![]() |
Alıntı:
Sanirim Yilbasi cicekleri suyu sandigimizdan daha fazla seviyor. |
Yapraklarına su püskürtüyor musunuz?Sizce zararı var mı?
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim Sayın Inci.Buranın havası çok kuru,su püskürtsem iyi olacak
|
benim yılbaşılara bişey oldu bu sene..haftada 2 kere suluyorum..dipleri çürüdü, yapraklar buruştu..minik olanın tamamı öldü zaten..ben anlamadım bu işi
|
Benim kağıt gibi incelmeye başlayan yılbaşım, serin bir ortamda toparlanmaya başladı. Sayın sakdağ sizinki ne durumda acaba?
|
Gözlemlerime göre bu çiçek güneşi sevmiyor. Gölgede oldukça mutlu oluyor...
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
bu da benim yılbaşı çiçeğim. 16 ekim itibariyle tomurcuklandığını farkettim. Sulamayı azaltmalı mıyım? Şimdiye kadar hep iyice kurudukça su veriyordum bu arada. Bir de son fotoğrafta fark ediceksiniz, yaprakların üzerinde küçük yuvarlak beyaz lekeler var. Onlar nedir, neden olur, nasıl kurtulabilirim? Teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklanmış bile benim minişim! hemde parmak kadar boyuna bile bakmadan..
|
sevgili Hira ben yılbaşı yönünden çok şansızım aldığım bütün çelikleri büyük bir başarıyla kuruttum ya da çürüttüm, bunun yanında çürüttüğüm tek çelik onlar değil ****** insan aleoverayı çürütürmü ben defalarca çürüttüm, sen yine şanslısın küçücük haliyle sana çiçek verecek.,
|
5 Eklenti(ler)
beyaz diye aldım sarı renk çıktı :D çokta güzel oldu yükleyebilrsem sizlerle paylaşacağım ;)
|
Alıntı:
Bende de onlarca yaban mersini telef oldu, ama vazgecmedim. Devam....yilmak yok...:mad: |
3 Eklenti(ler)
Bu da birkaç mesaj önce gönderdiğim bitkimin çiçeklenmiş hali. Fakat gördüğünüz gibi ortada bi sorun var, yapraklar filan büzüştü hep, sağlıksız bir hal aldı. Neden oldu dersiniz? Susuzluktan olduğunu sanmıyorum toprağın üst kısmı hep nemli. Fazla sudan olmuş olabilir mi? Kapalı balkonda tutuyorum, fazla soğuk da değil orası.
|
Çok sulamadan olabilir . bütün bitkiler gerekmedikçe sulanmamalı bazı sucullar hariç.
|
Tomurcuk ve çiçeklenme döneminde fazla sulanmaması gerekir diye biliyorum. Fazla sulanmaktan olabilir.
|
Aslında fazla da sulamıyorum, 2-3 haftada bir su veriyorum fakat toprak hep nemli çözemedim bu işi.
|
Öncelikle kök gelişimini tam tamamlamamıştır. bitkinin ihtiyacından faz su vermeniz köklerde çürümeye yol açar. susadıkça su vermeniz daha faydalı. sürekli nemli dediğinize göre ihtiyacından fazla sulama yapıyorsunuz. sevgiler
|
Merhaba
Sanırım toprak çok su tutuyor.Bitkiyi söküp kontrol edin çürük kökleri temizleyin.Hemen toprağı değiştirin yoksa çürüme devam eder. Kaktüs toprak karışımı kullanın.Fazla sulama yapmayın bitki kendine gelsin. |
bırakın toprak komple kurusun öyle sulama yapın
|
Yeni aldığınız bir bitkinin toprağını mutlaka değiştirin.....
|
Siz gene de her ihtimale karşı çelik alın.;)
|
Yılbaşı Çiçeğim
3 Eklenti(ler)
Yılbaşı Çiçeğim bu yıl erken davrandı... ;)
|
3 Eklenti(ler)
2007 yılındaki hali...
|
3 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğim (kırmızı renkli) çiçeklenmeye hazırlanıyor. Üzerinde bolca tomurcuk oluştu. Her zamanki gibi kapalı balkonda soğukta duruyor.
Eklenti 458767 Eklenti 458768 Bu da beyaz renkli atlas çiçeğim. O da tomurcuklandı, açmaya hazırlanıyor. Eklenti 458769 Her ikisinin de çiçeklerinin tam açıldığı fotoğraflarını açtıklarında paylaşacağım. |
merhabalar nikon, yılbaşı çiçekleriniz coşmuşlar maşallah.Atlas dediğiniz çiçek de yılbaşı çiçeği
|
Sayın ahsenn, bana göre de hepsi yılbaşı çiçeği ama, yaprak yapısından dolayı bu türlere atlas diyorlar diye öyle adlandırdım.
|
1 Eklenti(ler)
Diktiğim pembe yılbaşı, yapraktan önce çiçek açacak. ;)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bende iki tür yılbaşı çiçeği var. Sağdaki daha etli, diğeri daha ince yapraklı. ben içerde tutuyorum artık ama benim oda güneş almıyor. İnce olanın yaprakları içe doğru kıvrılmaya başladı. Geçen hafta gittiğimde Mersinde balkondaki yılbaşım tomurcuklarla dolmuştu. O balkonda duruyor yaz kış. Bunda hala bir şey yok...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025