![]() |
Ah bir de bahçem olsa seve seve dikerdim ama maaleef yok :( Büyük bir saksıya geçirsem de olur her halde?
|
Olur.
|
Tamamdır, teşekkürler :rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Frenk inciri daha yeni yeni çiçeklerini açmaya başladı.
|
4 Eklenti(ler)
En son hali ortasında meleklerin boruları
|
ben bu meyvayı binbir zorlukla poşetle topladım dağlardan eve getirdim komşularaa yemediler çöpe attılar, şimdi okuyunca ne nimet kaçırmışlar üzüldüm :(((
|
Alıntı:
|
opuntia
1 Eklenti(ler)
Dikenlerden kurtulma yontemi var: meyveleri kaynar suda 3 dakika bekletmek lazim ve sonra rahatca elinize dikenler batmadan alabilirsiniz ve soyabilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bana en kolay gelen soyma şekli aşağıdaki gibi ;) Eklenti 573608 |
Alıntı:
|
Beni bu bitkiye bağlayan birşey var yahu çok seviyorum :) İstanbulda rahatlıkla yaşamakla birlikte rutubetli ortamları pek sevmemektedir.
|
Alıntı:
|
Lap inciri , tikenli incir
Alıntı:
|
Pitayaya göre çekirdekleri çok iri.
Tadı güzel de çekirdek ayıklamaktan pek bir şey anlaşılmıyor. Tüm Opuntia türlerinin meyve yapısı aynı mı acaba. Elimde 2 adet somon rengi açan Opuntia var da... |
1 Eklenti(ler)
|
Maksadı nedir acaba? Kurutup ne yapıyorlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çekirdekleri kocaman, sevdim diyemem. Pitayayı tercih ederim. |
ben de diktim opuntia kopardıktan 10 gün sonra diktim. saksının dibine küçük taşlar koydum kumlu ince toprağa diktim. bi kaç damla su döktüm nemlensin diye toprak çok kuruydu çünkü 2 gün sonra biraz daha döktüm galiba yanlış yaptım yarısı sararmış dikerken çok canlıydı nasıl kurtarabilirim balkonda duruyo sabah güneşi alıyor öğlen gölge oluyor acaba yerini mi beğenmedi maşallah kocaman olmuş sizinkiler nasıl bakıyosunuz
|
2 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar bu kaktüsün mor olan meyveleri yeniyor mu, elimde bir kaç tane meyve var ama yenip yenmediğini bilmediğim için öylece bekliyor, sarı meyvesinden tadına bakmıştım ama buna güvenemedim. Teşekkürler
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025