agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Echinopsis oxygona (Kaynana Topuzu) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/27704.htm)

Blues88 11-10-2012 22:58

Çok teşekkür ediyorum, tavsiyelerinizi mutlaka göz önüne bulundurucam..

selis 22-01-2013 11:54

1 Eklenti(ler)
Echinopsis subdenudata..
Minik yavrusu dikenli çıkıyor..

hüseyindincer 29-05-2013 13:46

1 Eklenti(ler)
Bu da benim kaynana topuzum, daha yenî geldi bana üzerindeki tomurcuğuyla birlikte inşallah çiçeğini görmek nasip olur

akçabardak 22-06-2013 09:41

2 Eklenti(ler)
Bu da benim güzelim, üç sene önce dikmiştim, bu sene çiçek açtı.
Diktiğimde ceviz büyüklüğündeydi, şimdi portakaldan biraz daha büyük
ve yavruları da var, bir tane de ufak tomurcuk, açmak için sıra bekliyor.

Zafer İnandıklı 23-06-2013 21:19

1 Eklenti(ler)
Ah bir de ömürleri kısa olmasa...

Maude 11-07-2013 14:04

3 Eklenti(ler)
4 sene kadar önce almıştım kardeşimin evindeki saksıdan üç top. 2.5 yıl kadar önce yurtdışı tayinine gidince, Ankara'daki evimizin güneş alan bir penceresinin önüne öylece kaldı. 7 ay kadar, Ekim-Mayıs ayları arasında annemlerin arada bir sulaması suretiyle kalıyordu yerinde. Ancak ne yavrusu oldu ne de çiçek açtı. Yazları geldiğimde, öğleden sonra bol güneş alan bahçe balkonuma koydum ama pek tadı yok gibi. Saksıları küçücüktü. Toprakla tam dolu olmamakla birlikte resimdeki toprak kaba aktardım Mayıs sonunda. Kökten hemen sonraki bölümleri açık yeşil, normal mi bu durum acaba?

Muda 12-07-2013 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maude (Mesaj 1178674)
4 sene kadar önce almıştım kardeşimin evindeki saksıdan üç top. 2.5 yıl kadar önce yurtdışı tayinine gidince, Ankara'daki evimizin güneş alan bir penceresinin önüne öylece kaldı. 7 ay kadar, Ekim-Mayıs ayları arasında annemlerin arada bir sulaması suretiyle kalıyordu yerinde. Ancak ne yavrusu oldu ne de çiçek açtı. Yazları geldiğimde, öğleden sonra bol güneş alan bahçe balkonuma koydum ama pek tadı yok gibi. Saksıları küçücüktü. Toprakla tam dolu olmamakla birlikte resimdeki toprak kaba aktardım Mayıs sonunda. Kökten hemen sonraki bölümleri açık yeşil, normal mi bu durum acaba?

Kaynana topuzlarınız gayet sağlıklı. Saksı küçük ve yeterli güneş ve su alamayınca çok fazla gelişmiyorlar. Ben büyümeleri için küçük saksılara değil büyük saksılara tüm kaktüslerimi dikmeye çalışıyorum. En çok güneş alan yerde toprağı kurudukça su veriyorum. Gayet sağlıklı bir şekilde gelişiyorlar. Eski büyüklerin bir kısmı yer yokluğundan ve arkadaşlara verdiğim için kalmayınca yeniden büyüyenler çiçek açmaya başladılar. Resimleri küçültmeyi başarınca ekleyeceğim.

Maude 13-07-2013 13:30

Merhaba Muda, ilginiz için teşekkür ederim.Aslında saksısı pek de küçük sayılmaz ama saksının tam boyutunu gösteren fotoğrafı bir türlü ekleyemedim. Ama büyük saksıdan kasıt derinliği az ama çapı büyük bir saksıysa evet bendeki doğru bir seçim değil o zaman. Sulamayı da bu sıcaklarda daha artırmalıyım demek ki. Fotoğraflarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

çılgın kaktüs 06-08-2013 22:09

Neyi var acaba?

