agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Rhipsalidopsis gaertneri-Easter Cactus (Paskalya Kaktüsü) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/26804.htm)

ezo 07-07-2011 08:08

Benim Paskalya çiçeğimin dalları toprakla birleştiği yerden kopuyor. Bu sabah farkettim. hemen hemen hepsi elimde kaldı. Yapabileceğim bir şey var mı?

merkürvenüs 07-07-2011 11:58

Toprak attında kalan kısım çürümüş olmalı sn.ezo o yüzden elinizde kalıyordur.Emin olmak için toprağı hafifçe eşeleyip bakın bence. Hem toprak havalanmış olur hemde çürümeyen kısım varsa belki kurtarabilirsiniz...

Cizmeli Kedi 06-10-2011 07:45

Ben de yazın denemek için bir yaprak edinip bir saksının kenarına dikmiştim. Hiç umudum yoktu ama tuttu. Şimdi kendi saksısına almak istiyorum ama doğru zaman mı? Toprak önerileriniz nedir?

Cizmeli Kedi 06-10-2011 09:02

Bir de varyete hakkında biraz aklım karıştı. Bendekinin yaprakları şuna benziyor: http://img99.imageshack.us/img99/204...a3513053sq.jpg

http://www.agaclar.net/forum/69523-post62.htm

Aşağıdaki tabloya bakarak benimkinin ince uzun yaprak yapısından dolayı paskalya çiçeği varyetesinden olduğunu düşündüm doğru mudur?

http://www.agaclar.net/forum/attachm...0928-adsiz.jpg

sariefe 26-10-2011 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cizmeli Kedi (Mesaj 866764)
Bir de varyete hakkında biraz aklım karıştı. Bendekinin yaprakları şuna benziyor: http://img99.imageshack.us/img99/204...a3513053sq.jpg

... tabloya bakarak benimkinin ince uzun yaprak yapısından dolayı paskalya çiçeği varyetesinden olduğunu düşündüm doğru mudur?


Sayın Cizmeli Kedi, paskalya ile yılbaşı ilk önce çiçeğinden ayrılır. Bu iki bitki tamamen farklı çiçek yapısına sahiptir. Tabloda çok açık olarak gözüküyor. Sizin eklediğiniz fotoğraftaki bitkinin cinsi çiçeğine göre bir Schlumbergera, türü de yaprak yapısına göre russelliana' dır.

SerDag 28-10-2011 11:12

sayın sariefe, bilgilendirici mesajlarınız ve tablolarınızdan çok faydalandım. şu an bende bir schlumbergera russelliana bir de rhipsalidopsis gaertneri var. bu iki bitkiyi çevremdeki insanlar da çok karıştırmaktaydılar bu sayede onlar da doğru ayrımı öğrendiler.

bendeki schlumbergera torfa dikili durumda gelmiş olsa da 3 ayda bir tomurcuklanıyor, sukulent toprağı buldum ve değiştirmemden bitki hoşlanır mı emin olamıyorum. kuzey penceresinde 1 yıldır ve hayatından memnun. biraz yavaş yaprak çıkarmakta. forumda pek gür, sırma saçlar gibi demet demet schlumbergera'lar gördüm gözüm gönlüm açıldı. emek veren herkesin emeğine sağlık.


l i t t l e gardener

sariefe 28-10-2011 22:12

Sayın SerDag, işinize yaramasına sevindim.

Toprak bir bitki için hayati öneme sahip bir unsur değil. Öyle ki topraksız tarım diye de birşey var. Tabi toprağın da örtücü vazifesinden sonra bitki üzerinde önemli etkileri var. Belli bir zaman sonra özelliğini kaybetmesi bazı sorunlara yol açacaktır. Bu nedenle tazelenmesi ya da takviye edilmesi gerekir. Genelde bir çok bitki için 2-3 senede bir toprak değiştirilmesi önerilir. Burada kasıt tam toprak değişimidir ama ben sizin endişelerinizi anlayarak ve de hak vererek eski toprağın ve yeninin yarısını karıştırarak elde edeceğiniz karışımı kullanmanızı tavsiye ederim. Bu haliyle bitkinizi olası adaptasyon sorunundan bir nebze de olsa korumuş olursunuz. Bu uygulamayıda 2-3 yılda bir önerilen tam değişim yerine 1-2 yılda bir yaparsanız daha sağlıklı bir bakım yapmış olursunuz diye düşünüyorum.

