

Neyse ki ben normalim.. Ama sizin sonunuzu hiç iyi görmedim.. :p

bozo.0606 04-06-2012 11:35

mesajın sadece bir kısmını nasıl alıntı yapıyorsunuz?

gülünebilir:)

sakdag 04-06-2012 12:36

Alıntıla düğmesine basıp, mesajın kalmasını istediğin bölümünü bırakıp, diğer kısımlarını silerek.

bozo.0606 04-06-2012 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 978873)
diğer kısımlarını silerek.

kolaymış.. :o:p:dilli:

Zafer İnandıklı 07-06-2012 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 (Mesaj 978465)
374. mesajdaki gelinimin son hali. her yeni sürgün bir öncekinden daha kuvvetli geliyor. sadece çiçeğini görmek kaldı. onun dışında herşey tamam..:o

sayın zafer bey ;

ben bunun çiçeğini ne zaman görebilirim ve daha ne yapmam lazım.. cevaplarsanız çok mutlu olurum..:confused:

Bitkiniz çok sağlıklı görünüyor. Bir sukulent'e verilebilecek besinleri verebilirsiniz.

(ben bunun çiçeğini ne zaman görebilirim?) Bu soruya cevap vermek, İstanbul depremi şu tarihte olacak demeye benzer.
Sabredin, bir gün mutlaka çiçek verecektir.
Sevgiler...

selis 16-06-2012 15:08

1 Eklenti(ler)
Arkadaşıma köklü çelik yollamak istemiştim.. Çelik coşunca vaz geçtim..
Sanırım köksüz tek yaprak kargoda daha sorunsuz gidecek :p :p

sakdag 29-07-2012 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 976409)

Bir gecelik gelinlerimizden hala tomurcuk veya çiçek müjdesi yok. Benim çiçeğiminde yukarıdaki resimlerini daha önce yayınlamıştım. 1.resimdeki oluşum aynen duruyor. 2.resimdeki kuruyup koptu. :(

Çiçeğim çok boylandığı için saksısı küçük gelmeye başladı, en ufak rüzgarda yere devriliyordu. Zamanı değil belki ama dün toprağını dağıtmadan daha büyük bir saksıya almak zorunda kaldım. Umarım bir problemle karşılaşmam...

maysan80 06-08-2012 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 980875)
Bitkiniz çok sağlıklı görünüyor. Bir sukulent'e verilebilecek besinleri verebilirsiniz.

(ben bunun çiçeğini ne zaman görebilirim?) Bu soruya cevap vermek, İstanbul depremi şu tarihte olacak demeye benzer.
Sabredin, bir gün mutlaka çiçek verecektir.
Sevgiler...

bu cevabınız o kadar rahatlattı ki beni anlatamam. her yerinden yaprak fışkırtan bir gecelik gelinim var. ne zaman çiçek açacak bu diye hayıflanıyordum. öyleyse ekim ayına kadar yolu var bu çiçek beklemenin....

GÜLSEN_ 10-08-2012 07:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1003615)
Bir gecelik gelinlerimizden hala tomurcuk veya çiçek müjdesi yok. Benim çiçeğiminde yukarıdaki resimlerini daha önce yayınlamıştım. 1.resimdeki oluşum aynen duruyor. 2.resimdeki kuruyup koptu. :(

Çiçeğim çok boylandığı için saksısı küçük gelmeye başladı, en ufak rüzgarda yere devriliyordu. Zamanı değil belki ama dün toprağını dağıtmadan daha büyük bir saksıya almak zorunda kaldım. Umarım bir problemle karşılaşmam...

Hiç birşey olmaz sn.sakdag bu kadarda el bebek gül bebek davranmayın bence o zaman sorunlardan kurtulamazsınız bırakın kendi haline saksınıda değiştirmişsiniz, gidip gelip gözünün içine bakınca dahada nazlanıyorlar :psize söylüyorum ama aynısını bende yapıyorum:Ddaha yeni yeni büyüyüp yeni filizler vermeye başladı benim bir gecelik gelinim arka balkona koydum 2 günde bir gidip bakıyorum filizler büyüyormu diye:rolleyes: umarım bir gün bizde gece uykusunu bırakıp çiçeklerini görüntülemek için bekçilik yaparız:p

Bayçalı 13-08-2012 15:02

arkadaşlar ağaçlar nete girdim bitürlü çıkamıyorum bağımlılık yaptı bende son gezintimde
(bir gecelik gelin) fotoları gördüm ve hayran kaldım çiçek çilerde hiç görmedim ve ağaç dostlarına sesleniyorum yokmu bana bir çelik gönderecek olan şimdiden teşekkür ederim
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GARTENGOLD (Mesaj 874047)

Zafer İnandıklı 28-08-2012 00:07

2 Eklenti(ler)
Ana Kraliçe nihayet toparlandı.
Yılın ilk çiçeği.

bozo.0606 30-08-2012 14:04

cereus

3 Eklenti(ler)
bizim gelinin son hali..
son resimdeki çiçek tomurcuğu ise benden mutlusu olmaz..:D

selis 30-08-2012 14:22

Tomurcuk değil de, daha tanıdık bir şeye benziyor :rolleyes:

bozo.0606 30-08-2012 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1013341)
Tomurcuk değil de, daha tanıdık bir şeye benziyor :rolleyes:

neye peki Sayın selis?