1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır baktığım , şirin mi şirin kaktüsüm 1 hafta karanlık ortamda kaldıktan sonra bu hale geldi , şimdi ne yapsam kar olmuyor, bol ışık alan bir yerde bakıyorum ilk başta susuz kaldıgını düşünerek bolcana sulama hatasını yapmıştım ama şimdi akıllandım sulamıyorum, önceden daha şişman ve sağlıklı görünüyordu. ne yapabilirim de bu tatlı kaktüsü hayata döndürebilirim.? Eklenti 432209

kokett 07-08-2013 22:27

Kaktüsünüz hayatta zaten. bundan sonra güney cepheye bakan güneşli bir pencere önünde durmasından başka çare yok sanırım. Sizin de farkettiğiniz gibi ışık alamadığı için şekli bozulmuş. Kaktüsünüz geliştikçe değişebilir diye düşünüyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çılgın kaktüs (Mesaj 1187636)
Uzun zamandır baktığım , şirin mi şirin kaktüsüm 1 hafta karanlık ortamda kaldıktan sonra bu hale geldi , şimdi ne yapsam kar olmuyor, bol ışık alan bir yerde bakıyorum ilk başta susuz kaldıgını düşünerek bolcana sulama hatasını yapmıştım ama şimdi akıllandım sulamıyorum, önceden daha şişman ve sağlıklı görünüyordu. ne yapabilirim de bu tatlı kaktüsü hayata döndürebilirim.? Eklenti 432209

koski 31-08-2013 22:04

Merhaba, diğer saksılara ekmiş olduğunuz minikler ne zaman çiçek açar **** açtı acaba?

selenn 06-09-2013 09:51

Sevgili koski, çiçek açmaları için kaktüslerin belli bir olgunluğa ulaşması gerekiyor. Kaktüsünüz köklü halde başka bir saksıya geçirildiyse daha hızlı gelişecek, yeterli olgunluğa eriştiğinde çiçeklenecektir. Fakat yeni saksılanmış çelik köksüzse çiçeklenme süresi uzayacaktır.

Echinopsis oxygona bakımı ve çiçeklenmesi konusunda kolay bir türdür. Çiçeklenme için yeterli ışık, gerekli sulama ve toprak isteği sağlandığı taktirde sorun yaşamazsınız ama çiçeklenme için belli bir süre telaffuz etmek güç.

hnd76 28-09-2013 19:26

2 Eklenti(ler)
Dün akşam yağmur altında...

Eklenti 444973

Eklenti 444976

hnd76 29-09-2013 15:15

1 Eklenti(ler)
Gündüz gözüyle

Eklenti 445204

jojoba 29-09-2013 17:03

çok güzel bayıldım. kaç senede bu hale geldi?

hnd76 29-09-2013 19:09

Teşekkürler ediyorum. Bu bana komşu teyzeden "al ben değiştiremiyorum dikenlerinden" hediyesi. Sanırım 10 yılı geçkin. Seramik saksısını ise özellikle onun için kendim yaptım. Bir tane daha Echinopsis oxygonam var. Onu da kendi sayfamı açma fırsatım olunca artık…

hira 30-10-2013 11:52

Kaynana topuzumun saksı ve toprağını değiştirmek için uygun zamandamıyım?

Kaktüs bakımında uzmanlaşan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..

Muda 30-10-2013 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1212903)
Kaynana topuzumun saksı ve toprağını değiştirmek için uygun zamandamıyım?

Kaktüs bakımında uzmanlaşan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..

Normalde bahar döneminde değiştirirseniz daha uygun olur. Ancak ben fırsat bulduğum zamanlarda değiştirdiğim için şimdiye kadar problem olmadı. Hatta dün beş tane kaynana topuzu bir arada idi. Onları Bursa gezisinde isteyen arkadaşlara verebilmek amacı ile dün ayırdım. Hala daha yapacaklarım var. Kaynana topuzu oldukça dayanıklı bir tür kaktüs. Saksısını bir gün önceden sulayıp dikenlerinin batmaması için gerekli poşetler vs. ile üst tarafınıza elinizi koyup ters çevirerek saksının kenarını pençere kenarına yavaş yavaş vurarak bir bütün halinde çıkmasını sağlarsınız. Daha sonra istediğiniz saksıya nakledersiniz. Toprak bütünlüğü bozulmayacağı için çok problem olmaz.

hira 29-12-2013 22:17

1 Eklenti(ler)
Tohumları da böyle olurmuş bu güzelin ;)

Eklenti 462599

Bilginiz olsun istedim..

söğütsalkım 22-03-2014 18:18

benim de bir kaynana topuzum var eskiden büyüyordu ama şimdi yavruladı yavrular büyüyor ama anne kaktüs büyümüyor sadece 3tomurcuk verdi kaktüsüm portakal büyüklügünde

hira 22-03-2014 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi söğütsalkım (Mesaj 1262174)
benim de bir kaynana
topuzum var eskiden büyüyordu ama şimdi yavruladı yavrular büyüyor ama
anne kaktüs büyümüyor sadece 3tomurcuk verdi kaktüsüm portakal
büyüklügünde

Ana gövdenin büyümesi için yavruları ayırıyorlarmış. öyle okumuştum. Eğer sizde kaynana topuzunuz büyüsün istiyorsanız yavruları ayırın. Fakat bence yavrularıyla saksıyı doldurunca çok güzel gözüküyor.

söğütsalkım 25-04-2014 19:42

teşekürler Hira.

ayomisan 29-04-2014 13:12

merhaba, kaynana topuzu olan arkadaşlar, çiçek tomurcuğu gözlemlediniz mi?

geçen yıl bu zamanlarda tomurcuğu olan kaktüsümde bu yıl daha iyi baktığımı düşünüyordum ama sanırım olmadı. :(

Şuan direk güneş alan bir yerde değil. acaba direk güneş almasını sağlasam mı?

hira 29-04-2014 13:19

Benim kaynana topuzumda tam dikenlerin olduğu yerde tüylü tüylü küçücük oluşumlar var, sanırım tomurcuklar:) henüz cok küçük oldukları için ve
daha evvel bu kadar yakından görmediğim için emin olamıyorum. bulgur tanesi kadarlar. En sevdiğim 2 kaktüs, 1. kaynana topuzu, 2. paskalya

o nedenle açmasını en çok istediklerim onlar.

akçabardak 29-04-2014 14:10

1 Eklenti(ler)
Kaynana topuzumun çiçek tomurcukları oluşmaya başlamış.

Geçen sene 3 tomurcuk vermişti ama sadece ikisi çiçek açtı, bu sene 6 tane tomurcuk görünüyor bakalım kaç tanesi çiçeğe dönüşecek, aslında saksısı değişmesi gerekir ama dikenlerinden bir türlü değiştiremiyorum, öyle aman aman bakım da yapmıyorum mandalin ağacının altında tutuyorum, yağmur yağdığı zaman sulanıyor yağmadığı zaman da çoğu zaman susuz kalıyor, sulamaya unutuyorum çünki, ara ara güneş alıyor, yarı gölgede arada aldığı güneş yeterli oluyor her halde ki bir şikayeti yok.

ayomisan 29-04-2014 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1277167)
Benim kaynana topuzumda tam dikenlerin olduğu yerde tüylü tüylü küçücük oluşumlar var, sanırım tomurcuklar:) henüz cok küçük oldukları için ve
daha evvel bu kadar yakından görmediğim için emin olamıyorum. bulgur tanesi kadarlar. En sevdiğim 2 kaktüs, 1. kaynana topuzu, 2. paskalya

o nedenle açmasını en çok istediklerim onlar.

evet evet o tüycükler kesin çiçek tomurcuğudur :) gözünüz aydın :)

ayomisan 29-04-2014 16:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1277181)
Kaynana topuzumun çiçek tomurcukları oluşmaya başlamış.

Geçen sene 3 tomurcuk vermişti ama sadece ikisi çiçek açtı, bu sene 6 tane tomurcuk görünüyor bakalım kaç tanesi çiçeğe dönüşecek, aslında saksısı değişmesi gerekir ama dikenlerinden bir türlü değiştiremiyorum, öyle aman aman bakım da yapmıyorum mandalin ağacının altında tutuyorum, yağmur yağdığı zaman sulanıyor yağmadığı zaman da çoğu zaman susuz kalıyor, sulamaya unutuyorum çünki, ara ara güneş alıyor, yarı gölgede arada aldığı güneş yeterli oluyor her halde ki bir şikayeti yok.

demek tomurcuklanmalar başlamış, benimkisinde olmadığına göre bu yıl açmayacak.... :(
maşallah sizinki de kocaman :)

ben gözüm gibi bakıyorum ondan açmaz.her gün fısfıslıyorum az az :( kuru görünce dayanamıyorum.

acaba üstündeki yavruları kopartsam çiçek açmasına yardımcı olur mu?
geçen yıl balkon kenarlarında dururken açmıştı ;)

akçabardak 29-04-2014 17:38

Sevgili ayomisan ümitsizliğe kapılmayın bence daha yeni yeni tomurcuklanmaya başlamışlar benim ki bu sene erken başlamış olabilir.