Tomurcukların sebebini ise sizin de belirttiğiniz gibi bitkinizin 1 yıldır mevcut yerinde hayatından memnun olmasına bağlıyorum. Öyle ki uygun sıcaklık ve ışık hatta besin sağlanmış ki bitkiniz size tomurcuklarıyla gülümsemiş.

Biraz yavaş yaprak çıkarma olayına gelince tamamen mevsimle alakalı. Bu bir sorun değil. Gerekli dinlendirmeleri ve bakımı yaptığınızda ilk baharla birlikte daha da gelişecektir. Forumdaki gelişmiş bitkilerle arasındaki tek fark zaman. Sarf edilen emeğe gelince fazlasını vereceğinize şüphem yok.

SerDag 29-10-2011 00:50

sayın Sariefe ilginize ve bilgilendirici yanıtınıza çok teşekkür ederim. bugün dediğiniz gibi paskalyanın köklerini çok silkelemeden, tuttuğu torftan çok sökmeden, sadece en altta hiç kök yapmadığı torfu alarak sukulent toprağına diktim. azıcık da su verdim. üzerinde zaten tomurcuk yok, ondan cesaret aldım.:) bitki sadece 2 yaşında ve ilk yıl çok sıcakladığı odalarda dolaştı, ufacık kalıp yumuşamıştı. şimdi toparlıyor. inşallah çiçeğini de görürüz.
pekçok yılbaşı ve paskalyayı büyük saksılarda görüyorum. çiçeklenme için saksıda sıkışma, orta ya da ufak boy saksıda tutma noktası bu bitkiler için de geçerli midir? bana büyük saksılarda geldiler, bugün değiştirirken gördüm ki alttan 3-4 parmak toprağa erişmemiş bile daha. tekrar çok teşekkür ederim ilginize.


l i t t l e gardener

aygün 29-10-2011 13:05

Geçen kış hatta buzamanlardan başlayarak içeride sabah ışığı alan bitkim tomurcuklarından sadece birini açmış diğerlerini dökmüştü. Yazı balkonda öğleye kadar güneş alan bir yere aldım yerini sevdi, gelişti.

Şu an aynı yerde ve tomurcuklanmış durumda. Ama hava soğuk. Doğrusu kaygılanıyorum.
içeri alsam mı, karar veremedim. Yine dökmesinden çekiniyorum.

Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Cizmeli Kedi 29-10-2011 19:58

Benim nazlım da balkonda duruyor şimdilik. Ben de içeri mi alsam orada mı bıraksam karar veremiyorum.

Sayın serdag, sizden cesaret alarak ben de yarın saksı değişimi yapacağım. Şu anda başka bir bitkinin yanında ekili birkaç yaprağım var sadece, kendi evine taşınsın artık değil mi;)

SerDag 29-10-2011 23:44

sayın aygün, yerini değiştirmeyin. tüm tomurcukları dökülür. balkonunuz camlı mı? bu bitki soğuğa bir nebze dayanıyor. o havaya rağmen tomurcuklandıysa zaten dayanıyordur. -10 C'lere falan hemen düşmeyecek havalar.

sayın cizmelikedi, eğer tomurcuk yoksa alın. varsa dokunmayın. saksı büyük olmasın. eğer sadece birkaç yapraksa azıcık daha gelişmesini bekleseniz? yavruyken saksı değişiminden sonra zorlanabilir kuzucuk. merak etmeyin çok kök yapmıyor. biraz geliştirsin kendini derim ben sanki.. ama siz bilirsiniz tabii.
bol çiçekli günler,


l i t t l e gardener

aygün 30-10-2011 00:17

Sayın Serdag, ilginize teşekkür ederim.
Hayır balkonum camlı değil.
Bu arada tomurcuklardan önce yeni yaprak oluşumlarına da başlamıştı. Durumu iyi aslında.

Yer değişiminden kötü etkilenebileceğini tahmin etmiştim. Doğru düşünmüşüm demek.
Bu durumda çiçeklenmesini beklemekten başka seçenek yok gibi.

