![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Sn. Denizardacan havalar serinlediği için köklenmesi kısmen uzun sürecektir.. Yukarıdaki minik çelikleri şeffaf bir poşetin içine koyup, sıcaklığını muhafaza etmesini sağladım.. 15 gün olmuş ve kök-sürgün gelişimine başlamışlar.. Sizin çeliğinizde henüz bir yumuşama olmadığına göre sera yöntemini deneyebilirsiniz.. Sürekli topraktan çıkarıp bakmak pek bir işe yaramaz, fazla sulamadan bırakın ve unutun.. Mutlaka köklenecektir.. |
Teşekkürler sevgili Selis,
Aslında kazayla minicik oyunck kabı düştü, bu vesileyle gördüm ben de köklenmediğini. Evet ben de sera yapıyım o zaman.;) |
4 Eklenti(ler)
Öncelikle Sayin Zafer beye bana bu iki bitkiyi ulastirdigi icin tekrardan cok cok tesekkür etmek isterim kendisine.
Alıntı:
Size benim celiklerin gelisimlerinden biraz paylasmak istedim... Bana bir ay önce geldiklerinde bende cok korkmustum celikler soguktan ölür diye. 10 gün kadar kargo da kaldi, burda havalar cok serinlemisti, paketi actigimda da uc kisimlarinda kararma vardi celiklerin...... Bügün inceledim, beyaz olanin saksinin disindan baktim hic bir kök görünsü yok, yapraklarinda hava kökleri cikmis, buda benim icin yavas yavas hayata adapte oldugunun iyi bir isaret bence.... ( insallah yanilmiyorum) Eklenti 343966Eklenti 343967 Bu da pembelisi resimde de göründügü gibi saksidan birkac saglam kök görünüyor..... Eklenti 343968 Eklenti 343969 sürec de söyledigim gibi tam bir ay sonra, Saygilar.. |
Ayyyyyyy çok şekerler İnci hanım, çıtı pıtı o bembeyaz köklere bayılıyorum:p
Ellerinize sağlık, umarım benim de böyle olur. Aslında Allaha şükür kolay kolay bitki kaybetmem ben ama böyle özel bitkiler söz konusu olunca heyecan daha bir artıyor. Yalnız benim yaprak böyle dirençli değil:( , ama daha 15 günlük, mevsim de sonbahar olunca, evet biraz daha sabır galiba. Sizin bitkilerin maşallahı var, ben havai kökü farkedemedim ama köklendiği belli zaten, tutunmuş toprağa, harikalar ikisi de iyi günlerde büyütün, büyütelim hep beraber. Teşekkürler, iyi akşamlar. |
Tam 10 gün geçmiş mesajımın üzerinden,
Bir ay bile olmadan ve üstelik de 10 gün öncesine kadar kaybedeceğim korkusu yaşadığım bir gecelik gelinim oldukça sağlıklı bilgi vermek istedim. Küçük bir oyuncak kabından 1,5 lt lit pet şişe ye transfer ettim. Tabi pet şişenin altı delik ve içinde çakıl taşı drenajıyla. Ve de evimde harika bir köşe keşfettim köklendirmeler için. Karanlık, havadar ve de sıcak. Kütüphanenin alt rafı. Henüz sürgün yok ama yaprak tekrar dipdiri ve fazlaca kök var. Gerçi atlasla birlikte , yani kökler kime ait tam bilinmiyor ama ikisi de köklendi diye kabul ediyorum. Bahara kadar da ayırmayı düşünmüyorum:confused: ancak şimdi biraz daha güneşli eski ortamına alsam mı:confused: Zafer beye tekrar teşekkürler, bu mutluluğu tattırdığı için, bir de çiçeğini görsek çıldırırız herhalde. Herkese iyi geceler, bol çiçekli mutlu günler. |
Gözün aydin sevgili Denizardacan, sizin adiniza cok sevindim.
Ne yapmaniz gerektigini size söyleyemem bende cok acemiyim bu konuda ama benim gelinlerimin her ikiside son mesajimdan bu yana bir hayli köklenmis cok sükür. Suan sabah 4 saat kadar günes görüdügü bir camin önüne yerlesetirdim bakalim bu soguk havalara rahmen nasil gelisecek. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar dikim yapalı 2,5 ay oldu. Benim çeliğin son durumu resimdeki gibi.
Bir problem yok gibi görünüyor.Sizce de öyle mi ? Çeliği bana ulaştıran arkadaşıma da teşekkürlerimi iletiyorum. |
Sayın Hilal58 ;
Bir Gecelik Gelin tutmuş görünüyor, uzun bir süre sessiz kalabilir. Toprağı genel olarak kuru -nemli olsun asla çok ıslak olmasın ara ara kurumasına izin verin. Bulunduğu aydınlık seviyesi çok çok iyi. Ellerinize sağlık. Bitkileri saksıya dikerken toprağı elle çok sıkıştırmayın. Saksıyı bir iki kere yere vurarak sağlayacağınız sıkılık yeterli olacaktır. Kök geliştiremiyorlar. |
Yazdıklarınızı dikkate alacağım Sayın bozo.0606.
