![]() |
Yasemin hanım gerçekten çok güzel, çok kıskandım. Hemen maşallah da diyeyim nazarım değmesin. Bende de var aynı yılbaşından ama bütün tomurcuklarını döktü , sanırım sıcaktan. Besin kullanıyor musunuz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
heralde farklı bir cinsi olsa gerek. ben sizinkine daha çok alışığım. ancak evdeki çiçekleri yıllar önce dağıtınca şimdi yapı marketten yine aldım. dediğiniz gibi bizimkiler sizinkinden farklı. ama benim gözüm sizinkine alışık..;) |
Alıntı:
|
Yılbaşı çiçeği sevilmez mi?
Yasemin yılbaşı çiçeğin çok çok güzel. Maşallah diyorum. Unutmadan ona bir nazar boncuğu takın. Kaç senede bitkiniz bu hale geldi?
|
Teşekkür ederim Sn Faruktalas...
Bugün bir nazar boncuğu takıcam hemen. Bu çiçek bizim evimizde uzun yıllardır var. Benim çocukluğumdan beri diyebilirim. Yaşım 31 siz hesaplayın gerisini :D |
Yılbaşı çiçeği sevilmez mi?
Yılbaşı çiçeği çok uzun yıllar yaşayabiliyor mu:confused: Yasemin çocukluğumdan beri bizimle beraber dediğiniz de hakikaten şaşırdım...
|
Annemden öğrendiğim kadarı ile çiçek babaannemden kalmaymış. Vefaat edeli 12-13 yıl oluyor. Babannemde bu çiçeğin eksik olduğunu hiç bilmem.Aşagı yukarı 8-10 yıl kadarda o bakmış olsa en az 20 yaşında falan
|
Şimdi resimdeki yılbaşı çiçeği 20 yaşında mı? Hakikaten çok şaşırdım. Bu kadar yaşayabilyor mu?
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl adı üstünde tam yılbaşında açmıştı. Bu yıl 1 ay gecikme ile de olsa çiçekleri açıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Benimde bir yılbaşı çiçeğim var..
4 ay oldu ekeli tuttu ..acaba ne zaman çiçek açar? |
Nigarazak.Maşallah ne varsa aynı saksıya dikmişsiniz.Benimkini çiçekteyken mecburiyetten yeri sıcak diye değiştirdim.Bu sefer çiçeklerini döktü.
|
Yılbaşı çiçeğimin üstünde bir kaç tomurcuk olan kısmı nasıl olduğunu anlamadığım şekilde kırılmış.Zamanı geçmesine rağmen açacak olmasına çok sevinmiştim.O parçayı toprağa diksem köklenme olanağı var mıdır?? Eğer yoksa gerçekten üzüleceğim :(
|
Sevgili Dilruba kırılan bölümü toprağa daldırırsanız belli bir süre sonra köklenecektir. Fakat tomurcukları kaybedebilirsiniz.
|
Teşeükkür ederim Sevgili Selen 5 tane tomurcuğu vardı yazık olacak :(
|
Menekşeleri ekerken yılbaşı çiçeği biraz cansızdı umudu kesmiştim o yüzden menekşeleride ektim. Ama tesadüf hepsi oldu:))çokta iyi oldu:p
|
Bu çiçek loblarına fısfısı pek sever, menekşelere dokunur nasıl olacak?
|
Berduray yukarıdan sisleme usulü verirse hem yılbaşı çiçeği faydalanır hem menekşeler faydalanır...
|
Nigarazak menekşeleri ayırırken yılbaşı çiçeğiniz zarar görmesin. Çünkü yılbaşı çiçeği ufak bir kıpırdamaya dahi çok hassasiyet gösteren bir bitki...
|
zakkuma aşıladığım yılbaşı çiçeğim
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bu da benim zakkuma aşıladığım yılbaşı çiçeğim.
|
5 Eklenti(ler)
Bu da annemin yılbaşı kaktüsü. Benim yok, annemin kaktüsü ile avunuyorum:D
|
Gül Batur şaştım kaldım vallahi. Yılbaşı çiçeğinizi kaktüse nasıl aşıladınız öyle. Anlatırmısınız. Resmen şaşdım. Ben toprağa köklendiremiyorum siz kaktüsü aşılamışsınız. Bu arada malbman yılbaşı çiçeğiniz çok güzel...
|
sevgili faruktalas menekşeleri bir kaşık yardımıyla yavaşça alıp yerine toprak ilave edicem ...umarım zarar görmez yılbaşı...
|
Nigarazak inşallah ayırdıktan sonra hepsini sağlıklı olarak büyütür ve güzelim rengarenk çiçeklerini görürsünüz...
|
cok tesekkur ederim faruk talas. sıze kısaca nasıl asılama yaptıgımı anlatayım. asılama yapacagım uygun bir dal sectikten sonra, o dalı kuru bir yerde bir hafta kadar bekletiyorum. Daha sonra kaktusun asılama yapacagım kısmını keskin bir bıcakla fazla derin olmamak kaydıyla kestim, dalı icine yerlestirip bir ip yardımıyla bagladım. Eger topraga dikeceksiniz yine bir hafta kadar bekletilmiş dalı nemli topraga dikiniz. hemen sulamayın toprak nemli olsun kafi.
|
Merhaba arkadaşlar.
Bende iki hafta önce Ankara Bauhause dan yılbaşı çiçeği aldım. İki çeşittiler biri çiçekli(6 TL) diğeri çiçeksiz(2TL). Yer değişimine hassas olduklarını bildiğim için çiçeksiz olanından aldım. Çiçeğimin heme hemen bütün loblarının bitimininde kökçükler çıkmış.Ne yapmalıyım sizce |
Sayın Binnazyağcı hayırlı olsun yılbaşı çiçekleriniz güle güle büyütün .:) Daha önce buraya yazmıştım yılbaşı çiçeğimden kopan büyük ve tomurcuklu parçayı. Onu toprağa ektim ve ne mutlu ki tomurcuklarını dökmedi büyüyorlar. Öyle mutlu oldum ki paylamak istedim sizlerle yakında açacaklar 5 tane :)
|
Dilruba Hanım ben de merak ediyordum tomurcuk döküldü mü diye, iyi ki gelişimi paylaştınız. Açmış halleri ile resimlerini de görelim, olur mu?
Sevgiler. |
Dilruba yeni yılbaşı çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Gül Batur kuru yerde bekletme derken kuru bir malzeme üzerinde 1 hafta susuz bekletmeyi mi kasteddiniz? O kısmı tam olarak anlamadım... |
Faruk Bey zannedersem Gül Hanımın bahsettiği; çelik alındıktan sonra kesik yerin yani yara diye tabir edilen bölgenin tamamen kuruyup nasırlaşmasına imkan sağlaması için belli bir süre bekletmek. Aynı şeyi kaktüs çeliklerini uygun toprak karışımına daldırmadan da yapıyoruz. Kabuklaşma olunca toprağa daldırıyoruz. Aşılamada ise kesik yerin kurumasından sonra alttaki stok olan gövde kesilip aşılama işlemi yapılıyor.
Sevgili Gül Hanım yanlış ifade etmişsem beni düzeltin lütfen. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025