çıkardığı tüm sürgünlerin başlangıçlarına baktım, bu biraz farklı. ama çiçek değilse de çok üzülmem.

ama çok tomurcuğa benziyordu yaa..!!

selis 30-08-2012 14:47

Geçen yılın yaprağının üzerinde çıkıyormuş tomurcuklar.. Sizin yaprağınız da geçen yılınki sanırım. Umarım tomurcuktur..

bozo.0606 30-08-2012 14:50

çelikleme yapılan yaprakta çıkıyor tomurcuk ya da sürgün, herneyse belki açmaya bilir..

sakdag 31-08-2012 12:23

Umarım tomurcuktur Sn Bozo0606, benim çiçeğim de yeniden 2 oluşum belirdi, ben de inşallah tomurcuktur diye dua ediyorum. Kuruyan oluşumların da tomurcuk olduğuna inanıyordum. Umut dünyası işte. ;)

bozo.0606 31-08-2012 12:32

Kesinlikle umut dünyası, katılıyorum Sayın Sakdag. Kuruyorsa tomurcuk olma ihtimali kuvvetle muhtemel. Benim esas istediğim çiçeklenmeye yatkın olması, birkaç tomurcuk belirip kurusa bile mutlu olacağım. En azından çiçeğe yatkınlığı var diyebileceğim. Kurumadan açarsa işin kaymağı olur herhalde.. Bol çiçekler dilerim çiçek bekleyenlere.. :D

Hilal58 01-09-2012 21:06

Allahhhh olmayanlara da versin.Amiiiin.Arkadaşlar,çok güzel bir çiçek.Hepiniz güle güle büyütün.
Türkiyenin dört bir yanındaki tanıdıklara haber gönderildi.Aramadayız.
Çeliğini bulursak inşallah, biz de resimlerini paylaşırız.Sevgiler....

incii 01-09-2012 21:59

AMINNN Hilal, cok muhtesem birsey mis bu, yine birseyler daha ögrendim, burdaki seralarda buna benzer bir bitki sanki gözüme ilisti, sanirim bu bitkidendi, cicegi olmayinca hic ilgimi cekmemisti, birdahaki gittigimde dikatlice bakiyim eger cereus ise hic kacirmamak gerekir. Dört gözle bekleyen tüm arkadaslar en yakin zamanda güzel bir gelincik diliyorum.
Tabi resimlerinide biz dört gözle bekliyoruz:), Saygilar

sibelim 02-09-2012 21:33

sevgili cereus severler , yetiştirenler , gönül verenler; resimlerde görüpde beğenmeyen yüreğinin bir köşesinde onu yetiştirme isteği duymayan beni anlayamaz diyorum ve güzel gelininizden allah ın emri ile bir yaprak istiyorum. hepinizin tek tek emeğine sağlık. büyük sabır ve sevgi ile büyütmüşsünüz bitkinizi. sevgi paylaştıkça çoğalır , cereus kardeşiniz olunca bu güzel bekleyişin tatlı yorgunluklarını sizinle yaşamak beni de çok mutlu eder.bir rica daha gelinlerinizin bol bol resimleri lütfen :)

sakdag 02-09-2012 22:16

2 gündür evde değildim, eve gelir gelmez balkona koştum ve süpriz... Bir adet nur topu gibi tomurcuğum olmuş, tamı tamına bir karanfil baharatı taneciği kadar olmuş. Çok mutlu oldum, darısı tüm arkadaşların başına... ;)

selis 03-09-2012 11:01

Aminnnn ;)
Gözün aydın.. :)

incii 03-09-2012 17:52

Aminn!! deyim bende, fakat daha önce bitkiyi elde etmem gerek sonra tomurcuklarini da görürüz insallah:)
Sizinde gözünüz aydin Sagdag, dört gözle resimlerini bekliyoruz. Basligi basktan sonra kadar okumustum, yanilmiyorsam 2012 yilin ikinci gelini olacak.

sakdag 03-09-2012 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1014748)
Aminn!! deyim bende, fakat daha önce bitkiyi elde etmem gerek sonra tomurcuklarini da görürüz insallah:)
Sizinde gözünüz aydin Sagdag, dört gözle resimlerini bekliyoruz. Basligi basktan sonra kadar okumustum, yanilmiyorsam 2012 yilin ikinci gelini olacak.

Fotoğraf eklemeyi ben de isterdim Sn İncii, ancak makinem tamirden bir türlü çıkamıyor. (Başına gelenleri merak edenler bitki delileri başlığında okuyabilir.:) ) En iyisi komşularımdan bir makine bulayım ben... ;) Biricik tomurcuğumu paylaşayım. Gece eve geldiğimde farkettim tomurcuğumu, sabah uyandığımda hemen koştum tekrar yanına, lütfen bir rüya görmüş olmayayım yine...:p Tabi bir de sakınan göze çöp batar derler ya, inşallah sağ salim açtırırım çiçeğimi. ;)

incii 03-09-2012 19:15

Aman aman Allah nazarlardan saklasin, bu kadar üzerine düsmeyin:) Allahin izniyle birsey olmaz insallah. Makinanizi da en kisa zamanda tamirden alin bence, cocuklarin büyüdükleri gibi herani kayit etmek gerek, sonra büyünce ah keske su aninida cekeydim demeyin:)
(Bu arada merak ettim bakalim makinaniza neler olmus birazda o basligi gezineyim)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025