agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Yılbaşı Çiçeği (Schlumbergera) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/1787.htm)

asya- 10-10-2009 17:45

Çok sulamaya bağlı olabilir.ne aralıkta suluyorsunuz birde fotoğrafını yükleyebilirmisiniz?

asya- 10-10-2009 17:49

Benim yılbaşı çiçeğim balkonda oldukça güneş alan bir yerde bulunuyor ve yaklaşık iki haftada bir suluyorum,toprağı iyice kuruyana kadar sulama yapmıyorum.Şu andada durumları oldukça iyi ve serpildi.

Barçman 10-10-2009 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asya- (Mesaj 509486)
Benim yılbaşı çiçeğim balkonda oldukça güneş alan bir yerde bulunuyor ve yaklaşık iki haftada bir suluyorum,toprağı iyice kuruyana kadar sulama yapmıyorum.Şu andada durumları oldukça iyi ve serpildi.

hımmm demekki ben çok sık suladım yazın hergün suluyordum şimdi iki üç günde bir suluyorum
fotoğraf makinam bozuk cep telefonuyla çekebilirim ama onuda pcye yüklemeyi bilmiyorum malesef sadece makinadakileri picassadan yükleyebiliyordum ama yakında yeni makinam gelecek
Çekerim resmini ilginize çok teşekkürler bende artık suyunu azaltacağım umarım düzelir

ayshafurkan 12-10-2009 00:24

Benim yılbaşı çiçeğim 3 senedir açmıyo.. Bazen sürgün veriyo ama oda tam değil.. Şimdide yapraklarda sararma oldu fazla sulamıyorum ama.. En sonunda mutfağa aldım, gölgede, ve benim mutfağım oldukçada serin oluyo; pek kullanılmadığı için herhalde.. Bu sararmanın neden, nedir acaba..

asya- 12-10-2009 18:33

Sn.ayshafurkan hanım benim yılbaşımda 3 senedir çiçek açmıyordu bana deneyimli arkadaşlar güneş görebileceği ve dışarda olabilecek yere koymamı önerdiler.Bu sene açar umudu taşıyorum. Sararmasına gelince sulamadan kaynaklanmıyorsa serin ve temiz hava alabilecek ve güneş görebilecek bir yere koymanı önerebilirim.Ben kendi yılbaşımda denedim ve sonucunu gördüm.Umarım düzelir kolay gelsin.

Faruk 13-10-2009 00:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayshafurkan (Mesaj 510039)
Benim yılbaşı çiçeğim 3 senedir açmıyo.. Bazen sürgün veriyo ama oda tam değil.. Şimdide yapraklarda sararma oldu fazla sulamıyorum ama.. En sonunda mutfağa aldım, gölgede, ve benim mutfağım oldukçada serin oluyo; pek kullanılmadığı için herhalde.. Bu sararmanın neden, nedir acaba..

Sayın Ayshafurkan sulama da sorun yoksa eğer bulunduğu ortamdan kaynaklanır. Bulunduğu ortamda da bir sorun yoksa kök kısmında sorun vardır sanırım...

ayshafurkan 30-10-2009 04:39

Çok teşekkür ederim, yardımlarınızdan dolayı, Şu andaki yerini galiba sevdi serin, bol ışıklı hatta öğlenden sonra gelen güneşi alması için artık perdeyide açıyorum... Umarım bu sene onun için güzel ve renkli bir sene olur..
Sevgiler..

ayshafurkan 09-11-2009 12:52

1 Eklenti(ler)
Çiçeğimin son hali.. Çok fazla sarı yaprağı var... En son baktım olmıcak küçük bir saksıya ektim soğuk ve bol ışıklı olan mutfağıma yerleştirdim.. kaybetmek istemiyorummm...

kılıç 15-11-2009 11:14

2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar benim yılbaşım açtı ama hersene açtığında kendinden geçip yapraklarındaki su çekiliyor 2 ayda kendini zor toparlıyor.

_kardelen_ 17-11-2009 10:57

Çok güzel, nazar değmesin. Darısı başımıza inşallah. Gücünü çiçeklere verdiği için olabilir belki yaprakların durumu. Acaba bu dönemde vitamin mi vermeliyiz?

Faruk 17-11-2009 18:13

Sayın Kılıç Allah nazarlardan saklasın yılbaşınız çok güzel çiçeklenmiş. Benim de yılbaşı bitkim çiçeklenmek üzere fakat lopları kızıl kızıl. Forumda çoğu kişinin yılbaşı lopları yeşil renkte olmasına rağmen benimkinin lopları kızıl renkte. Sizce bu türünden mi kaynaklanıyor yoksa yetiştirmede bazı noktalar da hata mı yapıyorum? Cevap verirseniz eğer, hata yapıyorsam düzeltmek isterim...

kılıç 21-11-2009 10:39

Sevgili faruk benim yılbaşım da, her yıl eylül sonu gibi açıyor ama her lopdan birkaç tane. Onun için suyunu da vitaminini de vermeme rağmen yapraklarındaki su çekiliyor. Yapraklar kızıl oluyor. Bu yerli cinslerde olmuyor.Dikkat ederseniz, bir üsteki arkadaşla benimki aynı cins değil. O cins daha geç gelişip daha az çiçekleniyor..

Lonicera 21-11-2009 14:56

2 Eklenti(ler)
Nihayet, hem kırmızı hem yavru ağzı.. Kırmızı kendisini biraz ağırdan satıyor ama üstündeki bir sürü tomurcuğun yükü olsa gerek.

suzan7 24-11-2009 16:05

Benim geçen yıl diktigim yılbaşı çiçegim,büyümeye başladı.
Ne zaman çiçek açar ? Bilgi verirseniz sevinirim.