Sanırım kışı bu şekilde geçirecek.İlkbaharda bir hareketlilik bekliyorum. |
Selamlar
Gündüz yazmıştım ancak yanıt alamadım, Benim de yetiştirmek istediğim nadide çiçeklerden biridir bu nazlı gelin, acaba bana gönderebilecek bir dost var mı |
Alıntı:
Size tam Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas başlığını takip edebileceğinizi söyleyecektim ki zaten oradaki mesajınızı gördüm. Yanıt gelmedi diyorsunuz ama 2 üyemiz size yanıt vermişler. Bazen üyelerin başlıklardaki yazışmalara yanıt vermesi zaman alabilir ama illaki bilgisi olan ve bitkisini paylaşabilecek olan üyeler size yanıt verecektir. Biraz sabır:) |
1 Eklenti(ler)
Sayın Almira'dan gelen Bir gecelik gelin Night blooming cereus bu günkü durumu
iki kök olarak büyümeye devam ediyor. Eklenti 348430 |
1 Eklenti(ler)
Zafer Bey'e teşekkürlerimle ;)
Ankara toplantısından yaklaşık 1,5 ay sonra ;) |
Sevgılı İnci..
Gelen celıklerı dırek topragamı ektınız suda beklettınızmı....
|
Alıntı:
Direk toprak ve iri taneli kum karışımına dikin |
Tesekkurler...
Alıntı:
|
Alıntı:
Mevsim dolayısıyla 30 - 45 gün arasında kendini göstermeye başlar. Bol çiçekli günler. |
Alıntı:
Ben celikleri diktikten bu yana 2 ay dan fazla bir süre gecdi, bizim buralarda havalar son bir aydir hep eksi 5 derecelerde, daha yeni yeni 4, 5 filiz vermeye basladi. Sizin oralarda kis günleri olsa bile yinede hava sartlari cok daha uygundur, daha hizli gelisir diye düsünyorum. Iciniz rahat olsun....... |
1 Eklenti(ler)
Dikeli bir hafta on gün oldu. Gövdesindeki yıpranmış bölümden kök çıkarmış. Toprak altında da kök oluşturmuştur umarım. Eski aklım olsaydı çıkarıp bakardım.:rolleyes:
Eklenti 354656 |
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 20 gün önce bir arkadaştan aldığım (inşallah rengi farklıdır)yeni Night Blooming Cereus-Bir Gecelik Gelin çelikleri.
Eklenti 354774 |
Çeliklere mi bakayım yoksa manzaraya mı, karar veremedim ki ;) Yanında huzur da varsa ben buna HAYAT derim ;)
Neyse sadede geleyim, her ne kadar bir gecelik gelinin farklı renginin olduğunu yeni öğrensem de güle güle büyütün sayın adneser ;) Hep beyaza alışmışız sanki. |
Alıntı:
Sayin adneser, bu manzaryi gördükten sonra aklimdan biran acaba ben benim celiklere haksizlik mi ediyorum ki diye düsündim birden:(.... Son bir ayda sanirim 2 gün anca günes gördük buralarda:). Manzara harika, bol bol günes ihtiyacini görür sizin celikler. Bol cicekli olmasini diliyorum. (Buda bitki delisi katagorisine giriyor sanirim, kendimizin günes ihtiyacina deyil de bitkilerin ihtiyacini düsünyoruz:p) |
Alıntı:
Söylediklerinizde haklısınız hele ikinçisinde ise tamamen haklısınız kendimizden önce çiçekler geliyor ;) |
Alıntı:
Dilek ve temennileriniz için teşekkür ederım eski bir Ankaralı olarak sizi anlıyorum gercekten huzurluyum. |
3 Eklenti(ler)
Bu arada bende evinim bas taclarinin resimlerini cektim...
