![]() |
Sevgili oguzhan
Benim 1 parmak boyundaki yılbaşı ciceğimde boyuna bakmadan açmaya yeltenmiş. Teşekkürler sana:)) |
Seneye daha güzel açar :) Eğer güneş gören bir yere koyarsan loplar daha çoğalır.
Ne demek rica ederiz. :) |
2 Eklenti(ler)
Bu mevsimde açtıklarını pek görmemiştim, sanırım gölgeli biryerde kaldıklarından geciktiler; zaten ticari seralarda bu gölgeleme uygulamalarıyla bitkileri mevsimi dışında da açtırmayı sağlıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Buda benden..Bu yıl çiçeklerim çok neşeli maaşallah..
|
3 Eklenti(ler)
Açtılar.:D
|
Minicik bir saksıda ekili o saksıda sardunyaların olduğu saksı üstünde sardunyaları suladıkça(haftada 1) sulanıyor. Toprağı çok süzek suyu koyarkoymaz alttan çıkıyor o yüzden altaki saksıya biraz gömdüm.sabahtan öğleye kadar güneş alıyor. Arada sardunyalara verdiğim sıvı gübreden onada döküyorum. 2yıldır bende geçen yıl yazın kurumuştur diye düşündüm zira ayda 1 zor suyu gördüler.Bukadar başkada bir şey yapmadım. Diğeri hala açmadı beyaz uzun uzun açanı var umarım oda açacak.
|
Benim canavarlar
2 Eklenti(ler)
|
son çiçeklerden
1 Eklenti(ler)
|
Rhipsalidopsis gaertnerii
2 Eklenti(ler)
Rhipsalidopsis gaertnerii olabilir . Şu an çiçekli , ama ikisi biraz farklı ;)
|
çiçekleri çok güzel nasıl farklı anlayamadım çiçekleri birbirine benziyor
|
Yarın çiçek açmamış iki örneğini yan yana çekerim , tek karede fark daha belirgin olur ;)
|
Paskalya kaktüsü
3 Eklenti(ler)
Paskalya kaktüsü
Eklenti 142669 Eklenti 142670 Eklenti 142671 farklı değil mi ? çiçekleri aynı ama büyükllükleri farklı . |
dediğiniz gibi sürgünlerine bakınca farklılıkları anlaşılıyor ben çiçeklerinden anlayamamıştım.
|
Paskalya yılbaşı -Rhipsalidopsis gaertnerii ve Atlasım
2 Eklenti(ler)
|
bu fotoğraf yeni mi çekildi sn oğuzhan? maşallah
|
Evet yeni bu küçük olan kardeşimdeki..büyük olanı bir ara resimler yüklerim.1998 yılından beri benimle birlikte yaşıyor.Çok sevdiğim çiçeğim.Bende bir tek kırmızı var.Değişik renklerini satan satıcı bulamadım.Eğer bulursam aynı saksı içinde yetiştirecem.
|
3 Eklenti(ler)
Paskalyam çok güzel açtı :)
|
2 Eklenti(ler)
köklenmesi için bir ay önce diktiğim yılbaşım çiçek açıyor.saksısı çok küçük.değiştirsem şimdi çiçeğe bir zararı olur mu?
|
1 Eklenti(ler)
Pembe paskalya yılbaşım maşaallah çok güzel çiçeklendi ve üzerinde baya tomurcuğu var. Çiçekleri çok güzel. Keşke uzun süre dökülmese...
|
2 Eklenti(ler)
Paskalya yılbaşım çok güzel açtı.
|
3 Eklenti(ler)
yılbaşı çiçegim çeçek açtı
|
Sayın zuboli,
Çiçeğiniz yılbaşı değil ama ona yakın... Paskalya çiçeği, latince ismi rhipsalidopsis gaertnerii. Çok güzel çiçeklenmiş. Sayın ayse afyonlu, Boğumlarda kök sürgünleri olması normal. Kök sürgünleri yeni çıktığı sırada boğumlar ayırılır ise daha kolay tutar. Bir süre sonra o boğumlar kurumaya başlar. |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kızlarım
|
Sayın manjong paskalya yılaşılarınız çok güzel. Bitkinizdeki bu irilik ve gürlük durumunu sağlamak için nasıl bir bakım yapıyorsunuz???
|
Sayın manjong yılbaşılarınızı çok beğendim,nasıl bakım uyguladığınızı ben de merak ediyorum.Benim yılbaşı çiçeğimin yapraklarında büzüşme var neden kaynaklandığını bir türlü bulamadım.
|
çok özel bir bakım yapmıyorum,yaz kış dışarıda duruyorlar.sadece marketten aldığım çiçek coşturan isimli sıvı kullandım,ayrıca teşekkür ederim beğendiğiniz için....
|
Sevgili metafiz,çok fazla sulama,kaktüs tarzı olduğu için,suyu sevmiyor
|
Lütfen okuyun
Sevgili arkadaşlar, bu başlıktaki bin küsur mesajı üç kere okumuş bir üye olarak görüyorum ki burada çok büyük iki sorun var. Birincisi konu başlığı "yılbaşı kaktüsü" olduğu halde konuyla alakası olmayan ve tamamen farklı bir tür olan "paskalya kaktüsü" nün de bu başlıkta yer almasıdır. İkinci sorun ise bu iki farklı tür bitkilerin isimlerinin birbirine karıştırılması hatta "paskalya yılbaşısı" gibi hiç olmayan isimlerin türetilmesidir.
Bu karışıklığı önlemek için bilgim dahilinde yardımcı olmak istiyorum. Özetle; Schlumbergera = Yılbaşı kaktüsü = Kışın yılbaşı zamanı açar, çiçeği aşağıdaki gibidir. Eklenti 187425 Hibritlerini saymazsak 4 çeşidi vardır. Bildiğim hibrid sayısı 130. 1. Schlumbergera Truncata 2. Schlumbergera Orssichiana 3. Schlumbergera Russelliana 4. Schlumbergera Opuntioides Rhipsalidopsis = Paskalya kaktüsü = Baharda paskalya zamanı açar, çiçeği aşağıdaki gibidir. Eklenti 187426 Hibritlerini saymazsak 2 çeşidi vardır. Bildiğim hibrid sayısı 65. 1. Rhipsalidopsis Gaertneri 2. Rhipsalidopsis Rosea Saygılar... |
Rhipsalidopsis????
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025