agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Chamaecereus silvestrii (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/2504.htm)

rainbow_girl 20-02-2017 20:25

MERHABA
Benim yılan kaktüsümün sadece boyu uzadı ve inceldi sebebi nedir acaba

n.yıldız 20-02-2017 21:06

Muhtemelen ışık yetersizliğinden dolayı formu bozulmuş. Bol ışık alan bir yere koyun.

Şükran45 02-05-2017 14:55

2 Eklenti(ler)
Sonunda açtı...:D

Sevgi Durul 10-06-2017 09:25

1 Eklenti(ler)
En dayanıklı kaktüslerden. Kışı dışarıda geçirdi.:)

Eklenti 651110

cisemm 14-03-2018 14:53

keşke biri bana da yollasa :(

Mesut Temiz 15-03-2018 01:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rainbow_girl (Mesaj 1496160)
MERHABA
Benim yılan kaktüsümün sadece boyu uzadı ve inceldi sebebi nedir acaba

Yeterli güneş ışığı almaması.. Çöl kaktüsleri ve sukulentleri uzun saatler ve yoğun güneş ışığı isterler.. Bu sağlanmadığında hem cılız bir şekilde uzayıp deforme şekle sahip olur, hem de gerçek renklerini kazanamazlar... Daha fazla güneş göreceği bir konum ayarlayabilirseniz yeni çıkan dallar daha kalın ve kısa büyüyecek ve daha koyu renkli olacaktır....

leylam 27-06-2018 11:00

SİLVEStri ilk aldıgımdea böyle idi

https://i.hizliresim.com/7DMgGW.jpg

böyle oldu

https://i.hizliresim.com/PDPkbN.jpg

nasıl eski haline dönderebilirim. kendini toplaması için ne yapabilirim. Geçen gün dışarı koydum 1 gunde ucları rengi kızardı solmaya başladı geri içeri aldım.

Mesut Temiz 15-07-2018 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi leylam (Mesaj 1543882)
SİLVEStri ilk aldıgımdea böyle idi

https://i.hizliresim.com/7DMgGW.jpg

böyle oldu

https://i.hizliresim.com/PDPkbN.jpg

nasıl eski haline dönderebilirim. kendini toplaması için ne yapabilirim. Geçen gün dışarı koydum 1 gunde ucları rengi kızardı solmaya başladı geri içeri aldım.

Kaktüsünüz iki hatalı uygulama sonucunda ikinci resimdeki haline gelmiş..
Önce yeterince güneş almadığı bir yerde tutulduğu için ince uzun büyümüş.. Daha sonra güneşe çıkarmışsınız, ancak bunu birden yaptığınız için az güneş ışıklı ortamda uzun süre kalan kaktüsünüz güneşten olumsuz etkilenmiş...
İlk aldığınızdaki durumu sağlıklı, yani ihtiyaç duyduğu güneşi alıyormuş... Eğer ince bir şekilde uzamaya başlarsa güneş ışığı yetmiyor demektir.
Daha sonra güneşe çıkardığınızda bunu aşamalı olarak yapmalıydınız... Yani ilk gün yarım saat, sonra 1 saat, 1,5 saat gibi olabilir mesela...
Şimdi alıştırarak güneşli ortama alın.. İnce büyüyen kısımlar bundan sonra kalınlaşmaz... Ancak yeni çıkan dallar kalın ve sağlıklı büyüyecek ve bir süre sonra inceleri örtecektir...
Başarılar dilerim...

leylam 15-07-2018 21:10

Suanda dışarı koymaya başladım fakat kızarıyor incelen yerden. Sulama işini haftada 1 kere felan yapıyorum fakat mersin bölgesindeyim. nemli ve çok sıcak bir bölge acaba sulama sıklığını haftada 2 mi yapsam

semanurozbek 23-10-2018 20:55

Merhaba, yılan kaktüsüm kendisini güneşe göre çeviriyor. İlk başta inanmadım tam pencereye bakacak şekilde koydum ama daha sonra kendisinin dönmüş olduğunu gördüm :D normal bir durum mu? Kendisini güneşi tam alacağı şekilde yerleştireyim mi? :confused:

Mesut Temiz 24-10-2018 07:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semanurozbek (Mesaj 1550616)
Merhaba, yılan kaktüsüm kendisini güneşe göre çeviriyor. İlk başta inanmadım tam pencereye bakacak şekilde koydum ama daha sonra kendisinin dönmüş olduğunu gördüm :D normal bir durum mu? Kendisini güneşi tam alacağı şekilde yerleştireyim mi? :confused:

Tabii, güneş ışığını maksimum alacağı bir yere yerleştirirseniz çok daha sağlıklı bir biçimde büyüyecektir kaktüsünüz. Yeterli ışığı alamadığı için güneşe doğru dönüyor. Yeterli ışığı alamayan kaktüsler cılız, gereğinden ince ve uzun, soluk renkli olur ve gerçek formunu alamaz... Güneş ışığı şart...
Yalnız birden yoğun güneş ışığı, alışkın olmayan bir kaktüste güneş yanıklarına yol açabilir... Birkaç gün alıştırarak, kademeli olarak yaparsanız bu geçişi iyi olur.. Örneğin ilk gün yarım saat doğrudan güneşte tutun... Ertesi gün 1 saat yapın... Bu şekilde 1-2 haftaya yayarsanız geçişi kaktüsünüzde yanıklar oluşmaz... Bol şans...

semanurozbek 24-10-2018 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1550644)
Tabii, güneş ışığını maksimum alacağı bir yere yerleştirirseniz çok daha sağlıklı bir biçimde büyüyecektir kaktüsünüz. Yeterli ışığı alamadığı için güneşe doğru dönüyor. Yeterli ışığı alamayan kaktüsler cılız, gereğinden ince ve uzun, soluk renkli olur ve gerçek formunu alamaz... Güneş ışığı şart...
Yalnız birden yoğun güneş ışığı, alışkın olmayan bir kaktüste güneş yanıklarına yol açabilir... Birkaç gün alıştırarak, kademeli olarak yaparsanız bu geçişi iyi olur.. Örneğin ilk gün yarım saat doğrudan güneşte tutun... Ertesi gün 1 saat yapın... Bu şekilde 1-2 haftaya yayarsanız geçişi kaktüsünüzde yanıklar oluşmaz... Bol şans...

Teşekkür ederim, şu an Ankara’da hava yağmurlu ama kendisini güneşi alabileceği şekilde yerleştirdim. Umarım çiçeklendiğini de görürüm :)

semanurozbek 09-11-2018 08:45

1 Eklenti(ler)
Canım kaktüsüm sanırım tomurcuklandı, tam emin değilim. Sizce sürgün mü yoksa çiçek mi açacak:eek:

Mesut Temiz 09-11-2018 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semanurozbek (Mesaj 1551818)
Canım kaktüsüm sanırım tomurcuklandı, tam emin değilim. Sizce sürgün mü yoksa çiçek mi açacak:eek:

Çiçek açıyor kaktüsünüz... Kırmızı, kocaman, çok güzeldir çiçeği...

semanurozbek 09-11-2018 10:04

Çok seviiiiindim. Bir an önce açsın da herkesle paylaşayım güzelliğini :p

Nesli, 31-03-2019 11:33

3 Eklenti(ler)
Merhaba Bu kaktüs aynı tür mü yeni başladım çok bilgim yok 2 yıldır annemde balkonda yaşıyordu ben aldım saksisini değiştirirken kırıldı çok üzüldüm dışarıda bekletip dikmem gerekiyormuş bilmediğim için hemen toprağa diktim içinde küçük yavrular vardı onları da yanına diktim 5 gün kadar oldu bu sabah baktım yanında kırmızı küçük tomurcuklar var 2 yıl içinde hiç çiçek acmamis ne yapmalıyım nasıl bakmaliyim birde hep tek başına büyüyordu forumda gördüklerim cogalmislar saksıda annem yanında yavru çıkıyor düştüğü yerde büyüyor dedi ama hiç kendi saksisini koymamış yavruları yanına dikerek mı resimdekiler gibi oluyor