Cizmeli Kedi 30-10-2011 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SerDag (Mesaj 874492)

sayın cizmelikedi, eğer tomurcuk yoksa alın. varsa dokunmayın. saksı büyük olmasın. eğer sadece birkaç yapraksa azıcık daha gelişmesini bekleseniz? yavruyken saksı değişiminden sonra zorlanabilir kuzucuk. merak etmeyin çok kök yapmıyor. biraz geliştirsin kendini derim ben sanki.. ama siz bilirsiniz tabii.
bol çiçekli günler,


l i t t l e gardener


Sayın SerDag, şimdiki saksısı çok büyük. Onu başka bir bitkinin yanına köklenir mi acaba diye ekmiştim. Başka toprağım yoktu o sıra. Şimdi tuttu ama dibine ektiğim bitkimde beyaz pamukçuklar oldu. Öldü bitkim. Biraz da o yüzden acele ediyorum aslında. Tomurcuğu yok, Tek bir yaprak ucunda birkaç salkım yapraktan oluşuyor sadece henüz. İyi gelişmesini istediğim için ayırayım diyorum. Şuanki hali şöyle:

http://3.bp.blogspot.com/--2OM2CZ9Qd...0/IMG_0049.jpg

Onun için aldığım saksı 0,9 Lt. Uygun mudur yoksa daha küçüğünü mü bulayım? Ya da kalsın mı yerinde? Siz ne önerirsiniz?

SerDag 02-11-2011 19:49

sayın çizmelikedi, eğer ektiğiniz saksıdaki asıl bitki beyaz pamukçuklar (büyük olasılıkla unlu bit idi) nedeniyle öldüyse hemen alın o yavruları derim. o saksıdaki toprağı mümkün mertebe kullanmayın. minicik bir saksıya sukulent toprağıyla bu kuzucuğu ekin. azıcık da su verin. güzel bir ışık görsün. 0,9 Litre gözümde pek canlanmadı ebat olarak ama bir komposto/hoşaf kasesi çapından geniş olmasın derim.

sayın aygün evet tomurcuklandıysa mutludur. dursun yerinde. çiçekleri bitsin, o zamanki havalara göre düşünelim. 6-7 C'lerin altına düşmüyorsa orada kalması mümkün. istanbulda o kadar kuru ayaz olmuyordur sanırım.


l i t t l e gardener

sariefe 02-11-2011 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SerDag (Mesaj 874067)
...

pekçok yılbaşı ve paskalyayı büyük saksılarda görüyorum. çiçeklenme için saksıda sıkışma, orta ya da ufak boy saksıda tutma noktası bu bitkiler için de geçerli midir? bana büyük saksılarda geldiler, bugün değiştirirken gördüm ki alttan 3-4 parmak toprağa erişmemiş bile daha. tekrar çok teşekkür ederim ilginize.

Sayın SerDag; küçük saksı dolayısıyla az toprak ve bunun yol açtığı kısıtlı şartlar bitkilerin çiçeklenmesini, tohumlanmasını ya da meyve vermesini tetikleyen bir faktördür. Bitkinin hayatı ne kadar zorlaşırsa, yaşamı ne kadar tehlikeye girerse bitkinizin, neslinin devamını sağlayacak tohum dolayısıyla çiçek verme eğilimi artar (çiçekli bitkilerde). Diğer yandan büyük saksı bitkinizin enerjisini toprak altında harcayıp kök geliştirmesine, küçük saksı bitkinizin enerjisini toprak üstünde harcayıp dal geliştirip boy atmasına sebep olur. Yalnız dikkat edin. Ben kimseye bitkinizin çiçek açması için düdük gibi bir saksıya ekin ve kökleri boğun demiyorum. Benim dediğim saksınız bitkinize tam otursun. Ne 1 numara büyük ne de 1 numara küçük olsun ;)


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 874160)
Geçen kış hatta bu zamanlardan başlayarak içeride sabah ışığı alan bitkim tomurcuklarından sadece birini açmış diğerlerini dökmüştü. Yazı balkonda öğleye kadar güneş alan bir yere aldım yerini sevdi, gelişti.

Şu an aynı yerde ve tomurcuklanmış durumda. Ama hava soğuk. Doğrusu kaygılanıyorum. İçeri alsam mı, karar veremedim. Yine dökmesinden çekiniyorum.

Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Sevgili aygün, geçen sene ki tomurcuk dökme olayı tahminimce bitkinizin içerde olmasından değil olduğu yerde hareket ettirmenizden olmuştur. Çünkü bu sayfalarda defalarca söylendiği gibi bu bitkiler yer değişimlerine çok hassaslar ve eğer tomurcukları varsa ya gelişimini durdururlar ya da dökerler.

