![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım getiriyor. Ancak bazı kaktüs türlerinin nemli havayı sevdiğini ve su püskürtülmesi gerektiğini yazıyor bende ki kaktüs kitapları. Ben ara sıra bu işlemi çok sıcak havalarda ve erken saatlerde yaparım daha iyi oluyor. Üstünde çok bariz su noktaları kalırsa kulak çubuğu ile silebilirsiniz. Ayrıca sulama konusunda da öyle 1-2 hafta bir sulayın gibi genelleme yapılamayacağı toprak yapısına,bulunduğu saksının cinsine(galvaniz,plastik,çömlek vs) ve saksı büyüklüğüne göre değiştiğini de yazıyor. En iyisi toprak tamamen kuruyunca sulamak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
hiç gece sulamadım.. bunu hiç bilmiyordum.. ve sanırım kaktüslerim de bilmiyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Kaktüsler için hazır gübrelerden kullanıyorum gayet faydalı; kanımca bu bitkinin ihtiyacı falan yok gübreye bol güneş , uygun karışımda hazırlanmış toprak , kış döneminde dinlendirme ve sabır bu bitkinin tüm ihtiyacı bu bence. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
konuyu okudum.. sadece bahsettiğiniz konunun içerisinde güneş ışınlarının etkisiyle kaktüs üzerinde kalan su damlacıklarının zararlı etkisi olabileceğinden bahsetmiyor mu? ben mi yanlış anladım yoksa?? terimlerle konuşabilecek durumum yok.. zira botanikçi değilim.. ama siz adına ne derseniz benim kaktüsler için böyle bir ayrım olmadığını ifade etmeye çalıştım.. asıl konu <kaktüs> mü yoksa <asıl konunun farkında değil,okumamış bile> şeklindeki hayret verici tavrınız mı.. bilemiyorum.. öğrenmek amacıyla bu forumdayım.. bunu kişiselleştirmek hoş değil.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
doğru düşünmüşsünüz çok teşşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |