![]() |
Sayın Nurser, uzun olan kaktüsünüz mammillaria elongata olabilir. Diğerlerinin tek tek, yakın fotoğrafları olursa belki yardımcı olabilirim.
Sayın perili, kışın Ankara gibi kışı ağır geçen bir şehirde açık bir balkonda donma olasılığı çok yüksek. O yüzden ısınmayan bir oda ideal gibi duruyor. Ayrıca benim kaktüsler için sulama periyodum yazın haftada, kışın ayda bir. Bu tamamen toprağınıza bağlı. Olabildiğince kurumadan sulama yapılmamalı. Lithopslara gelince, daha bir kaç aydır lithops sahibi olduğum için pek deneyimim yok. Ama ben şu an haftada **** on günde bir sulama periyotlarından birini seçeceğim sonbahara kadar. Ondan sonra kademeli olarak azaltıp kışın tamamen sulamayı kesmeyi planlıyorum. Bakalım gelişimleri nasıl olacak. |
Çok teşekkür ederim Sevgili Selen; yine imdadıma yetiştiniz. Kaktüs gübresini geçen gün aldım. Hemen uygulamaya geçecem. Bir de benim kaktüslerim sabah güneşi alan yerde duruyor. Sabah saatlerinde versem güneşten etkilenir mi?
|
3 Eklenti(ler)
İzmir'de konak'ta kaktüs bahçesindeki kaktüsler yolun iki tarafı bunlarla dolu:)
Eklenti 85013 Eklenti 85014 Eklenti 85015 |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Harika fotoğraflar bunlar. İzmir'de yaşamak varmış meğer. Agave'ler ne kadar büyümüş, son fotoğraftaki hangi tür acaba çok güzel görünüyor. Paylaştığınız için teşekkürler sevgili günebakan.
|
Ben de size öncelikle şurada ki kaktüslerimi gösterdikten sonra şöyle bir öneride bulunacağım Ankara iklimi İstanbul, Kocaeli gibi şehirlerimize nazaran daha az nemli olduğu için ben yazın haftada iki kez suluyorum.
|
Ben isimlerini bilmiyorum ama dediğim gibi sondakine bayıldım gerçekten:)
|
Sn İncifem 1.kaktüsünüzün aşılı kısmı düşmüş maalesef yeniden o tür bir oluşum beklemeyin ama alttaki ne güzel yavru da vermiş, alt kısmının çürümesine ne yapılır bilemedim şimdi ben olsam öyle bırakırdım, saksının boyunu anlayamadım ama küçük bir saksıda olursa köklerini büyütmek için fazla efor sarfetmeyecektir ki bu da iyi birşey.
İkinci kaktüsünüz gayet iyi duruyor ama;) |
Arkadaşlar affınıza sıgınarak bir şey soracagım kaktüslerin hepsi şartlara uyarsa mutlaka çiçek açarmı ?
|
kaktüslerimi balkonuma koydum. sabah güneşini alıyor. Dolayısıyla güneş yakıcı olmuyor. Yeri uygunmudur. Bol güneşli bir yere mi koymam gerekir, yoksa direkt güneş ışığı almamalı mı? Yardımcı olur musunuz? Kaktüsümün birinde hafif buruşma var gibi, güneşle mi alakalı yoksa fazla mı suladım?
|
bu arada kusuruma bakmazsanız "akaçlama" ne anlama geliyor? (cahilliğimi mazur görün lütfen)
|
Merhabalar,Çiçekçiden aldığım "mammaliria" diye tabir edilen kaktüs bitkim aldığımdan bu yana 1,5 ay geçti hiç büyümedi :( acaba sorun ne olabilir?
|
Sn nesecik ben uzman değilim ama bence bu kadar kısa sürede büyümelerini beklemeyin zira büyümüyorlar, normal bence.;)
|
Alıntı:
Ancak bazı türlerin çiçek verecek yaşa gelmesi diğerlerine göre daha uzun sürebilir.Bir mammillaria ilk senesinde çiçek açarken,örneğin echinocactus grusonii'nin açması 60 yıl ,hatta 100 yıl sürebilir. |
Arkadaşlar merhaba. Kaktüslerim sürekli açık balkonumda ve güneş görüyorlar. Büyüdüklerini hissedebiliyorum. Çiçek açtırmak için daha neler yapabilirim? Yoksa çiçek açmaları için uygun zamanı geçtiler mi? Kışı soğuk ama güneş alan bir oda da geçirdiler..
|
merhaba
1 Eklenti(ler)
*** kaktüsseverler. sizce kaktüslerim toprağa girmeye hazırlanmış mı?
|
Sayın COYOTE,
hafta sonu 1.kaktüsümün saksısını ve toprağını değiştirdim. Daha küçük bir saksıya ektim. 2. Resimdeki kaktüsümün toprağı değiştirdim ve ikisine de kaktüs vitamini verdim. Umarım düzelir. Teşekkürler. |
sn ggulday,çoktan hazırlar.bunların hepsinden var bende.hatta soldan ikincisini kışın dikmiştim,tutsun diyede biraz fazla kaktüs besini vermiştim,incecik uzamıştı dalı.geçen hafta başını koparıp saksının dibine koymuştum,o bile tutmuş.yani biraz arsızlar,çabuk tutuyorlar.
|
Sn.ggulday, çeliklerin kesilen yerleri kuruduğunda rahatlıkla kaktüslerinizi dikebilirsiniz ki şuanda kesilen yerler gayet müsait gözüküyor.