İstanbul' da şu sıralar hava sıcaklığı gece +10 ları görüyor. Bu bitkinize şimdilk zarar vermez. Bir iki haftada da tomurcukların çiçek açacağını düşünürsek hiç ellemeyin. Bırakın çiçeklerini açsın. Çiçeklenme bitiminde de sıcaklık 0' ın altına düşmeden içeriye alın. Yine mümkün olan en serin yere koyarsanız bitkiniz dinlenir buda sağlığı için daha iyi olur.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cizmeli Kedi (Mesaj 874335)
Benim nazlım da balkonda duruyor şimdilik. Ben de içeri mi alsam orada mı bıraksam karar veremiyorum.

Sayın serdag, sizden cesaret alarak ben de yarın saksı değişimi yapacağım. Şu anda başka bir bitkinin yanında ekili birkaç yaprağım var sadece, kendi evine taşınsın artık değil mi;)

Sayın Cizmeli Kedi, sizin nazlınız henüz bir çelik. Kök gelişimi zayıf, dayanıksız. Bence saksı değişimi konusunda o kadar cesur olmayın. Şartlarınız aynı olmadığı gibi ortada başarılmış bir durum da yok henüz. Sayın SerDag 15 gün sonra toprak değişimi bitkime iyi gelmedi derse ne olacak? Ki mevsim saksı değişimi için uygun değil. Yine de kendi evine taşımak isterseniz, bitkiyi sarsmadan kalıp olarak çıkarın ve aynı şekilde yeni saksıya koyun. Yani toprak değişimi değil saksı değişimi yapın.


Bu arada dipnot; bitkilerimiz tomurcuklanma dönemindeyse suyu azaltıyoruz. Çiçeklenme geçince iki hafta kadar su vermiyoruz. Çünkü bu bitkiler çiçeklenme döneminden sonra dinlenme dönemine giriyor. Tabi ki bu söylediklerim sert, diri, dayanıklı, formlu sağlıklı bitkiler için geçerli.

Cizmeli Kedi 04-11-2011 16:34

Sn. SerDag ve Sn. sariefe, ilgi ve alakanızdan dolayı minnettarım sizlere. Her ikinizin de dediğini yapacağım. Şöyle ki: Çeliğimi çok sık izleyeceğim ve eğer hastalık bulaşması, ya da çeliğin gelişiminin durması gibi olumsuz bir gelişme görürsem hemen ayırıp şansımı deneyeceğim. Umarım bahara kadar kazasız belasız gideriz. Tekrar teşekkürler bilgilerinizi paylaştığınız için.

SerDag 04-11-2011 23:57

evet sayın sariefe çok haklı. benim paskalyanın saksısı acaip büyüktü, yarım boy ufağa almak çiçeği sarsmadı gözüküyor çünkü alttan 3-4 parmak toprağa daha kök yapamamıştı bile. onları aldım. sahiden saksı bitkiye büyükmüş.
diğer schlumbergera'mın çiçekleri patlamaya başladı efendim. resimlerini yakında koyacağım. onun saksısı daha normal bir ebat.
bir soru: tomurcukluyken su miktarını azaltmalı mıyız? çiçeklenme bitince azaltmayı uygulayacağım, ancak tomurcuk varken ne kadar su versem bilemedim.


l i t t l e gardener

sinan yavuzz 12-02-2012 14:41

1 Eklenti(ler)
yaklaşık bir 2 ay önce eminönünden aldığım yılbaşı çiçeğimin bugün saksını değiştirdim mevsimi değil ama toprağı çok kötüydü dayanamadım değiştirdim bakalım ne olcak inşallah ölmez :rolleyes:
bu resim saksısı değiştirilmiş hali

selcuk44 15-02-2012 01:01

2 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı

selcuk44 15-02-2012 01:03

1 Eklenti(ler)
***********

selcuk44 15-02-2012 01:09

1 Eklenti(ler)
*********

selcuk44 15-02-2012 01:10

1 Eklenti(ler)
*******

Gül Batur 15-02-2012 02:05

Sayın Selcuk44 paskalyalarınız çok güzeller inşallah bütün tomruklar hepsi açar.

suatpelen 15-02-2012 07:47

Sayın selçuk44,bu güzelliklerle buluşmanızda katkım olduğunu düşündüğünüz için teşekkür ederim. paskalyaların en güzellerni almışsınız.çok istiyordunuz Allah gönlünüze göre verdi.tomurcuklarını.dökmez,dolu dolu açarlar inşallah.paskalyaların,katlı olanları var.bende onları bulmaya çalışıyorum ama kaç yıldır bulamadım.neyse elimizdekilerle,mutlu olalım.iyi günler.

selcuk44 15-02-2012 11:41

Sayın Gül hanım ,mesajınız için çok teşekkür ederim, hemen güneşe koydum, olabildiği kadar da kımıldatmamağa çalışıyorum inşaallah çiçeklerini görürüz .