mika90 25-06-2019 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1288486)
2014 sezonunu bir türlü açık çiçekli resimleyemedim. Buraya da bir resmini koyalım. Her yıl geleneksel hale geldi, hem gelişmesini de izlemiş oluruz.

Eklenti 496636

Merhaba sayın @sakdag

Bu seneki Chamaecereus silvestrii resminizi paylaşabilir misiniz :)

Mesut Temiz 25-06-2019 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nesli, (Mesaj 1564527)
Merhaba Bu kaktüs aynı tür mü yeni başladım çok bilgim yok 2 yıldır annemde balkonda yaşıyordu ben aldım saksisini değiştirirken kırıldı çok üzüldüm dışarıda bekletip dikmem gerekiyormuş bilmediğim için hemen toprağa diktim içinde küçük yavrular vardı onları da yanına diktim 5 gün kadar oldu bu sabah baktım yanında kırmızı küçük tomurcuklar var 2 yıl içinde hiç çiçek acmamis ne yapmalıyım nasıl bakmaliyim birde hep tek başına büyüyordu forumda gördüklerim cogalmislar saksıda annem yanında yavru çıkıyor düştüğü yerde büyüyor dedi ama hiç kendi saksisini koymamış yavruları yanına dikerek mı resimdekiler gibi oluyor

Sorunuz gözden kaçmış ve epeyce de vakit geçmiş, ama evet, kaktüsünüz chamaecereus silvestrii türünden...
Dışarıda bekletip kesik/kırık yerin kuruyup kabuk tutmasını sağlamak çeliğin tutma ihtimalini çok arttırsa da, bazen bekletilmeden dikilen çelikler de tutuyor.. Umarım tutmuştur bitkiniz..

Yalnız, ufak yavrular resimden görüldüğü kadarıyla ters, yani baş aşağı dikilmişler.. :) Umarım onlar da tutmuştur..

Çiçek açması, belli bir büyüklüğe ulaşması ve çok iyi güneş görmesine bağlı...

Bitkinin gelişimi ve şekillenmesi de şöyle: Yanlardan yavru verdikçe onlar da toprağa değdikleri yerlerde köklenirler, bir yandan da uzayıp saksıdan aşağı sarkarlar, böylece zamanla saksı tamamen bu bitkiyle kaplanmış olur...

owll 28-04-2021 13:11

3 Eklenti(ler)
merhaba, benim de yılan kaktüsüm var. bu küçük kırmızılıklar çiçek mi olacak acaba? :)Eklenti 718595

Eklenti 718596

Eklenti 718597

Mesut Temiz 29-04-2021 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi owll (Mesaj 1606354)
merhaba, benim de yılan kaktüsüm var. bu küçük kırmızılıklar çiçek mi olacak acaba? :)Eklenti 718595

Eklenti 718596

Eklenti 718597

Yeni dallar da ilk çıkarken kırmızı renkte olabiliyor, ancak şekilleri yuvarlak oluyor... Çiçek tomurcukları ise konik şekilli ve uçları sivri oluyor... Biraz belirginleşince şekline bakarak kolayca emin olabilirsiniz...

owll 29-04-2021 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1606387)
Yeni dallar da ilk çıkarken kırmızı renkte olabiliyor, ancak şekilleri yuvarlak oluyor... Çiçek tomurcukları ise konik şekilli ve uçları sivri oluyor... Biraz belirginleşince şekline bakarak kolayca emin olabilirsiniz...

cevabınız için çok teşekkür ederim. umarım çiçektir 🌺

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025