Sn.eminetirsi kışın kaktüslerin uyku dönemidir. Yani bitkiye dinlenme şansı tanımak gerek. Bu dönemde forumda da sıklıkla bahsedildiği gibi; kaktüslerimizi susuz ve soğuk ortamda muhafaza ediyoruz. Besin takviyesine ve sulamaya bahar aylarıyla başlamak daha doğru olur. Besin takviyesi bitkiden alınan çeliklerin tutmasından çok bitkinin genel direncini arttırmak için yapılıyor. Zaten bahsettiğiniz gibi arkadaşımızın fotoğrafladıkları kolay köklenen türlerdir. Selamlar. |
teşekkürler eminetirsi ve selenn.. bende 2 gün evvel dikim işlemi gerçekleştirdim ama dikenlerden dolayı toprağa sıkı sıkı tutturamadım. yani saksıyı elime alıyım yerini değiştiriyim desem bütün çelikler sallanıyor:( ne yapmam lazım acaba?
|
Sayın Ggulday sizinle afrika menekşesi sayfasından sonra kaktus genelde de karşılaşmak güzel bir duygu. Affınıza sığınarak kaktüsler hakkında birikimli bilgilerinizden faydalanmak için ufak bir sorum olacaktı. Aslında bu sorumu önceki sayfada sormuştum ama kimseden cevap alamayıp sizi burada farkedince tekrar sormak istedim. Benim kışı normal soğukta ve güneşte yani sınıfımda geçiren çiçek açtığını bildiğim 3 kaktüsümü yazın balkona ve güneşe koyduğum halde açamadılar. Hiç kaktüs sıvı besini kullanmadım. Çiçek açtırmak için neler yapabilirim? Çiçek açmada geciktiler ise de önümüzde ki yıl için tavsiyeleriniz ne olabilir ortam koşulları için? Kaktüs sıvı besinleri için çok fazla bir bilgim yok Sayın Ggulday. Bana sıvı besin olarak belirli bir isim önerebilirseniz çok mutlu olurum...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.fireflyforest.com/flowers/pinks/pink37.html |
2 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar. bu da benim kaktüsüm. ama yakalaşık 1 yıldır böyle. 1 ay önce saksısını değiştirdim. hala sağlıklı ama kaktüsüm acaba niçin yavrulamıyor. ne yapmam gerekir. yavrulamayan bir tür mü acaba. yardımcı olur musunuz? teşekkür ederim.
Eklenti 89032 Eklenti 89033 |
Sevgili duygumit kaktüsünüze gelişmesi ve büyümesi için biraz zaman tanıyın bence. Ancak yeni yerine ve toprağına adapte olacak ve gelişecektir. Uygun koşullar sağlandıktan sonra gelişmemesi için bir engel olmaz. Güle güle büyütün.
|
Sayın Duygumit, fotoğraftan net anlaşılamamakla birlikte sanırım kaktüsünüzü daha iyi güneş gören bir yere koymalısınız.Tepe kısmında bozuk büyüme gözlemliyorum.Bir kaktüsün güneş ihtiyacını ve orantılı olarak sulama ihtiyacını en iyi anlayabileceğimiz yeri dikenleridir.Ortadan yeni çıkan dikenler bir önceki dikenlerden daha küçük olmamalıdır.Eğer yeni dikenler kısa kısa ve seyrekse, sulama fazla ışık az demektir.Dikenler hep aynı sıklıkta ve artan büyüklükte olmalıdır ki kaktüsümüzün formu zaman içerisinde bozulmasın.Aksi taktirde kaktüsünüz armut formunu alabilir.Kaktüsünüzü daha iyi güneş alan bir yere -güneş alan balkon veya pencere içi gibi- koyup toprağı tamamen kurudukça sulamalısnız.
|
kaktüsüm bolca güneş alıyor. balkonda tutuyorum. tepe kısmında dikenleri yok. ve cok kurumadan su vermiyorum
|
Alıntı:
|
bilmiyorum. aldığımızdan beri çok az büyüdü zaten. büyümedi sayılır.
ne yapabilirim? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025