Geçen senekiyle kıyaslarsak Haziranın 22 sinde açmış, tomurcuklanma dönemi ne zaman başladı ne kadar sürdü ilk defa geçen sene açtığı için, hiç beklemiyordum çiçek açmasını, hal böyle olunca da tomurcuklanma dönemini takip edemedim.

O yüzden sizde endişelenmeyin bence bakarsınız size sürpriz yapabilir, yavrular hakkında ise hiç bir fikrim yok benim 5-6 tane yavrusu var şu an üzerinde, öylece duruyorlar.

confuest 12-05-2014 10:27

bu tür forumda herkeste var bir bende yok :)

ayomisan 13-05-2014 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi confuest (Mesaj 1282801)
bu tür forumda herkeste var bir bende yok :)

isterseniz sizin de olabilir. minik bir yavru yollayabilirim :)

confuest 14-05-2014 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayomisan (Mesaj 1283303)
isterseniz sizin de olabilir. minik bir yavru yollayabilirim :)

çok teşekkür ederim, sayın Zafer İnandıklı bey saolsun gönderdi kaynana topuzu bugün kargoyu aldım fotografını paylaşırım yakında burdan :D

A_NOMAD 14-05-2014 18:43

1 Eklenti(ler)
Bu da benim, minicik boyuna bakmadan üzerinde 30'dan fazla yavru barındıran topuzum ;)
Çiçek açmaya yönelik bir girişimi olmasa da...

confuest 14-05-2014 19:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1283741)
Bu da benim, minicik boyuna bakmadan üzerinde 30'dan fazla yavru barındıran topuzum ;)
Çiçek açmaya yönelik bir girişimi olmasa da...

sizinkisi tüm enerjisini yavrulamaya harciyor anlasilan çiçek açacak gücü kalmıyor :D

A_NOMAD 14-05-2014 20:15

Sormayın :D
Zaten 'ben çiçek açacağım' dese bile neresinden açacak garibim, o kadar çok yavrusu var ki beni hayretler içinde bıraktı ;)
Ben de dua ediyordum, inşallah 1-2 yavru yapar diyordum, böyle gani gani kabul olacağını bilseydim birkaç da çiçek isteği eklerdim ama artık geç oldu :D

confuest 14-05-2014 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1283770)
Sormayın :D
Zaten 'ben çiçek açacağım' dese bile neresinden açacak garibim, o kadar çok yavrusu var ki beni hayretler içinde bıraktı ;)
Ben de dua ediyordum, inşallah 1-2 yavru yapar diyordum, böyle gani gani kabul olacağını bilseydim birkaç da çiçek isteği eklerdim ama artık geç oldu :D

cok guzel bir görüntüsü olmuş ama bence böyle, çiçek açmasına gerek bile yok :p Benim de kaynana topuzlarım bugün elime ulaştı bakalım benimkiler napacak bu yaz :rolleyes:

A_NOMAD 14-05-2014 20:26

Umarım sizin topuzlarınız da çok iyi gelişirler, seneye de kısmetse benim yavrular kadar çok çiçek verirler size :D

hira 16-05-2014 12:42

2 Eklenti(ler)
Bunlarda bendekiler... büyük olanı çiçek açacak sanıyorum, üzerinde tomurcuğa benzeyen şeyler var. emin değilim yinede.. ilk defa kaynana topuzum oldu;)

sonkez 16-05-2014 16:35

Umarım yakında açarak seni sevindirirler sevgili hira...

musk 16-05-2014 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1284298)
Bunlarda bendekiler... büyük olanı çiçek açacak sanıyorum, üzerinde tomurcuğa benzeyen şeyler var. emin değilim yinede.. ilk defa kaynana topuzum oldu;)

4. boğumun üst kısmındaki kabartı kesinlikle çiçek.

hira 31-05-2014 21:57

1 Eklenti(ler)
bi sürü tomurcuğum var;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025