Şimdi kavuniçi renklisi peşindeyim sizde olduğunu biliyorum zaten ilk defa sizde görmüştüm inşaallah bulurum.

Saygılarımla,

mmanager 15-02-2012 12:42

İyi günler selçuk44 bey ben de sizin gibi kavuniçi renkte olanını çok aradım artık dayanamadım praktiker mağazası koçtaş ve A101 market gibi çiçek satan mağazaların tüketici dilek ve şikayetleri bölümüne attım en sonunda praktikere geldi hemen aldım ama şimdi çiçeği soldu tekrar seneye inşallah saygılar

selcuk44 15-02-2012 16:57

Sayın suatpelen,iyi akşamlar ,inanın sizin ikazınızla ben büyük marketlerde paskalya kaktüsü aramağa başladım ve yönlendirmenizle de şimdi saydım 9 saksı almışım.Onun için size bir defa daha çok teşekkür ederim yoksa tayinleri Bursa'ya çıkan küçük kızım Sinem'in hazırlıklarını rahat yapabilmesi için evde bir yaşındaki torunum Ela'mıza bakıyordum ve gezemediğim için de büyük marketlerden hiç haberim olmuyordu.Yardımlarınızı unutamam.

Katlı yılbaşı kaktüsünü ben de internette çok gördüm ama Türkiye'ye hiç ithal edilmedi ancak yurt dışından getirtebiliriz.

Toplantılarda görüşmek üzere sağlıklar dilerim

selcuk44 15-02-2012 18:36

Sayın manager,vallahi kavuniçi renkli paskalya kaktüsü sahip olduğunuza inanın kendim sahip olmuş gibi çok sevindim.İnşaallah sağlıklı başarılı ve mutlu günlerde uzun seneler bol bol çiçeklerini görürsünüz.

Dün aldığım paskalya kaktüslerimi incelerken bitkiyi korumak için kullanılan jelatınlere baktım ithal eden firma İzmir'de ''Nema çiçekcilik'' hemen telefon ettim ve kavun içi renkli var mı diye sordum ancak bu gelen tırdan çok az çıkmış ,fakat 27 veya 28 şübat gibi gelen tırdaki mallarımızı dağıttığımız marketleri takip edin dediler. Umartm önümüzdeki günlerde bulabiliriz .

En iyi dileklerimle,

selcuk44 15-02-2012 18:38

İyi Akşamlar bardaklarda köklendirmeğe çalıştığım paskalya kaktüsü resimlerini aşağıda sunuyorum .
Bu gün fark ettim küçük küçük köklenmeler başlamış

selcuk44 15-02-2012 18:41

2 Eklenti(ler)
resimler geliyor

idurgun 16-02-2012 21:41

Geçen yaz tatile çıkacağımız için köyde teyzemin ellerine bıraktığım yılbaşı çiçeğim. Geri almayı düşündüm ama kalması daha şık olacak diye bıraktım. Bakalım bu sene nasıl açacak.
http://www.adabahcem.com/wp-content/...02/yilbasi.jpg

sariefe 17-02-2012 02:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idurgun (Mesaj 912736)
Geçen yaz tatile çıkacağımız için köyde teyzemin ellerine bıraktığım yılbaşı çiçeğim. Geri almayı düşündüm ama kalması daha şık olacak diye bıraktım. Bakalım bu sene nasıl açacak.

Bitkiniz yılbaşı kaktüsü değil, paskalya kaktüsüdür sayın idurgun.

