![]() |
Bir succulent için fazla yapraklı ve tatlı, ben de çok seviyorum.
|
Çok güzel ellerine sağlık ...
|
1 Eklenti(ler)
|
Güzel de ne demek, gerçekten büyüleyici...
|
Sayın Jezebel, tohumdan üretmeye başlayarak oldukça fazla emek harcamışsınız ama emeklerinize değmiş, çiçekleri harika görünüyor, ilk baharda meyve ağaçlarında açan o güzel bahar çiçeklerine benziyor. Çiçekleri uzun süre açık kalıyorlar mı?
|
Çiçeklerin ömrü 2 gün, aslında kuşburnu çiçeğine çok benziyor ;)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Boyu 50 cm 'yi geçen Pereskiyam birsüre desteksiz yana yatmış durdu.
O sırada yanlardan sürgün vermişti. Şimdi destek dikmiş olmama rağmen yan sürgünler 15-20 cm' ye ulaştılar. Eklenti 253167 Üretmek için baharı bekliyorum, dallarda odunşlaşma yok henüz... Eklenti 253168 . |
Çiçeğe de, sabrınıza da maşallah efendim.
Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Gerçekten güzel bir sukkulent. Nazar değmez inşallah.:p
|
Kokulu mu?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kışın yaprak döktüler, şimdi tekrar yeşerdiler;)
Eklenti 289674 Eklenti 289675 açmalarını dört gözle bekliyorum. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 325637 ve bugün durumunuz, sabah: Eklenti 325639 öğlenleyin: Eklenti 325640 |
Annesinin güzel kızı.
Çiçek rengi çok güzel;) Ben de 7-8 cm'lik kuru dal ile başlamıştım, üzerinde yaprak bile yoktu. Daha nice pembe çiçeklere... |
Sevgili jezebel çiçeğiniz muhteşem.her defasında farklı güzellikleri keşfediyorsunuz,alıştık artık,ama bu haksızlık bizleride bu güzelliklerle buluşturursanız memnun oluruz.şimdi nerden aldınız diye sorsam mutlaka ulaşamayacağımız bir yerdedir.ama size ulaşabiliriz,yıldızlarda gökyüzündedir ama insanları aydınlatır.
Kazara kırılan dallarınız falan olursa konya tarafına atın allah aşkına,maşallah farklı bir eliniz var bu kesin,hani derlerya kuru dal dikseniz yeşertip harikalar sergiliyorsunuz,bence bu özelliğinizden dolayı yaradan size ayrıcalık tanımış.ömür boyu çiçeklerinizle devam edebilmeniz dileğiyle sevgiler.... |
Sevgili iremsıla,
bu bitkinin başlangıcı yine bir site arkadaşımızın serası. Ziyaret sırasında 7-8 cmlik bir dal kırdım, izin alarak. Şimdi gördünüz benden de başka arkadaşa bir dal gelin gitti, o da yeşerdi, açtı... Paylaşarak güzellikler çoğalıyor ;) |
sn.jezebel çokdoğru herşey palaştıkça güzedir.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Pereskia grandiflora, geçen yıl açan bitkim.
Anne bitki ölmüştü, ucundan (taşırken) kopan dalı gelişi güzel toprağa dikmiştim. Eh üzmedi beni, çok sevdiğimi bildiğinden:) Eklenti 411112 . |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Masaallah cok tatli buyumus. Cok nadir gorulmesine ragmen ben de pereskiopsis sphatulata'dan cicek bekliyorum:)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Abla böyle bol bol açmaya devam ederken,
Eklenti 573214 yıllar önce tohumdan yetiştirdiğim ve budaya budaya 180 cm zor zaptedebildiğimin kırmızı açmasını bekliyordum... Eklenti 573215 Uçuuk pembe açtı. Eklenti 573216 Tohumdan yetiştirmenin cilveleri, ne çıkacağı asla belli olmuyor. |
Bu gün açam pereskiya mayıs 2011 de çimlenmiş
http://www.agaclar.net/forum/812236-post2.htm :)Nostalji yaptım biraz. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Denediniz de o mu inat etti? |
Sn. Mücevher çalısı, dalından kolay köklendiği için denemedim.
Tohumdan yetişenler geç çiçek açıyor :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025