540ci mesaja yazdigim dan bu yana tam 5 hafta gecmis. Beyaz gelinimde sadece hava kökleri görünüyordu, cok az günes gördügü halde bu güne kadar bir hayli yol aldi her yerinden filizler cikmaya basladi. Bu arada saksiya dikerken, yaptigim tek hata sanirim bu 3 celigi bir sakiya dikmek oldu.... Ilerde biraz daralacaklar gibi sanki:(..... Eklenti 354843 Eklenti 354844 Pembe renkli olani da halen kök gelistiriyor sanirim yaprak kisimlarinda hic bir degistim yok henüz... Eklenti 354845 |
Çok sağlıklı görünüyorlar Sayın İncii.. Maşallah!
|
Sevgili incii; gerçekten çok sağlıklı görünüyorlar ;)
Peki neden hepsinin uç kısımları kesik diye sorsam ? Fazla çelik olsun diye siz mi kestiniz, yoksa öyle mi geldi size ? |
Sevgili gülenmek, bana geldiklerinde kesik di celikler zaten, sadece uc kisimlari kararmisti onlari düzelttim. Ilerde daha yogun bir bitki olsun diye hepsini bir saksiya diktim. Bahara dogru artik daha büyük bir sakisiya almam gerekecek, Sevgiler....
|
2 Eklenti(ler)
Gelinimin yeni çıkan sürgünlerinden birinin ucu kurumuş..
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaslar 543 ve 565 nolu mesajdaki gelinim cok güzel gelisti, simdiye kadar güney cephede teras kapisinin icerisinde duruyor bütün gün günes aliyor.
Sizlerin gelinleri disarda izledigim kadariyla ve günesde duruyor. Acikcasi ben disari cikarmaya halen korkuyorum ;). Sizce disari bahceye alsam bir sorun olurmu ki? Yoksa bu yil icerdemi kalsin ? Kararsiz kaldim dogrusu;) Eklenti 399375 Eklenti 399376 |
1 Eklenti(ler)
Benim gelin İstanbulda kapalı balkonda sürekli boy veriyor keyfi yerinde fakat nedense çiçeklenmiyor.bakalım bu yıl çiçeğini görürmüyüm merakla bekliyorum..
|
harika bir çiçek ama daha çiçeğini göremedim. ekstra yapmam gereken birşey var mı?
|
Alıntı:
İncii Hanım, bitkiniz diatomitte mi dikili acaba? Bitkinin yaprakları çok taze ve narin görünüyor, direkt güneşe alırsanız yanma oluşacaktır. Öte yandan yeterli miktarda güneş, çiçek açmayı tetikleyecektir. Ben de bitkimi henüz balkona almadım, güney cepheli olduğu için aşırı güneş ve nemsizliksiz yapraklara zarar veriyor. Ancak çiçek için balkona almam şart sanırım. |
Sevgili sakdag, bitkimi bu baslikta da kisaca yazdigim Lechuza sistemine ditkim.
Bu sistemi secmem de bitkiler cok güzel gelisiyor ve de türkiyeye izine gittigim de sulama problemim olmamasi icin, cünkü suyu doldurduktan sonra duruma göre bir 3 hafta kadar sulamayi kendi idare ede biliyor.... Benim bitkinin yapraklari cok narin dedigin gibi disariya koyarsam mutlaka o yapraklar yanacak. Madem sizlerinki de halen icerde benimkide dursun simdilik teras kapisi gün boyu hep acik zaten oda havasini ordan aliyor:))). Cünkü disariya alirsam hem cok rüzgarli olcak hemde öglen günesinden korumam mümkün olmucak.... |
Sayın incii,
Bitkinizin gelişimi oldukça güzel. Bence yerine de alışmış ve bunu gelişimine de yansıtmış. Sürekli güneş aldığını da belirtiyorsunuz. Bence bu nedenle kesinlikle yerini değiştirmeyin. Yer değişikliği halinde kendisini yeni duruma uydurmak isteyeceği için gelişimi de azalacaktır. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Almira'dan gelel Night Blooming Cereus-Bir Gecelik Gelin, gelişimleri hızlandı.
Eklenti 400360 Teşekkürler Sn Almira |
Alıntı:
Sayin skaraca, aslinda bende degistirmek istemiyordum, ama resimlerde bir cok arkadaslarin bitkisi disarda oldugu icin acaba bu bitki disarda mi olmasi gerek diye düsünmüstüm, Tesekkür ederim bilgi icin, dediniz gibi oldugu yerde kalsin. Saygilar |
Zafer bey; gönderdiginiz celikleri bugün toprakla bulusturdum, gelismeleri buradan bildirmeye calisacagim size tekrar tekrar tesekkür ediyorum, insallah celiklerim büyür ve bende bu narin cicege sahip olmak isteyen arkadaslara celikler gönderebilirim, saglicakla kalin efendim selamlar...
|
5 Eklenti(ler)
Kargom geldi,
Eklenti 404901 Büyük bir heyecanla paketi actim, :p Eklenti 404902 Ben bir celik beklerken karsimda 4 celik buldum, Eklenti 404903 Uygun harci hazirladim, Eklenti 404904 Saksilara doldurdum, Eklenti 404905 Zafer bey Kralicenizin torunlari emin ellerde, tekrar tesekkür ederim... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025