Lonicera 24-11-2009 16:34

2 Eklenti(ler)
3 günlük beklemeden sonra kırmızılar da kendini gösterdi.

neconeco 24-11-2009 18:04

yılbaşı çiçeği

1 Eklenti(ler)
Selamlar. Satmakta zorlandığım çiçekler

_kardelen_ 25-11-2009 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 535813)
Nihayet, hem kırmızı hem yavru ağzı.. Kırmızı kendisini biraz ağırdan satıyor ama üstündeki bir sürü tomurcuğun yükü olsa gerek.

Fotoğraf çekiminden mi öyle çıkmış yoksa gerçekten bu renk mi? Beyaz sanki rengi, bu rengi ilk defa görüyorum

Lonicera 25-11-2009 13:21

Sn kardelen, cep telefonu ile çekilmiş bir resim. Tam rengi yavruağzı, çiçek solmaya başladığında rengi biraz daha açılıyor.

Kadir Başkök 26-11-2009 20:53

1 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğim komşumun hediyesi. Sanırım çiçek açma zamanı geliyor, fakat benim bitkimde hiç bir hareket yok, sağlığıda yerinde görünüyor.Acaba çiçek açması için ne yapabilirim.:(

kalambaklı 30-11-2009 15:51

3 Eklenti(ler)
Değerli dostlar; Kaktüse aşıladığım yılbaşı çiçeğimden görüntüleri sizlerle paylaşmak istedim.Eklenti 115754

Eklenti 115755

Eklenti 115756

skaraca 02-12-2009 09:13

Geçen yıl Koçtaş'tan aldığım üzeri tomurcuklu yılbaşı çiçeği, eve getirdikten sonra 3-4 tomurcuğu çiçeğe döndükten sonra, kalan tüm tomurcuklarını dökmüştü.
Sonra gölge ve hava akımı olmayan balkonda yaz boyu tuttum. Bir ay önce tomurcuklandı. Bir hafta önce ev içerisine aldım ve tomurcukları çiçeğe dönmeye başladı. Ancak burada okuduğuma göre tomurcuklanma sonrası kesinlikle yeri değiştirilmemesi gerekiyormuş. Yaptığım yer değişikliği umarım zarar vermez.

skaraca 02-12-2009 09:21

Arkadaşlar,

Bende 1161 nolu mesajda görüntülenen cinsten bir yılbaşı çiçeği var. Geçen yıl yeni işyerine taşındığımızda atılmak üzere bir köşeye konulmuştu. Çok sevdiğim için alıp, odama koydum. Ancak öğleden sonra güneş alan bir yerde olduğu için belki de, bu yıl tomurcuk vermedi. Bazı sürgünlerinin alt kısmında kök benzeri uzantılar var.

Eğer isteyen olursa ücretsiz olarak, bu yılbaşı çiçeği sürgünlerinden gönderebilirim. Yaklaşık 15-20 kişiye sürgünlerin yeteceğini düşünüyorum. Ben kendim için yenileme amacıyla sürgün ayırmıştım. Köklenmesini bekliyorum. İstekliler arasında elinde olan varsa karşılık olarak mum çiçeği çeliği alabilirim.

Selamlarımla...

Benekli 02-12-2009 21:08

Sayın Kalambaklı bu büyük bir başarı tebrik ederim nazar değmesin zahmet olmazsa nasıl olduda o kadar gür ve güzel oldu anlatırmısınız sevinirim saygılar.

fatmadundar 03-12-2009 09:43

3 Eklenti(ler)
Herkesin yılbaşı çiçekleri açmaya başladı.
Ancak aşılayarak yaşatabildiğim yılbaşı çiçeğim.

fatmadundar 03-12-2009 09:55

1 Eklenti(ler)
Sn. Kılıç, açmaya başlayınca biraz yumuşuyor. Çiçek yükü ağır geliyor sanırım. Çiçek açmadan önceki hali daha canlı idi.
Yine de kaktüs üzerine aşılanan yılbaşılar daha güçlü oluyor.

_kardelen_ 03-12-2009 10:01

Çok güzel maşallah. Benimkilerde daha tomurcuk bile yok :(

sakagun 03-12-2009 10:49

1 Eklenti(ler)
Bu da benimki. Üşüdüğünü düşünüp ısıtılmayan bir odaya aldım. Umarım hata yapmamışımdır.

kalambaklı 03-12-2009 11:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benekli (Mesaj 539930)
Sayın Kalambaklı bu büyük bir başarı tebrik ederim nazar değmesin zahmet olmazsa nasıl olduda o kadar gür ve güzel oldu anlatırmısınız sevinirim saygılar.

Sayın Benekli, yaz sezonu rüzgar tutmayan bol ışıklı gölge yerde büyümeye bıraktım, şu anda diğer çiçeklerimle birlikte çatı katımda camlı sundurma altında bulunuyor.

Fatih 03-12-2009 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar (Mesaj 540101)
Herkesin yılbaşı çiçekleri açmaya başladı.
Ancak aşılayarak yaşatabildiğim yılbaşı çiçeğim.

Sevgili Fatmadundar bu aşılamayı nasıl yaptınız?
Hangi ay yaptınız?
Kullandığınız kaktüs köklümüydü,köksüzmüydü?

fatmadundar 03-12-2009 20:13

Kaktüsler şimdi çiçek açmaları bitince kış uykusuna girecekler. Mart ayında büyüme hareketi gösterdiklerinde aşılamak gerekiyor.
Nasıl yapıldığını uzmanından http://www.agaclar.net/forum/showthr...ghlight=uyar11 öğrenmek daha iyi olur.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025