GÜLSEN_ 17-02-2012 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idurgun (Mesaj 912736)
Geçen yaz tatile çıkacağımız için köyde teyzemin ellerine bıraktığım yılbaşı çiçeğim. Geri almayı düşündüm ama kalması daha şık olacak diye bıraktım. Bakalım bu sene nasıl açacak.
http://www.adabahcem.com/wp-content/...02/yilbasi.jpg

tek kelimeyle muhteşem yok böyle bi güzellik darısıda bizlere inşallah, Selçuk bey bizim paskalya kaktüslerimizde böyle açar inşallah.

çiçeksever 17-02-2012 16:04

Maşallah.Çok güzel açmış

vehibe 17-02-2012 17:46

Paskalya kaktüsü.
 
Bendeki kırmızı paskalya bunun aynısı ama çiçekleri daha ufak.:(
Buna Maşallah diyelim.

selcuk44 17-02-2012 17:56

Gülsen Hanım ,bir kırmızı ve bir de beyaz paskalya kaktüslerinizi aldım,Bu gün küçük kızımı ve torunumu Bursa'ya yolcu ettiğim için çok teleşlı idik dolayısıyla resimlerini yarın beğenilerinize sunacağım kısmet olursa, Ama çiçekleri Sayın idurgün'nün paskalya kaktüsü çiçekleri kadar büyük değil ama çiçekleri kesinlikle ayni renk ,umarım bol sıvı kaktüs gübresi ile 6 ay içinde böyle güzel çiçekler göreceğiz

İyi akşamlar,

Gül Batur 17-02-2012 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selcuk44 (Mesaj 912057)
Sayın Gül hanım ,mesajınız için çok teşekkür ederim, hemen güneşe koydum, olabildiği kadar da kımıldatmamağa çalışıyorum inşaallah çiçeklerini görürüz .

Şimdi kavuniçi renklisi peşindeyim sizde olduğunu biliyorum zaten ilk defa sizde görmüştüm inşaallah bulurum.

Saygılarımla,

Sayın Selçuk 44 , Ben de olduğunu yazmışsınız bildiğiniz gibi paskalyalar çok hassas birtkiler ne yazıkki bende görmüş olduğunuz 3 paskalya dan 2 tanesi kurudu. Canlı olanın da rengi hakkında bir bilgim yok. Eğer kavuniçi açarsa ben de burada sizlerle paylaşırım.

selcuk44 17-02-2012 20:30

Sayın Vehibe hanım ,mesajınız için çok teşekkür ederim ,önce rahatsızlığınız dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.

Bardakta bulunan paskalya kaktüslerimin kökleri biraz daha uzaması için bekliyorum sanırım önümüzdeki hafta ortası toprakla buluşturacağım,çok haklısının geçen ''defa nasıl olsa sudan çıktı'' diye düşünüp çok sulamıştım ve neticede çürüdüler,ama şimdi sizinde önerilerinizden destek alarak sulama konusunda çok hassas davranacağım

İyi akşamlar ve sağlıklar dilerim.

selcuk44 17-02-2012 20:45

Sayın Gül hanım .

elinizdeki paskalya kaktüslerinizi kaybetmenize çok üzüldüm çok haklısınız hakikatten çok nazlı oluyorlar eğer yetişme şartlarına dikkat edilmezse,ben de onu için bu gün itibariyle (elimde daha evvel almış olduğum ve renkleri henüz belli olmıyanlar hariç) 4 saksı beyaz ve 5 saksıda kırmızı tam dokuz saksı paskalya kaktüsüm var(abarttığımın farkındayım ama gözüm anca bu kadar fazla saksı alınca biraz tatmin oldu ve bu huyumdan vazgeçemiyorum)dolayısıyla ürettiklerim de dikkate alınırsa bütün isteyen üye kardeşlerimle paylaşacağım kadar paskalya kaktüsüm var ve kıpkırmızı ve beyaz açmış çiçekleri karşısında bir bardak çay içmek benim için çok keyifli oluyor ve çay bardaklarının sayısı tabiiki bir bardak ile sınırlı kalmıyor. Ama kavun içi renklisini bulursam da en az üç saksı alacağım ve bulmak içinde her türlü girişimi yapıyorum.

İyi akşamlar ve sağlıklar dilerim.

Saygılarımla,

selcuk44 18-02-2012 15:36

Paskalya kaktüsü
 
4 Eklenti(ler)
Sayın GÜLSEN hanım İyi günler,
Sizin için seçip aldığım paskalya kaktüslerinin resimlerini beğenilerinize sunuyorum, umarım sağlıklı uzun seneler bol bol çiçeklerini görürsünüz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025